akrapovich, çoklu üyelik konusunda Hırbonen kardeşimizi bile geçmişsin, tebrikler.
akrapovich, çoklu üyelik konusunda Hırbonen kardeşimizi bile geçmişsin, tebrikler.
Geçmiş olsun hocam öncelikle... Ses kayıtları, karşı tarafın haberi olmadan alındığında kanıt yerine geçmez; hatta suç kvkk kapsamında diye biliyorum. Elinde yazılı ya da kameralar önünde olan bir kanıtın varsa notere gidip ihbar çektiriyorsun ve haklı tek taraflı sözleşme feshi yapıp dava açıyorsun. Ama çok zor şeyler... Gerçekten sağlam kanıtlar lazım, millete de güvenme derim. Şahit olucaz diyip sonra telefonlarına bile çıkmazlar.
Bir de şöyle bir şey yapabilirisn. Çok etik değil ama... Şirketin bir boşluğunu arıyor millet: işte rekabet e aykırı durum, çevreye aykırı durum, SGK a aykırı durum... Onlar şikayette bulunuyorlar ya da ben de bu kanıtlar var diyip anlaşmalı bir şekilde işten ayrılıyorlar.
Yanlış anlaşılmayayım ama el arabası sabitken üzerine çıktığında ileri geri hareket etmez, eğer orta kulakla ilgili bir problem yoksa düşmek zordur diye düşünüyorum. Zaman zaman hepimiz bir Türkiye gerçeği olarak sorumlu olmadığımız konularda da çalıştığımız şirkete destek oluyoruz. Bence konu sahibi arkadaşımız fazla hassas davranmış. Daha geçen ay Genel Müdürüm eşofmanları çekip binanın bahçesine fidan ekti, asistan da bahçenin kenarlarına Meksika Petunyası ekti, ben de yardım ettim, çukur kazdım, çim suladım. Belki doğru değil ama bu kadar tatliş, bu kadar pembe olmaya da gerek yok.
ben kuryelik yapıyoruum pembe şirkette çalışıyorum hergün nakit aldığım için vergi ödemiyorum çünkü gelirim gözükmüyor sadece muhasebe ve kağıt ücreti ödüyorum o da aylık en fazla 2000 tl günlük 200 tl yakıt ödüyorum 50 60 bin tl kazanıyorum gerçekten şubattan beri de zam gelmedi ona rağmen
Anladım teşekkür ederim
---------- Mesajlar birleştirildi - 09:42 ---------- bir önceki mesaj zamanı 09:41 ----------
evet bazı davalar uzun sürüyor istinafa taşınıyor uzadıkça uzuyor, teşekkür ederim
---------- Mesajlar birleştirildi - 09:48 ---------- bir önceki mesaj zamanı 09:42 ----------
çok önemli bir konuya değindin,belimi çalıştıran bir iş yapıyorum bazen eğil kalk,merdiven çıkarak malzeme taşıma vs 1 yıl önce normal devlet hastanesinde fizik tedavi bölümüne gitmiştim önceki çekilen emarımı
bakmıştı,emarı çeken teknisyen emar raporuna bel fıtığı diye yazmamış ama fizik tedavideki doktor
görüntüleri kendi incelemişti,çok ufak fıtık var demişti başlangıç demişti
merdiven çıkma fazla ağır kaldırma falan dedi ama rapora gelince rapor vermiyor
iş yerine gidip ben merdiven çıkamam fazla ağır kaldıramam diyince raporun nerde diyorlar
doktorlarda bi şey söylüyor ama sanki lafla iş yeri anlıyor
böyle bir bel fıtığı hastane geçmişim oldu,bu olaydada şuanki çalıştığım
işyerinde çalışıyordum, sence nasıl ilerleyeyim ilk ne yapayım? teşekkürler
---------- Mesajlar birleştirildi - 09:52 ---------- bir önceki mesaj zamanı 09:48 ----------
çok önemli bir konuya değindin,belimi çalıştıran bir iş yapıyorum bazen eğil kalk,merdiven çıkarak malzeme taşıma vs 1 yıl önce normal devlet hastanesinde fizik tedavi bölümüne gitmiştim önceki çekilen emarımı
bakmıştı,emarı çeken teknisyen emar raporuna bel fıtığı diye yazmamış ama fizik tedavideki doktor
iş yerine gidip ben merdiven çıkamam fazla ağır kaldıramam diyince raporun nerde diyorlar
---------- Mesajlar birleştirildi - 09:54 ---------- bir önceki mesaj zamanı 09:52 ----------
---------- Mesajlar birleştirildi - 09:58 ---------- bir önceki mesaj zamanı 09:54 ----------
tommy arkadaşım el arabası dediğim öyle araba değil bazı çamaşırhanelerde kullanırlar o cinsten ufak tekerlekleri olan ufacık dokunsan yerinden oynayan hafif plastik arabalar, hem ben asgari ücrete çalışıyorum
4 yıldır koca 4 yıl asgari ücret,banada versinler bende senin gibi 40 bin tl alayım bende fidanda ekerim ağaçta dikerim,paşalar gibi yaşarım aldığım parayla,ama üç kuruş parayada sen olsan sende fedakarlık yapmazsın
adamlar az parayla çok iş yaptırma derdinde
Çizgimiz merdivenle en fazla 4 metre yükseğe montaj yapmaktır.
