Az önce eve geldim herşeyde üst üste geldi
Radyatör suyunu kontrol edeyim dedim şok oldum üstten baktığımda gözle görülen sadece yarım çay bardağı kadar su vardı su deposunda
15 km sabah 15 km akşam işe git gel kullandım
Motora veya herhangi birşeye zararı olmuşmudur tamamen damla kalmayacak şekilde değilde yani bildiğin bitmiş gibi birşeydi,en fazla yarım çay bardağı kadar sıvı vardı,acaba gözle görülmeyen yerdede sıvı depolanmışmıdır,motor forza 250 sağ basamaktan kapağı açıp kontrol ediliyor,yani kısaca deponun dibine kadar inmiş parmağımı soksam suya yetişmiyor sadece dibinde az bir sıvı vardı anlayacağınız
Yedek su bidonu zaten ağzına kadar dolmaz, eğer min-max seviyesini görebiliyorsanız ve arasındaysa problem yok demektir. Göstergede hararet uyarısının ışığınıda görmediyseniz problem yoktur.
Yedek su bidonu zaten ağzına kadar dolmaz, eğer min-max seviyesini görebiliyorsanız ve arasındaysa problem yok demektir. Göstergede hararet uyarısının ışığınıda görmediyseniz problem yoktur.
Peki bir zarar bile geldiyse yakın zamanda belli edermi? Min,max yazısı görünmüyor üstten sadece kapağın ağzı var forzada,hararet göstergesinede hiç dikkat etmedim giderken,dün yada ondan önceki gün olması lazım sanki trafikte hafif ilerlerken sanki ileri geri sallandı gibi geldi motor ama 2-3 saniye sürdü belkide gaza fazla dokundum biraktım emin değilim,ama dediğim gibi dibinde damla damla kalmıştı hani biraz daha gitsem belki kupkuru kalacak o derece en fazla maximum ufak yarım çaybardağı kadar su vardı
---------- Mesajlar birleştirildi - 19:51 ---------- bir önceki mesaj zamanı 19:40 ----------
O bizim kapağını açıp doldurduğum yedek su deposumu yani, ayriyetten içerde depolanan sudamı var?
Bir şey olmamıştır ama sen bugün yarın soğutma sıvını yenile.
Sağolasın reis,ben şaşala su doldurup su ekledim,ama biraz fazla ekledim oda kafama takıldı şırıngayla çekeyim diyorum netten baktımda radyatörün kapağı bozabilir falan yazmışlar, dibinde çok az su kalmıştı ben amlamadım daha 3 aylık motor 2 bin km de, nasıl su biter hemen Allahtan dahada geç olmadan fark ettim, motorsever arkadaş yedek su deposu falan yazmış o gözle görüp kapağını açıp doldurduğumuz yedekmi yani, içinde sıvı depolanan biryer varmı gözle görülmeyen
Peki bir zarar bile geldiyse yakın zamanda belli edermi? Min,max yazısı görünmüyor üstten sadece kapağın ağzı var forzada,hararet göstergesinede hiç dikkat etmedim giderken,dün yada ondan önceki gün olması lazım sanki trafikte hafif ilerlerken sanki ileri geri sallandı gibi geldi motor ama 2-3 saniye sürdü belkide gaza fazla dokundum biraktım emin değilim,ama dediğim gibi dibinde damla damla kalmıştı hani biraz daha gitsem belki kupkuru kalacak o derece en fazla maximum ufak yarım çaybardağı kadar su vardı
---------- Mesajlar birleştirildi - 19:51 ---------- bir önceki mesaj zamanı 19:40 ----------
O bizim kapağını açıp doldurduğum yedek su deposumu yani, ayriyetten içerde depolanan sudamı var?
Siz yüksek ihtimalle radyatördeki değil genleşme tankındaki suya baktınız.
Sağolasın reis,ben şaşala su doldurup su ekledim,ama biraz fazla ekledim oda kafama takıldı şırıngayla çekeyim diyorum netten baktımda radyatörün kapağı bozabilir falan yazmışlar, dibinde çok az su kalmıştı ben amlamadım daha 3 aylık motor 2 bin km de, nasıl su biter hemen Allahtan dahada geç olmadan fark ettim, motorsever arkadaş yedek su deposu falan yazmış o gözle görüp kapağını açıp doldurduğumuz yedekmi yani, içinde sıvı depolanan biryer varmı gözle görülmeyen
Bakım kitapçığın daha doğrusunu söyler ama biz genelde yarı yarıya saf su (şaşal değil) yarı yarıya antifriz koyuyoruz. Sen bu işi, bilen bir yerde yaptır, kafana göre yapma.
