Kapat
Üye Girişi
Motovento
Motomax
1. sayfa 123 ... SonuncuSonuncu

Çalıştığım işyeri Motora biniyorsun diyip Tehlikeli iş yaptırmaya çalıştı :D

REKLAM ALANI

çalıştığım işyerinde yönetici yardımcısı vasıflarında birisi
    tekerlekli bir el arabasının üzerine çıkmamı istedi tavanda birşeyi
    yapıştırmamı istedi, bende ben onun üzerine çıkmam diyince ısrar etti
    bende çıkmamakla ısrar ettim sakat iş olduğunu söyledim ve bana motora biniyorsun
    ama oda sakat diye söylendi,bende abi onunla bunu ne karıştırıyorsun
    özel hayatla iş hayatı farklı dedim, 4 yıldır maaşıma 1 kuruş bile zam yapmadılar
    4 yıldır belki şaka gelir ama 4 yıldır asgari ücretle çalışıyorum inanmayana
    bordro bile atarım sorun yok, bide kalkmış motora biniyorum diye beni
    kendini düşünmeyen insan zannedip oraya buraya çıkacağımı düşünüyorlar
    sırf tazminatı yakmamak için diye diye 4 yıllık olduk

REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
    arndiol - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    umarım trolldür.

troll değil ise o herif tam bir o.ç.
    maktama, fz6_fazer ve Oğuz Günay bunu beğendiler.

Yok yeminederim gerçek mobbing gerekçesiyle 4857 iş kanunu 24.madde 2.fıkrasına dayanarak istifa vermeyi düşünüyorum delil topluyorum uzun zamandır bazı özel sebeplerden dolayı biraz daha bekleyecem, adama bak motoru işin içine karıştırdı
    Oğuz Günay bunu beğendi.

wing50i - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Wing50i
    yaşadığın olaydan daha absürdü 4 yıldır asgari ücretle çalışıyo olman, kurtar kendini oradan kardeşim.
    espresso, Osm@n ve Oğuz Günay bunu beğendiler.

inanmayan olursa diyede buraya bunları koyuyorum 4 yıldır kuruş zam yapmadılar bazı eksik gördüklerinizde raporlu olduğum aylardan

[IMG][/IMG]

[IMG][/IMG]

[IMG][/IMG]

---------- Mesajlar birleştirildi - 14:45 ---------- bir önceki mesaj zamanı 14:41 ----------

Resim Ekledim bak yatırdıkları maaşlara
    Ben kendimi kurtarmaya çalışıyorumda bir kurtaramadım üç kuruş tazminat diyenler var ama ben çocuk sahibiyim zaten üç kuruşa 4 sene emek verdim çocuğumun rızkını bu vicdansızlara bırakmak istemiyorum,1 yıldır işi saldım sırf tazminat vermemek için benim istifa etmemi bekliyorlar, hatta bana 5-6 ay önce istifa et diye teklifte bile bulundular bunlar böyle işte

Sana ek yaptırdıklarının ispatını bir şekilde kanıt olarak topla.
    Mümkün seviye whatsapptan bu tür birkaç konuşmayı yazdırabilirsen süper olur.

Sonra git noter'e bu belgeleri vererek istifanı et tazminatını al.

ama mutlaka iş bul öncesınde. ne yazık ki işsizlik öyle abartı oldu ki iş bulmadan cıkmak akıl karı değil.

Hangi şehirdesin? biraz kurumsal bir yer bulsan prim vs. en düşük 25 alıyor onlar bile.
    espresso ve Oğuz Günay bunu beğendiler.

maximusti, - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    KTM DUKE 250
    şu an çalıştığım iş yerinde ofiste 400 fabrikada 1700 kişi çalışıyor,
    iş sağlığı ve güvenliği kırmızı çizgimiz,bizde kimse risk aldıracak bir işlemi yaptıramaz.
    motosiklete biniyorsun bu daha az tehlikeli diye böyle saçma bir şey için diretecek yöneticinin/idari amirinde içinden geçerler.
    espresso bunu beğendi.

yenividivici - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    memlekette hak hukuk varmış gibi bir de akıl vermişsiniz. size lazım o.

sampsonte - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    CFMOTO 250SR, HONDA Dio
    4 yıl nasıl dayandın ben onu merak ediyorum..