Merdivenide mutlaka alttan birisi destekle tutmalıdır.
Merdivende boşta değil bir yere yaslanmalıdır.
Daha yükseğe isteyen olduğunda sepet kiralanır, kira bedelini müşteri öder.
Her servistede bu sepet kiralama işi devam eder.
Müşteri sepet bedelini kabul etmeyip elle takılmasında ısrar ediyorsa, o işi yapmam.
Müşteri kaybettiğim çok oldu ama hiç bir iş arkadaşım sakatlanmadı.
Yaparız, ederiz diyenlerin eninde sonunda başına bir işler geldi.
Aynen UFOZ kardeşim yaparız ederiz diyen kahramanlar güm diye ya yerdeler
yada biryerini sakatlarlar yada yanındaki arkadaşını sakatlar,zaten kendi işin
harici birşeyi isterse 4 değil 2 metre olsun yinede çıkmamak lazım,he tommy gibi yüksek
maaşlı bir çalışan olursun işin olmasada yaparsın işini kaybetmemek için
ama maaş en alt tabandan,işin olmayan bir iş bide yapmayınca benim gibi motora bindiğim için
motora binmek daha sakat diye sakat iş beklerler senden
Hala troll konu sahibi hatta konu bile troll olabilir ancak nolursa olsun bu yazılanlar bu ülkenin gerçekleri.
Bu ülkedeki cogu insan işini kaybetmemek için bazı riskleri göze alarak çalışıyor ne yazık ki. İSG kuralları büyük firmalar hariç cogu firmada sadece yazılı metin olarak kalıyor; pratikte bir kısmı uygulanmıyor.
Ancak konu sahibi arkadaşa daha once dedıgım gibi tekrar söylemek istiyorum, 4 yıllık tazminat 60 bin tl yapıyor ortalama. Asgari ücret zaten yaşanması zor bir tutar; 22 bin liraya iş bulsan bile 1 senede o tazminatı tolere ediyorsun.
İş bul kaç. egoist p.ştlarla zaten hergün uğraşıyoruz en azından kaçma sansın var ise katlanma.
TROL MÜ? Sana Ses kayıtlarını dinletmemi istermisin? işe giriş çıkış bildirgesi sorguladığımda hangi
senede işe girmişim onuda görmek istermisin? kaç senedir asgari ücretle çalışıyorum ben
banka hareketlerini bile paylaştım burda,neyin trolünü yapacam,ayrıca 60 bin yapmıyor
tazminat brütten hesaplanır brütüm 20 bin küsür tl, 20x4 = 80 bin tl kıdem tazminatı ve onlar beni
küt diye çıkarırsada 3 yıl üzeri çalışan olduğum için ihbar sürem 8 hafta yani 2 ay
oda 40 bin tl ye yakın para yapıyor, 80+40 =120 bin tl, çıkar ayak birde maaş alsam 137 bin tl alır
giderim küt diye onlar çıkarırsa ama çıkarmazlar tabi o ayrı
troll olabilir dedim hocam troll demedim sakin =)
80 bin kıdemden 30 bin ihbardan alırsınız. noterden istifa ederseniz haklı gerekce bile olsa ihbar alamazsınız, sadece kıdem alınır.
daha iyi bir iş bulmaya calısıp 80 bini düşünmezseniz 10 yıl sınra bu sefer 200 bin tazminatım var cıkamıyorum moduna girersiniz.
kusura bakmayın da 1 sene de 80 bin tazminatı cıkarmak ıcın de 24 bin tl maaş almanız yetiyor. aradaki 7 bin tl fark onu 1 sene de kapatır.
iş aramıyorsanız zaten bu konusmaları yapmamıza gerek bile yok, calıstıgım fabrikada 10 bin civarı üretim işcisi var, bunların büyük kısmı tazminat diye diye uzun yıllardır burada.
