Motorumu apartmanda nasıl muhafaza ederim
Reklamlar
-
Merhaba yeni bir motosiklet aldım (Mondial Drift L) motoru şu anda köydeki evimde muhafaza ediyorum ama iş sebebi dolayısıyla apartmanda yaşıyorum ama yaşadığım apartman pek tekin değil daha önce motosikletlerin çalındığını duydum motoru işe gidip gelmek için kullanacağım apartmanın altında kömürlük gibi bir alan var oraya bisiklet motosiklet vs. koyanlar var ama ben biraz tedirginim açıkçası 4 ay fabrikada çalışıp kendi emeğim ile aldığım motorumu çaldırmak istemiyorum açıkçası ne gibi önlemler alabilirim ya da herhangi bir tavsiye.
Reklamlar
-
Hayırlı olsun öncelikle
Bi kesilmez zincir ve kilit seti, bir tane alarmlı disk kilidi, airtag/smarttag yada takip cihazı bu 3lü iş görecektir yüksek ihtimalle
-
Alarmlı diski alma bence, kedi veya çocuklar öttürürse apartman içinde motoru bir daha koydurmaz içeri, boş yere tartışma. İki farklı kilit al sağlamından. Bir de takip cihazı yeter gibi.
-
kasko yaptır, kapalı otoparka bırak.
çalmak isteyene kilit-milit dayanmaz.
-
Kasko şart. Ama kasko da olsa kilit lazım, çalınsa kaskodan ödeme alana kadar yine zararınız az da olsa olur. Hırsızları caydırmak lazım.
Kalın zincir kilit ve disk kilidi ve mutlaka kasko.
-
Adamın zaten kaskoya imkanı olsa burada tirim tirim yanıt aramaz. Bir de Mondial Drift'e kim kasko yapmış, kaçtan yapmış araştırmak gerek.
Konuyu açan arkadaşa tavsiyem kömürlüğün kapısının kilidini sağlamlaştırması.
-
tommygun adlı üyeden alıntı
Adamın zaten kaskoya imkanı olsa burada tirim tirim yanıt aramaz. Bir de Mondial Drift'e kim kasko yapmış, kaçtan yapmış araştırmak gerek.
Konuyu açan arkadaşa tavsiyem kömürlüğün kapısının kilidini sağlamlaştırması.
Evet, haklısın, her motoru kasko yapmıyorlar.
O zaman kesilmez grade 80 zincir kilitler ve yine sağlam disk kilidi öneririm.
-
apartmanda kasko yaptırmıyorlar belirli şartlar istiyorlar kapalı garaj kamera vs gibi o yüzden kasko işi mümkün değil ben kocaelide e5in hemen dibinde oturuyorum kaliteli bir zincir aldım 2 motorumu birbirine bağladım vallaha toplam 280 kiloyu falan kaldırıp kamyona koymaları lazım onu yapabilene de helali hoş olsun ve mutlaka air tag kullan
-
sampsonte adlı üyeden alıntı
apartmanda kasko yaptırmıyorlar belirli şartlar istiyorlar kapalı garaj kamera vs gibi o yüzden kasko işi mümkün değil ben kocaelide e5in hemen dibinde oturuyorum kaliteli bir zincir aldım 2 motorumu birbirine bağladım vallaha toplam 280 kiloyu falan kaldırıp kamyona koymaları lazım onu yapabilene de helali hoş olsun ve mutlaka air tag kullan
Kasko için kapalı garaj, kamera gibi şeyler istiyorlar kısmı şehir efsanesi. Anahtarı üzerinde çalınma durumunda bile karşılayan kaskolar var. Lütfen kasko konusunda bu yanlış bilgileri yaymayın.
Çok eski motorlara kasko yapmıyor olabilirler ama onun dışında kasko hepsine yapıyorlar.
Tabi kasko var diye kilitsiz bırakmak olmaz, motor çalınırsa rayiç bedeli öderler o da piyasada satabileceğinizden düşük bir bedel olur yine zararlı çıkarsınız, hırsızların işini zorlaştırmak için kaliteli zincir kilit ve düzgün disk kilidi de şart yine.
