motor yağı vites geçişlerini etkiler mi
Reklamlar
-
Merhaba çoğu cfmoto 250srda çalışırken boşa geçmiyor aynı sorun bende de var ve çok canımı sıkıyor. şuan motorum 5000kmde bakıma götürücem ancak rodaj bakımında ne yağ koydular ne yaptılar motora hiçbir şey söylemediler bu yüzden yağdan kaynaklı olabileceğini düşünüyorum okuduğuma göre motora koyduğumuz yağın buna etkisi varmış ne kadar doğru ne kadar yanlış bilmiyorum sizlere soruyorum.
Reklamlar
-
Yağ sertifikası tutuyorsa marka bakmak gereksiz, burda kavrama ayarıda etken eğer debriyajınız en altlarda kavrıyorsa yapabilir.
-
Debriyaj ayarını saymıyorum bile buna ek zincir gerginliği,zincir temizliği ve motor yağı vites geçişlerini aşırı etkiliyor. Aynı bloğu kullanıyorum castrol kullanmıştım denemek için ilk 200km güzeldi sonra çöp oldu desem yeridir debriyaj ayırmıyordu resmen.Başka hiç bir müdahale yapmadan sadece yağı motul5100 ile değiştirerek tüm sorunlarımdan kurtuldum. Servise kalsa sıfır motorun debriyajını değiştirecekti zaten durumdan sonra garantiyi bozdum. Kitapçıkta 5000kmde 1 bakım yazıyor ama devirli kullandığım için ortalama 1800-2000kmde bir yağını değiştiririm bir sonraki bakımda putoline kullanmayı düşünüyorum büyük ihtimalle 5100den daha iyi olacaktır.
-
UmutK37 adlı üyeden alıntı
Debriyaj ayarını saymıyorum bile buna ek zincir gerginliği,zincir temizliği ve motor yağı vites geçişlerini aşırı etkiliyor. Aynı bloğu kullanıyorum castrol kullanmıştım denemek için ilk 200km güzeldi sonra çöp oldu desem yeridir debriyaj ayırmıyordu resmen.Başka hiç bir müdahale yapmadan sadece yağı motul5100 ile değiştirerek tüm sorunlarımdan kurtuldum. Servise kalsa sıfır motorun debriyajını değiştirecekti zaten durumdan sonra garantiyi bozdum. Kitapçıkta 5000kmde 1 bakım yazıyor ama devirli kullandığım için ortalama 1800-2000kmde bir yağını değiştiririm bir sonraki bakımda putoline kullanmayı düşünüyorum büyük ihtimalle 5100den daha iyi olacaktır.
sanırım bütün cfmoto servisleri castrol kullanıyor castrol kullanan herkeste bu şikayeti duyuyorum 5100 veya 7100 servis kabul ederse bunlardan birini koyucam etmezlerse kendim yapıcam bakımını hem param cebimde kalsın
-
Motor durmaya yakın boşa alacak şekilde kendini alıştırsan iyi olur
-
sampsonte adlı üyeden alıntı
sanırım bütün cfmoto servisleri castrol kullanıyor castrol kullanan herkeste bu şikayeti duyuyorum 5100 veya 7100 servis kabul ederse bunlardan birini koyucam etmezlerse kendim yapıcam bakımını hem param cebimde kalsın
Servisler hangi yağı ucuza alıyorsa onu koyuyor ben çok olaya hakim olduklarını düşünmüyorum en iyisi yağı filtre alıp kendin veya dışarıda ustaya değiştirmek.
-
EMRE_R19 adlı üyeden alıntı
Motor durmaya yakın boşa alacak şekilde kendini alıştırsan iyi olur
şuan ışıklarda öyle yapıyorum ama her boş aldığımda ışığı geçmeden durabilmek için sert fren yapıyorum böyle gitmeyecek bu ya bu sorunu çözücem ya satacam artık soğudum iyice
-
sampsonte adlı üyeden alıntı
şuan ışıklarda öyle yapıyorum ama her boş aldığımda ışığı geçmeden durabilmek için sert fren yapıyorum böyle gitmeyecek bu ya bu sorunu çözücem ya satacam artık soğudum iyice
Yağ sertifikaları karşılıyorsa sıkıntı yok , zincir temizliği , zincir yağı ve ayarı nasıl ona da bakmak lazım ama çoğu motosiklette olan şey bunlar . Yağ vites geçişlerini baya etkiler ben ELF 10w40 kullanıyorum aşırı memnunum vites geçişlerinde vs.
Reklamlar
Konu içerisindeki kullanıcılar
Şu an bu konu içerisinde 3 kullanıcı var. (0 üye ve 3 misafir)