Tommy zaten iyi maaş almasa çukur kazıp çim sulamaz benim çukur kazıp çim sulamam için 40 bin tl civarı maaş almam lazım 17 bin tl maaşla tommy ninde çukur kazıp çim sulamayacağını düşünüyorum
---------- Mesajlar birleştirildi - 12:34 ---------- bir önceki mesaj zamanı 12:30 ----------
Fulleyecekmi ) benim bitane arkadaşım vardı antalyalı ne motoru vardı ne arabası kirada oturuyordu hep parasız ayağı yapardı burjuvalara uyuz olurdu ama deli gibi euro dolar üzerinden para kazanıyordu turizm sektöründe,şuan aylık geliri ortalama 50 bin tl nin altında değildir ama sorsan yaşadığımız hayatmı der, eee ben ne yapayım motor var yakıt atacak para yok 17 bin lira maaşla 4 senedir çalışıyorum
Önce mesajım sana değildi. Arkadaş git bel fıtığı raporu al diyerek akıl vermiş, sanki usta kes şurdan yağlı yerinden bir bel fıtığı raporu der gibi.
Tabii sende trol olduğun sana iyi niyetle yaklaşanları işletmeyi marifet saydığın için hemen mevzuya uyanıp döşenmişsin doktora gittim de falan da filanda diye.
Benim sana mesajım: İyi niyetle sana yardımcı olanları işleterek tatmin mi oluyorsun? Unutma bir gün gerçekten ihtiyacı olup ta konu açanların bu da troll diyerek etiketlenmesine sebep olacaksın.
Troll lüğü bırak
Sana göre herşey troll ! Al bakim benden işyerinin istediği savunma yazısı ve önceden doktora gittiğime dair kayıt !! Hayırdır sana trolmüş bilmem neymiş adam olmayı öğren ! Ses kayıtlarınıda sana bizzat dinleteyim nerde yaşıyorsun görüşelim, eğer trol değilsem elimi öpeceksin, kabulmü?
[IMG][/IMG]
[IMG][/IMG]
Çalıştığın yerde sana değer verilmiyorsa, neden 4 sene bekledin? İş imkanları darsa, söyleyecek sözüm yok. Ama asgari ücrete talim ettiysen bu senin suçun. Ya kalifiye değilsin, yada umursamaz birisin.
''Bir adam hangi yolda gidiyorsa, o yol onun kendi seçimidir.'' İp Man
Bel fıtığın yok ise o fıtığı kerpetenle alırlar sonrasında.
---------- Mesajlar birleştirildi - 16:27 ---------- bir önceki mesaj zamanı 16:14 ----------
derken başganım?
---------- Mesajlar birleştirildi - 16:39 ---------- bir önceki mesaj zamanı 16:27 ----------
Üç sene fazladan para vermişler, son seneyi de aynı paraya çalıştırıyorlar işte. Ne var bunda?
(17 binlik askeri üçret 1 ocak 2024'te terhis oldu)
Avukat ile görüşmeden, sadece bu şekilde forumlara yazarak sağlıklı bir yönlendirme ve bilgi alamazsın. Hatta seni yanlış da yönlendirebilir. Yaşın, yeni bir iş bulmak için çok geç olmadan, işinden de memnun değilsen profesyonel yardım alman gerekir.
Şuanda buraya o attığın ekran görüntüleri vs sadece ağlak ağlak takılmak. Bu şekilde hareket etmek sana bir şey kazandırmaz, vakit kaybettirir. Bir karar aldıysan uygulamaya koyul.
Burda bir arkadaşın meslek hastalığı ile söylediği şey kafama yattı biraz ocak ayında sgk ya gidecem yeni yıla bir girelim, sgkya başvuracam araştırdım sgk'da meslek hastalığı hastanesine sevk ediyormuş belki orda bir şansımı deneyip olumlu sonuç alırsam meslek hastalığı ile sözleşmeyi fesih edecem,tazminatımı alırsam en azından uygun hor kullanmaya müsait bir motor alıp belki kuryelik yaparım, yada src psikoteknik çıkarıp servis minibüsü,kuryelik yapmak isterim ama biraz kar kış yağmur sakat
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)