-
Park noktasının fotoğrafını atabılıyorsanız daha iyi yorumlardık.
Çalınmak ıstedıkten sonra her türlü çalarlar. Disk kilidi + u kilit + sağlam bir zincir en önemli 3 şey bu.
İlave Kasko / takip cihazı ya da airtag de işinizi kolaylaştırır
-
İnsanların maddi durumunu bilmeden her sorana kasko tavsiye edilmemeli. Araba kasko fiyatları bile çok yüksekken motosiklet kasko ücretini karşılayamayabilir insanlar.
Konu sahibine tavsiyem, apartmanın içine park etmene izin veriyorlarsa kalın bir zincir, sağlam bir U kilit ve alarmsız ama kaliteli bir disk kilidi işini görür. Kömürlüğe/Ardiyeye koyacaksan motoru yukarıdakilere ek olarak kaliteli bir alarmlı disk kilidi ve airtag kullanman gerekir.
-
İyi bir zincir ve kilit.
Motosikleti şaseden sağlam bir yere bağla.
Hatta 2 zincir ve kilit yada zincir kilit + disk kilit ile 2 adet önlem olsun.
Apartmanda kamera sistemi yoksa bir tane Tp-link Tapo kameralardan al. Motosikleti görecek noktaya evin camına yada balkona bile monte edebilirsin.
Motosikleti kilitleyeceğiniz yerin aydınlatması zayıfsa, apartman tesisatından bağlantı alarak bir fotoselli aydınlatma (genelde apartman kat içlerinde kullanılır) yada güneş enerjisi ile çalışan sensörlü lambalardan al tak.
Airtag, Smarttag yada Mitag tarzı bir cihaz.
Branda. Motosikleti günlük kullanacağınızı belirtmişsiniz. Her gün branda aç. Eve gelince motosikletin soğumasını bekledikten sonra branda ört gibi durumlar biraz uğraştırıcı olabilir.
Bu söylemiş olduğum önlemlerin hemen hemen hepsi motosikletinizi değiştirseniz de elinizde kalacağı için çalıştığı sürece işinize yarayacak şeylerdir. Mondial Drift için kasko vs tarzı şeylere girmeye bence gerek yok. Evinizin yakınlarında bir taksi durağı gibi 24 saat açık ve insan bulunan bir nokta varsa oraya da kilitleyebilirsiniz.
-
mertowski adlı üyeden alıntı
İyi bir zincir ve kilit.
Motosikleti şaseden sağlam bir yere bağla.
Hatta 2 zincir ve kilit yada zincir kilit + disk kilit ile 2 adet önlem olsun.
Apartmanda kamera sistemi yoksa bir tane Tp-link Tapo kameralardan al. Motosikleti görecek noktaya evin camına yada balkona bile monte edebilirsin.
Motosikleti kilitleyeceğiniz yerin aydınlatması zayıfsa, apartman tesisatından bağlantı alarak bir fotoselli aydınlatma (genelde apartman kat içlerinde kullanılır) yada güneş enerjisi ile çalışan sensörlü lambalardan al tak.
Airtag, Smarttag yada Mitag tarzı bir cihaz.
Branda. Motosikleti günlük kullanacağınızı belirtmişsiniz. Her gün branda aç. Eve gelince motosikletin soğumasını bekledikten sonra branda ört gibi durumlar biraz uğraştırıcı olabilir.
Bu söylemiş olduğum önlemlerin hemen hemen hepsi motosikletinizi değiştirseniz de elinizde kalacağı için çalıştığı sürece işinize yarayacak şeylerdir. Mondial Drift için kasko vs tarzı şeylere girmeye bence gerek yok. Evinizin yakınlarında bir taksi durağı gibi 24 saat açık ve insan bulunan bir nokta varsa oraya da kilitleyebilirsiniz.