Motosikleti
    CRF 250
    Kuryelik yapsan aldığının 4 katını kazanırsın, o dallama ile de muhatap olmazsın.
    Beto87, recaip, fz6_fazer ve 1 diğerleri bunu beğendiler..

4 yıl dayanmak dediğin şu, ilk 1 yıl işyerinin ne halt olduğunu bilmiyordum 2.yıl bir ümitle çalıştım sonra 3.yıla girince tazminatım var onlar çıkarsın diye yavaşladım çalışmadım,onlarda tazminatsız çıkarmak için aynı gün 3 savunma istediler avukatla sağlan savunma yapıncada geri vites yaptılar bekleye bekleye 4 yıl olduk şimdi

---------- Mesajlar birleştirildi - 16:16 ---------- bir önceki mesaj zamanı 16:14 ----------

Kuryeliğide nasıl yapacaz yağmuru karı kışı var kelle koltukta bide kuryelerin 50 60 bin tl kazandım dediği hikaye gibi vergisi yakıtı motorun masrafı vs derken in sen onu 30 bin tl ye

wing50i - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Wing50i
    ayıptır sorması ne işle meşgulsün

Lojistik depo personeli, hay bu depoculuğun zaten

---------- Mesajlar birleştirildi - 16:32 ---------- bir önceki mesaj zamanı 16:28 ----------

Benim çalıştığımda sözde kurumsal ama para vermiyor istanbuldayım ben,noterde bu işin masrafı ne kadar? Ben noter yerine elden dilekçeyi insan kaynaklarına verip üzeri taratıp mail olarakta göndermeyi düşünüyorum,çünkü kurnaz işverenler dilekçeyi yırtıp devamsızlık yaptı diyip o şekilde dalavere yapıyorlar, maillede göndersem noter gibi sağlıklı olur, noter şartı yok sonuçta

Alıntı akrapovich adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    inanmayan olursa diyede buraya bunları koyuyorum 4 yıldır kuruş zam yapmadılar bazı eksik gördüklerinizde raporlu olduğum aylardan

http://<a href="https://hizliresim.c...tq.jpg</a></a>

http://<a href="https://hizliresim.c...2d.jpg</a></a>

http://<a href="https://hizliresim.c...3h.jpg</a></a>

---------- Mesajlar birleştirildi - 14:45 ---------- bir önceki mesaj zamanı 14:41 ----------

Resim Ekledim bak yatırdıkları maaşlara
    Ben kendimi kurtarmaya çalışıyorumda bir kurtaramadım üç kuruş tazminat diyenler var ama ben çocuk sahibiyim zaten üç kuruşa 4 sene emek verdim çocuğumun rızkını bu vicdansızlara bırakmak istemiyorum,1 yıldır işi saldım sırf tazminat vermemek için benim istifa etmemi bekliyorlar, hatta bana 5-6 ay önce istifa et diye teklifte bile bulundular bunlar böyle işte
    Motosiklet kullanıyorum diye kurye maaşı iste , ben part time kuryelik yaparken saatlik 120TL, 5 saat başına 1 öğün yemek hakkın (ilk geldiğinde yemek yiyebiliyosun tabi ama 5 saat çalışmak zorundaydın yoksa kesiliyordu) ve motosikletin sigortası benzini adama aitti . O şekilde hesapla 8 saat çalışıyosun günlük 960TL olarak maaş yatması gerekir. Sen risksiz diye orda çalışcan ve başkasının yapması gereken işi sana yaptırmaya çalışıyorlar cidden işverenler çok garip :D hayatta hiç bir güç beni asgari ücretle çalıştıramaz tok olmaktan kaynaklı mı bilmiyorum ama illaki 1-2 vasıfla bile 20-25 arası maaş alınabilecek işler var

Alıntı arndiol adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Sana ek yaptırdıklarının ispatını bir şekilde kanıt olarak topla.
    Mümkün seviye whatsapptan bu tür birkaç konuşmayı yazdırabilirsen süper olur.

