İlk yüksek cc deneyimim aklıma takılan soru
Reklamlar
-
Herkese merhaba,
Uzun bir 125cc deneyimimden sonra 250cc motora geçiş sağladım. Henüz motora tam hakim olmadığım için ve daha önce yüksek torklu ve hızlı bir motor kullanmadığım için bazı şeyleri bir sorun mu değil mi tam olarak ayıramıyorum.
Bugün istanbul yağmurundan sonra motorumla eve dönerken vitesi dörde atıp gazı sonuna kadar açtığımda devir yükseldi motor kesiciye girdi ancak motor hızlanmadı, ama yavaş bir şekilde gazı açtığımda herhangi bir sorun olmuyor, bu lastik sarmasından dolayı mı oluyor? motorum abssiz ve yerler ıslaktı.
Lastik sarması ise her motorda bu durum olur mu yoksa yalnızca lastikten kaynaklı bir durum mu lastiğimi değiştirmem gerekir mi?
Reklamlar
-
Debriyaj kaçırmış gibi geldi.
-
AkinoV adlı üyeden alıntı
Herkese merhaba,
Uzun bir 125cc deneyimimden sonra 250cc motora geçiş sağladım. Henüz motora tam hakim olmadığım için ve daha önce yüksek torklu ve hızlı bir motor kullanmadığım için bazı şeyleri bir sorun mu değil mi tam olarak ayıramıyorum.
Bugün istanbul yağmurundan sonra motorumla eve dönerken vitesi dörde atıp gazı sonuna kadar açtığımda devir yükseldi motor kesiciye girdi ancak motor hızlanmadı, ama yavaş bir şekilde gazı açtığımda herhangi bir sorun olmuyor, bu lastik sarmasından dolayı mı oluyor? motorum abssiz ve yerler ıslaktı.
Lastik sarması ise her motorda bu durum olur mu yoksa yalnızca lastikten kaynaklı bir durum mu lastiğimi değiştirmem gerekir mi?
debriyajdandır
-
AkinoV adlı üyeden alıntı
Verilmemiş sadakan varmış düşmemişsin. O sadakayı verecen, başka çare yok. Debriyajına da bir bak/baktır.
-
Lastik sarması denilen şey, olduğu zaman anlamayacağın hissetmeyeceğin bir şey değil.
Üzerinde olduğun iki tekerden birinin diğerinden çok daha hızlı döndüğünü düşün, ki ıslak zeminde uzun sürmesi durumunda da zaten yere yapışmanla sonuçlanırdı.
Debriyajın kaçırmış
-
4. viteste herhangi bir 250 cc motosiklet arka tekeri yerden kesemez zaten o torka sahip değiller , arkadaşların dediği gibi ya debriyaj kaçırdı yada sen maneti tam bırakmadan yarım debriyajda gaz açtın motor devirlendi..
Reklamlar
Konu içerisindeki kullanıcılar
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)