Tapo kamera için kayıt mevzusu nasıl oluyor? Micro sd ile kayıt alıyor ama hırsız bunu fark edip parçalayıp kartı alırsa herhangi bir yerde bulut depolama yapıyor mu ? Garajımda evin wifisi çekiyor buluta kayıt için iş görür mü sizce
-
f0cus adlı üyeden alıntı
Tapo kamera için kayıt mevzusu nasıl oluyor? Micro sd ile kayıt alıyor ama hırsız bunu fark edip parçalayıp kartı alırsa herhangi bir yerde bulut depolama yapıyor mu ? Garajımda evin wifisi çekiyor buluta kayıt için iş görür mü sizce
Tapo'da kayıt dediğiniz gibi hafıza kartına ve buluta kayıt şeklinde oluyor. Buluta kayıt özelliği için aylık ödenmesi gereken bir ücret var.
Buluta kayıt 7/24 değil, yanılmıyorsam hareket algıladığında kayıt alıyor. Ücretli olduğu için ben kullanmıyorum.
Kameralarda Alarm özelliği denilen hareket algıladığında siren çalarak flaşlarını açıp kapatma özelliği var. Hırsız o alarm sesini duyunca panik yaparak orayı terk edebilir. Hırsızın ulaşamayacağı bir yere montajlarsanız zaten bahsettiğimiz gibi bir endişeniz bulunmaz. 1. katın duvarı, cam kenarı, balkon duvarı gibi.
Belirttiğiniz gibi çalacak olan kamerayı da alır götürür yada zarar verir. Bu saydıklarımız zaten önlem, tedbir amaçlıdır. Yoksa kameraya el sallayarak hırsızlık yapanlar da var bu ülkede.
Aylık ve yıllık ücretlerini ileteyim. Çok fazla bir para değil aslında.
-
mertowski adlı üyeden alıntı
Tapo'da kayıt dediğiniz gibi hafıza kartına ve buluta kayıt şeklinde oluyor. Buluta kayıt özelliği için aylık ödenmesi gereken bir ücret var.
Buluta kayıt 7/24 değil, yanılmıyorsam hareket algıladığında kayıt alıyor. Ücretli olduğu için ben kullanmıyorum.
Kameralarda Alarm özelliği denilen hareket algıladığında siren çalarak flaşlarını açıp kapatma özelliği var. Hırsız o alarm sesini duyunca panik yaparak orayı terk edebilir. Hırsızın ulaşamayacağı bir yere montajlarsanız zaten bahsettiğimiz gibi bir endişeniz bulunmaz. 1. katın duvarı, cam kenarı, balkon duvarı gibi.
Belirttiğiniz gibi çalacak olan kamerayı da alır götürür yada zarar verir. Bu saydıklarımız zaten önlem, tedbir amaçlıdır. Yoksa kameraya el sallayarak hırsızlık yapanlar da var bu ülkede.
Aylık ve yıllık ücretlerini ileteyim. Çok fazla bir para değil aslında.
https://r.resimlink.com/tYXlg53MQRwW.jpg
Üye olmayan detayları gözükmüyor sanırım tapo Care‡ bulut depolamanın, hem microsd kayıt alırken hemde üstüne hareket algıladığında buluta çekiyor mu acaba? 1000 lira + 1 yıllık üyelik bir şey değil alınabilir mantıken
-
Bulut kullanmadığım için bazı sorulara net cevap veremem. Ancak hafıza kartına 7/24 kayıt yapıyor ve üzerine yazıp silerek döngüsel devam ediyor. Bulut'a sadece olay anında kayıt yapılıyor diye biliyorum.
Tapo'lar bence fiyatının hakkını veriyor ve alınamayacak fiyata cihazlar değil. Bir tane C210, bir tane de C510W kullanıyorum. İki cihazda da 128gb hafıza kartı takılı. Neredeyse 13-15 gün geriye dönük kayıt yapıyorlar.
Reklamlar
Konu içerisindeki kullanıcılar
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)