Çalıştığım işyeri Motora biniyorsun diyip Tehlikeli iş yaptırmaya çalıştı :D
Reklamlar
-
çalıştığım işyerinde yönetici yardımcısı vasıflarında birisi
tekerlekli bir el arabasının üzerine çıkmamı istedi tavanda birşeyi
yapıştırmamı istedi, bende ben onun üzerine çıkmam diyince ısrar etti
bende çıkmamakla ısrar ettim sakat iş olduğunu söyledim ve bana motora biniyorsun
ama oda sakat diye söylendi,bende abi onunla bunu ne karıştırıyorsun
özel hayatla iş hayatı farklı dedim, 4 yıldır maaşıma 1 kuruş bile zam yapmadılar
4 yıldır belki şaka gelir ama 4 yıldır asgari ücretle çalışıyorum inanmayana
bordro bile atarım sorun yok, bide kalkmış motora biniyorum diye beni
kendini düşünmeyen insan zannedip oraya buraya çıkacağımı düşünüyorlar
sırf tazminatı yakmamak için diye diye 4 yıllık olduk
Reklamlar
-
umarım trolldür.
troll değil ise o herif tam bir o.ç.
-
Yok yeminederim gerçek mobbing gerekçesiyle 4857 iş kanunu 24.madde 2.fıkrasına dayanarak istifa vermeyi düşünüyorum delil topluyorum uzun zamandır bazı özel sebeplerden dolayı biraz daha bekleyecem, adama bak motoru işin içine karıştırdı
-
yaşadığın olaydan daha absürdü 4 yıldır asgari ücretle çalışıyo olman, kurtar kendini oradan kardeşim.
-
-
Sana ek yaptırdıklarının ispatını bir şekilde kanıt olarak topla.
Mümkün seviye whatsapptan bu tür birkaç konuşmayı yazdırabilirsen süper olur.
Sonra git noter'e bu belgeleri vererek istifanı et tazminatını al.
ama mutlaka iş bul öncesınde. ne yazık ki işsizlik öyle abartı oldu ki iş bulmadan cıkmak akıl karı değil.
Hangi şehirdesin? biraz kurumsal bir yer bulsan prim vs. en düşük 25 alıyor onlar bile.
-
şu an çalıştığım iş yerinde ofiste 400 fabrikada 1700 kişi çalışıyor,
iş sağlığı ve güvenliği kırmızı çizgimiz,bizde kimse risk aldıracak bir işlemi yaptıramaz.
motosiklete biniyorsun bu daha az tehlikeli diye böyle saçma bir şey için diretecek yöneticinin/idari amirinde içinden geçerler.
-
memlekette hak hukuk varmış gibi bir de akıl vermişsiniz. size lazım o.
-
4 yıl nasıl dayandın ben onu merak ediyorum..
-
Kuryelik yapsan aldığının 4 katını kazanırsın, o dallama ile de muhatap olmazsın.
-
4 yıl dayanmak dediğin şu, ilk 1 yıl işyerinin ne halt olduğunu bilmiyordum 2.yıl bir ümitle çalıştım sonra 3.yıla girince tazminatım var onlar çıkarsın diye yavaşladım çalışmadım,onlarda tazminatsız çıkarmak için aynı gün 3 savunma istediler avukatla sağlan savunma yapıncada geri vites yaptılar bekleye bekleye 4 yıl olduk şimdi
---------- Mesajlar birleştirildi - 16:16 ---------- bir önceki mesaj zamanı 16:14 ----------
Kuryeliğide nasıl yapacaz yağmuru karı kışı var kelle koltukta bide kuryelerin 50 60 bin tl kazandım dediği hikaye gibi vergisi yakıtı motorun masrafı vs derken in sen onu 30 bin tl ye
-
ayıptır sorması ne işle meşgulsün
-
Lojistik depo personeli, hay bu depoculuğun zaten
---------- Mesajlar birleştirildi - 16:32 ---------- bir önceki mesaj zamanı 16:28 ----------
Benim çalıştığımda sözde kurumsal ama para vermiyor istanbuldayım ben,noterde bu işin masrafı ne kadar? Ben noter yerine elden dilekçeyi insan kaynaklarına verip üzeri taratıp mail olarakta göndermeyi düşünüyorum,çünkü kurnaz işverenler dilekçeyi yırtıp devamsızlık yaptı diyip o şekilde dalavere yapıyorlar, maillede göndersem noter gibi sağlıklı olur, noter şartı yok sonuçta
-
akrapovich adlı üyeden alıntı
Motosiklet kullanıyorum diye kurye maaşı iste , ben part time kuryelik yaparken saatlik 120TL, 5 saat başına 1 öğün yemek hakkın (ilk geldiğinde yemek yiyebiliyosun tabi ama 5 saat çalışmak zorundaydın yoksa kesiliyordu) ve motosikletin sigortası benzini adama aitti . O şekilde hesapla 8 saat çalışıyosun günlük 960TL olarak maaş yatması gerekir. Sen risksiz diye orda çalışcan ve başkasının yapması gereken işi sana yaptırmaya çalışıyorlar cidden işverenler çok garip :D hayatta hiç bir güç beni asgari ücretle çalıştıramaz tok olmaktan kaynaklı mı bilmiyorum ama illaki 1-2 vasıfla bile 20-25 arası maaş alınabilecek işler var
-
arndiol adlı üyeden alıntı
Sana ek yaptırdıklarının ispatını bir şekilde kanıt olarak topla.
