Motorum kapalı garajda 5 aydır yattı
Reklamlar
-
Sevgili motorsever arkadaşlarım herkese iyi günler benim bir sorun olucaktı kafam karıştı arkadaşlar ben iş dolasıyla 5 ay kadar başka şehire gittim bu sürede motorumu kapalı garajda 5 ay kadar beklettim geldiğimde bir kontak yaptım bugün motorun aküsü sağlam tek marşta aldı motordan herhangi bir seste gelmedi motorun rolantiside düzgün çalıştı ama egzozdan beyazımsı hafif renksiz duman atıyor gaz açınca bunun sebebi ne olabilir içindeki yağ ve benzinden kaynaklımıdır acaba yağ dibe çöktüyse yada benzin ondan olabilirmi motor dominar 250 daha 2 K km de her şeyi 5 ay sonra kontak yapınca sorunsuz tek marşta çalıştı ama egzozdan duman atması neyden kaynaklı olabilir bilen varsa yardımcı olabilirmi
Reklamlar
-
Egzozdan ötürü yaşanıyor, egzoz soğuk ve motordan çıkan sıcak gaz yüzünden yoğunlaşarak egzozdan duman atıyor. Havalar soğukken benzinli araçlarda rastlanan bir durumdur, kısacası problem yok .
-
hocam benzin zamanla bozuluyor, ondan yapmış olabilir.
-
ne olur ne olmaz motorun içindeki bütün sıvıları yenile bence
-
sampsonte adlı üyeden alıntı
ne olur ne olmaz motorun içindeki bütün sıvıları yenile bence
Eğer yağ değişiminin senesi gelmediyse böyle bir tavsiye doğru değildir, antifriz ve hidroliklere kolay kolay bir şey olmaz.
-
Motoseverrr adlı üyeden alıntı
Eğer yağ değişiminin senesi gelmediyse böyle bir tavsiye doğru değildir, antifriz ve hidroliklere kolay kolay bir şey olmaz.
antifriz ve hidrolik 5 yıl ömürleri var diye biliyorum , garanti olsun diye yağı da değiştirmek lazım malum çakma ve süresi yaklaşmış yağlar daha çok iteleniyor servis ve ustalar tarafından :D
-
uurrdmrr adlı üyeden alıntı
....garanti olsun diye yağı da değiştirmek lazım malum çakma ve süresi yaklaşmış yağlar daha çok iteleniyor servis ve ustalar tarafından :D
Konu sahibine , Motosever in yazdığı yorum doğrudur , çık dolaş iyice ısınınca keser o beyaz duman , yukarıdaki alıntıya istinaden 3-4 aylık bir tecrübemi yazayım , komşumun oğluna şirket kiralık SYM Xpro 125 vermiş , bakımları anlaşmalı bir servisde yapılıyor sıfır aldı motoru sene başı gibi , rodaj bakımından sonra motorda yağ kalmıyor üç dört defa benim motorlardan çıkan eski yağlardan koydum yoksa motor kilitleyecek , bakıma gidiyor benim koyduğum çıkma yağı boşaltıp yeni yağ koyuyorlar 15-20 gün sonra motorda yağ kalmıyor , benim koyduğum çıkma yağla eksiltme yapmıyor , taki tekrar 3000 km sonra servise gidip yağ değişiyor yine eksiliyor , servisin koyduğu yağın kalitesini tahmin bile edemiyorum !
-
Nikkfurie adlı üyeden alıntı
Konu sahibine , Motosever in yazdığı yorum doğrudur , çık dolaş iyice ısınınca keser o beyaz duman , yukarıdaki alıntıya istinaden 3-4 aylık bir tecrübemi yazayım , komşumun oğluna şirket kiralık SYM Xpro 125 vermiş , bakımları anlaşmalı bir servisde yapılıyor sıfır aldı motoru sene başı gibi , rodaj bakımından sonra motorda yağ kalmıyor üç dört defa benim motorlardan çıkan eski yağlardan koydum yoksa motor kilitleyecek , bakıma gidiyor benim koyduğum çıkma yağı boşaltıp yeni yağ koyuyorlar 15-20 gün sonra motorda yağ kalmıyor , benim koyduğum çıkma yağla eksiltme yapmıyor , taki tekrar 3000 km sonra servise gidip yağ değişiyor yine eksiliyor , servisin koyduğu yağın kalitesini tahmin bile edemiyorum !
aynısını yaşadım rodaj bakımı için servise götürdüm o günden sonra motor boş vitese geçmemeye başladı 4000kmdir öyle sürüyorum bakımda motoru alıp götürdüler ne yaptılar ne yağ koydular bilmiyorum artık farklı bi servis buldum oraya götürüyorum çok memmunum
-
antifriz ve hidrolik 5 yıl ömürleri var diye biliyorum , garanti olsun diye yağı da değiştirmek lazım malum çakma ve süresi yaklaşmış yağlar daha çok iteleniyor servis ve ustalar tarafından :D
Çalıştığım y. servis iş güzarlığı vardı fakat kullandığı yağ iyiydi. Fakat onunda en büyük yanlışı Vespa modellerinde bile 15w50 koymalarıydı.
-
01 Aralık 2024, 17:19
Çalıştığım y. servis iş güzarlığı vardı fakat kullandığı yağ iyiydi. Fakat onunda en büyük yanlışı Vespa modellerinde bile 15w50 koymalarıydı.
Servislerin çoğu genelde ellerinde son kalan , üretim tarihleri yaklaşmış veya toplu alımlarda indirimli olan yağları alıyorlar :D , benim çalıştığım özel serviste aynı şekilde Motul 10w40 ve 20w40 taneli alımda 225ti indirimli alımda anca 180e düşüyordu , ama 15w40 veya 2T yağları daha ucuza veriyorlar toplu siparişlerde ,yağların viskotizesini tam hatırlamıyorum bazı yağlar farklı viskozite olabilir kafadan attım birazcık ama 2T yağlarda baya bir indirim oluyor.
-
01 Aralık 2024, 19:45
Meg bazlı antifrizler 3 yıl organik antifrizler ise 5 yıl ömrü vardır, Fren hidroliklerinde ise bu 2 senedir hatta eski nesil arabaların fren hidroliklerinin değişimleri seneliktir. Adı sanı belli olan ve bisikletçiden bozma olmayan yetkili servislerin sahte ürün kullanma gibi bir topa gireceğini zannetmiyorum fakat tam uyumlu yağ kullanacaklarıda şüpheli.
-
01 Aralık 2024, 23:33
Meg bazlı antifrizler 3 yıl organik antifrizler ise 5 yıl ömrü vardır, Fren hidroliklerinde ise bu 2 senedir hatta eski nesil arabaların fren hidroliklerinin değişimleri seneliktir. Adı sanı belli olan ve bisikletçiden bozma olmayan yetkili servislerin sahte ürün kullanma gibi bir topa gireceğini zannetmiyorum fakat tam uyumlu yağ kullanacaklarıda şüpheli.
Bisikletçiden bozma olmayan servisler için geçerli değil tabi ki bu dediklerim , en basit örneği oturduğum yer olan Manisa'da ki Mavi moto'dan verebilirim , Yamalube kullandıklarını kendi gözünüzle görebiliyorsunuz.
Reklamlar
Konu içerisindeki kullanıcılar
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)