Sonra git noter'e bu belgeleri vererek istifanı et tazminatını al.

ama mutlaka iş bul öncesınde. ne yazık ki işsizlik öyle abartı oldu ki iş bulmadan cıkmak akıl karı değil.

Hangi şehirdesin? biraz kurumsal bir yer bulsan prim vs. en düşük 25 alıyor onlar bile.
    Benim çalıştığımda sözde kurumsal ama para vermiyor istanbuldayım ben,noterde bu işin masrafı ne kadar? Ben noter yerine elden dilekçeyi insan kaynaklarına verip üzeri taratıp mail olarakta göndermeyi düşünüyorum,çünkü kurnaz işverenler dilekçeyi yırtıp devamsızlık yaptı diyip o şekilde dalavere yapıyorlar, maillede göndersem noter gibi sağlıklı olur, noter şartı yok sonuçta, whatsappda maildede az biraz delil var ama ben ses kaydı aldım ses kayıtlarınıda sunabilirim dimi? Nette araştırdığımda mobbing'i kanıtlamakta zorlanan mecbur kalan ses kaydı alabilir gibi yazılar okumuştum

hocam açıkçası sorularınızın cevabı bende yok hukuki olarak kanıt yerine geçer mi bilmiyorum tam, sadece fikirdi.

ben maaşın geç yatması kaynaklı noterden istifa ettim yıllar önce, o da zaten banka sisteminde gözüktüğü için herhangi bir delil sunmam gerekmedi.

Motosikleti
    Benelli TNT249-S
    Merhaba,

Öncelikle avukatsız bir şekilde bu işin içinden çıkamayacağını bilmeni isterim.

Bu yola başvurmadan önce mevcut hukuk sisteminin çok yavaş işlediğini ve açılacak olan davanın en az 1,5 - 2 yıl süreceğini kabullenmen gerekiyor.

Mobbing ve görev tanımına aykırı iş yaptığına dair yeterli kanıt ve şahite ihtiyacın olacak. Hukuksuz şekilde alınmış kayıtlar esas alınmayacaktır(Gizli çekim video ses kayıtları vs vs)

Bu sebepten dolayı böyle bir yola girmeden önce bir avukata danışıp ondan fikir almanı, nasıl bir yol izlenmesi gerektiğini anlaman gerekiyor. Eğer kendim hallederim ben dersen hayal ettiğin tazminatı şirkete öderken bulursun kendini demedi deme.

Ben avukat yada davacı olarak yaşamadım bu deneyimi, dava açan tarafta şahittim. Üstelik yetkili bir çalışandım ve işime de aktif olarak devam ediyorum. Buna rağmen yaklaşık 2 senedir aynı dava görülüyor.
    espresso ve Beto87 bunu beğendiler.

Mesleğin nedir? Belini çalıştıran bi iş yapıyorsan meslek hastalıklarına gidip belfıtığı raporu alıp istifanla tazminatını alabilirsin sorunsuz. Kendi kasma boşuna.

hocam avukata merhaba demek 3500 liradan bahsediyor. adam zaten 60 bin lira tazminat alacak; avukat 2 yılda o paranın 3 katını ister.

Motosikleti
    falcon flash 100
    Alıntı to1ga adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Mesleğin nedir? Belini çalıştıran bi iş yapıyorsan meslek hastalıklarına gidip belfıtığı raporu alıp istifanla tazminatını alabilirsin sorunsuz. Kendi kasma boşuna.
    ................
    Osm@n bunu beğendi.

1. sayfa 123 ... SonuncuSonuncu

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)