Mümkün seviye whatsapptan bu tür birkaç konuşmayı yazdırabilirsen süper olur.
Sonra git noter'e bu belgeleri vererek istifanı et tazminatını al.
ama mutlaka iş bul öncesınde. ne yazık ki işsizlik öyle abartı oldu ki iş bulmadan cıkmak akıl karı değil.
Hangi şehirdesin? biraz kurumsal bir yer bulsan prim vs. en düşük 25 alıyor onlar bile.
Benim çalıştığımda sözde kurumsal ama para vermiyor istanbuldayım ben,noterde bu işin masrafı ne kadar? Ben noter yerine elden dilekçeyi insan kaynaklarına verip üzeri taratıp mail olarakta göndermeyi düşünüyorum,çünkü kurnaz işverenler dilekçeyi yırtıp devamsızlık yaptı diyip o şekilde dalavere yapıyorlar, maillede göndersem noter gibi sağlıklı olur, noter şartı yok sonuçta, whatsappda maildede az biraz delil var ama ben ses kaydı aldım ses kayıtlarınıda sunabilirim dimi? Nette araştırdığımda mobbing'i kanıtlamakta zorlanan mecbur kalan ses kaydı alabilir gibi yazılar okumuştum
-
hocam açıkçası sorularınızın cevabı bende yok hukuki olarak kanıt yerine geçer mi bilmiyorum tam, sadece fikirdi.
ben maaşın geç yatması kaynaklı noterden istifa ettim yıllar önce, o da zaten banka sisteminde gözüktüğü için herhangi bir delil sunmam gerekmedi.
-
Merhaba,
Öncelikle avukatsız bir şekilde bu işin içinden çıkamayacağını bilmeni isterim.
Bu yola başvurmadan önce mevcut hukuk sisteminin çok yavaş işlediğini ve açılacak olan davanın en az 1,5 - 2 yıl süreceğini kabullenmen gerekiyor.
Mobbing ve görev tanımına aykırı iş yaptığına dair yeterli kanıt ve şahite ihtiyacın olacak. Hukuksuz şekilde alınmış kayıtlar esas alınmayacaktır(Gizli çekim video ses kayıtları vs vs)
Bu sebepten dolayı böyle bir yola girmeden önce bir avukata danışıp ondan fikir almanı, nasıl bir yol izlenmesi gerektiğini anlaman gerekiyor. Eğer kendim hallederim ben dersen hayal ettiğin tazminatı şirkete öderken bulursun kendini demedi deme.
Ben avukat yada davacı olarak yaşamadım bu deneyimi, dava açan tarafta şahittim. Üstelik yetkili bir çalışandım ve işime de aktif olarak devam ediyorum. Buna rağmen yaklaşık 2 senedir aynı dava görülüyor.
-
Mesleğin nedir? Belini çalıştıran bi iş yapıyorsan meslek hastalıklarına gidip belfıtığı raporu alıp istifanla tazminatını alabilirsin sorunsuz. Kendi kasma boşuna.
-
hocam avukata merhaba demek 3500 liradan bahsediyor. adam zaten 60 bin lira tazminat alacak; avukat 2 yılda o paranın 3 katını ister.
-
to1ga adlı üyeden alıntı
Mesleğin nedir? Belini çalıştıran bi iş yapıyorsan meslek hastalıklarına gidip belfıtığı raporu alıp istifanla tazminatını alabilirsin sorunsuz. Kendi kasma boşuna.
................
Reklamlar
Konu içerisindeki kullanıcılar
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)