Siz yüksek ihtimalle radyatördeki değil genleşme tankındaki suya baktınız.
Evet tanktaki yani beyaz bidondaki yere baktım, radyatörde başka türlü suya nasıl bakabiliyoruz
---------- Mesajlar birleştirildi - 00:12 ---------- bir önceki mesaj zamanı 00:11 ----------
tommygun adlı üyeden alıntı
Bakım kitapçığın daha doğrusunu söyler ama biz genelde yarı yarıya saf su (şaşal değil) yarı yarıya antifriz koyuyoruz. Sen bu işi, bilen bir yerde yaptır, kafana göre yapma.
Ben arabayada hep su koyuyordum, birkere eskiden babama demiştim antifriz lazım diye, ya yok koy su birşey olmaz demişti,motor kapalı yerde olduğu için soğuk görmüyor antifrize gerek varmı ki
---------- Mesajlar birleştirildi - 00:15 ---------- bir önceki mesaj zamanı 00:12 ----------
tommygun adlı üyeden alıntı
O değilde şimdi aklıma direksiyon tutmasını bilmeyen aynasına bile bakmayan kadınlar geldi,sabahta kadının bitanesi önüme kırıyordu arabayı bildiğin aynaya bakmadan giriyor yola,bunlar tam ketum ya ketum gibi gidiyorlar,aracın ne yağına ne suyuna bakıyorlar bakmasını bile bilmiyorlar,onlar gibi olsak acaba motor veya araba ne kadar dayanırdı bize, keşke onlar kadar rahat olsak
Fabrika çıkışı kimi zaman soğutma sıvısı az olabiliyor, motosiklet bayisi aracınızı size teslim etmeden önce kontrolleri gerçekleştirmesi lazım. Şaşal (yani şişe su) koyulması yanlıştır, içindeki içerdiği mineraller blokta tepkimeye girerek uzun sürede pas ve kireç oluşmasını sağlıyor. Ekleyecekseniz saf su ekleyin geçin.
Fabrika çıkışı kimi zaman soğutma sıvısı az olabiliyor, motosiklet bayisi aracınızı size teslim etmeden önce kontrolleri gerçekleştirmesi lazım. Şaşal (yani şişe su) koyulması yanlıştır, içindeki içerdiği mineraller blokta tepkimeye girerek uzun sürede pas ve kireç oluşmasını sağlıyor. Ekleyecekseniz saf su ekleyin geçin.
saf su derken içme suyumu ? içme suyumu eklemeliyim?
saf su = saf su, içme suyu değil.
Motosikletin kitapçığında ne tür soğutma sıvısı ekleneceği yazar, bunların kimileri bidon/şişe içinde hazır karışım olarak satılır, su karıştırmadan konur, kimi markalar da konsanetre olarka gelir yine kitapçıkta yazılan oranlarda saf su eklenir. Motorunuzun kitapçığını bulun, orada soğutma suyu için bu standartlarda soğutma suyu gerekli diye yazıyordur, benzin istasyonlarında üzerinde kitapçıkta yazan değerler yazan soğutma suyunu alıp kendiniz ekleyebilirsiniz.
Hayır hiç biri, sadece saf su..
-Saf su nedir?
-Hiç bir minerale sahip olmayan PH değeri nötr (7) olan bir sudur ve içilemez, içinde mineral olmadığından dolayı blokta herhangi bir tepkimeye girmez ve hiç bir zarar vermez. Benzinliklerde akü suyu olarakta satılır.
---------- Mesajlar birleştirildi - 15:09 ---------- bir önceki mesaj zamanı 15:07 ----------
espresso adlı üyeden alıntı
saf su = saf su, içme suyu değil.
Motosikletin kitapçığında ne tür soğutma sıvısı ekleneceği yazar, bunların kimileri bidon/şişe içinde hazır karışım olarak satılır, su karıştırmadan konur, kimi markalar da konsanetre olarka gelir yine kitapçıkta yazılan oranlarda saf su eklenir. Motorunuzun kitapçığını bulun, orada soğutma suyu için bu standartlarda soğutma suyu gerekli diye yazıyordur, benzin istasyonlarında üzerinde kitapçıkta yazan değerler yazan soğutma suyunu alıp kendiniz ekleyebilirsiniz.
Abi genelde bir çok motosiklet üreticisi meg bazlı antifriz kullanır (oda genelde mavi olur), organik (kırmızı olur oda genelde) kullanan bir bildiğim Ducati var.