başkasının motoruna kendi plakamı takip muayene girsem geçerim hiç şaşe numarasına baktıklarını görmedim
başkasının motoruna kendi plakamı takip muayene girsem geçerim hiç şaşe numarasına baktıklarını görmedim
ben her girdiğimde baktılar.
hatta forumda birkaç kişinin okunmadıgı için muayeneden geçemediği oldu.
Ben şimdiye kadar hep İstanbul'da kızıltoprak'daki motosiklet muayene istasyonuna gittim, orada hep bakıyorlardı.
Hafif silik olsa bile kusur verebiliyorlar.
Başkasının motoruna kendi plakanı takıp girmeyi hiç deneme
Muayeneyi geçeceğim diye denetimli serbestlik için imzaya giderken bulma kendini.
e yapmak istiyorsan yap, çalıntı motora da marka modeli tutan plaka takarsan rahat rahat gezebiliyorsun, çevirmelerde çok nadiren şase nosuna bakıyorlar.
illegale özendirmeye mi çalışıyorsun?
Bakıyorlar...
Eski bir motoruma şase numarası zor okunduğu için hafif kusur vermişlerdi.
Ben ne zaman girsem ilk baktıkları şase no oluyor.
O muhitteki binalar eskiydi, kentsel dönüşüm başladıysa o da kapanmıştı. iki bina yanında yamaha yetkili servisi vardı, yetkili serviste bakım yaptırıp muayeneye gidiyordum, o yetkili servis de hasanpaşa tarafına taşınmıştı geçen Nisan ayında, tuvturk de taşınması yakındır demiştim.
Ben de zaten artık istanbuldna taşındım, buradaki tuvturk istasyonuna giderim artık. motosiklete özel olmayan istasyonlarda muayene nasıl yapıyorlar onu görüp öğreneceğim.
Benim serviste hemen komşusuydu. Bakıma gittiğimde her orada olduğumda motorda eksiği olanlar ustaya geliyordu. Bmw gs 1200 ü olan adam motoruna sinyal farı alacak çıkma 150 tl ye çok diyip almamıştı. Adam için altındaki motora bak 150 tl ye çok para diyor diye geyik yapıyordum. :D
Manisa'da 1 tane muayene istasyonu var , orda da yeni çalışan 2 kişi motosiklete bakıyor birisi sakallı uzun saçlı , öbürü hafif kilolu kısa. İkisi de şase numaralarına bakmıyor kısa olan bizim arkadaşın egzoz muayenesini yaparken motosikleti yere düşürmüştü şimdiden Manisa'da olan kişilerin bilgisi olsun kendiniz götürün içeri adam dışarı çıkarın fln diyemez motosikletle alakası yok adamın egzoz tespitini yandan bakarak yaparsın üstüne çıkıyo iniyo en nson ayaklığın olduğu taraftan ayaklığı kaldırıp kafasını egzozun oraya doğru yatırdı motosikletle birlikte yere yapıştılar :D
Çok değişiyor, son gittiğim tuzla aydınlı da kornaya bile bakmadılar ama Ön fren müşürüm arızalıydı stop yanmıyor diye bıraktılar. Tekrar muayenesine gittiğimde ise ön frene bastırtmadan geçirdiler :/
Şase numarasına her defasında baktılar bende , motosiklet muayenesi rahatlıkla takip edildiği için görüyordum ama motor numarasına hiç bakmadıklarını farkettim..
Motor numarası çünkü çok uzun yıllardır hafif kusur. Ordan bırakacak malzeme çıkmayacağı için çok üstüne düşmüyorlar bayağıdır. Arabalarda da durum aynı.
Ankara'da "İstanbul yolu"ndaki muayene istasyonuna gidiyorum hep. 10 defa muayeneye girmişimdir en az, her seferinde baktılar. Hatta ön mesnetin oradaki metal plakada yazan gayet net ve temiz olmasına rağmen arka koltuğu çıkarttırıp şasenin kendisine işlenmiş olanını kontrol ettiler bir kaç sefer de.
Swap'lı olup ruhsata işlenmeyen bir dünya makine var, şasi numarasını geçtim, motor seri numarasına da bakılmıyor.
Kendi grubumdan örnek göstereyim; 2006-2008 eski Er6 F/N sahibi olup da yeni Versys bloğu kullanan bir kaç kullanıcı var.
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)