Kışın motosiklet sürüşü hakkında
Reklamlar
-
Herkese cümleten selamlar , bu başlığı ilk defa kış sezonunda motosiklet kullanacak birisi olarak tecrübeli forum ahalisine sormak istedim. Acaba zor hava şartlarında sürüş teknikleri , taktikleri ,gerekse ekipmanları hakkında var mı önerileriniz ? Herkese iyi sürüşler .
Reklamlar
-
Kalın giyin yani ben iki pijama üstüne kot üstüne yağmurluk giyiyordum tabi 1 saat kadar yol gideceksem. Baklava mıdır balaklavamıdır nedir o maskeden al çok faydasını görürsün eldiven kesinlikle içi astarlı olanlardan alırsın ayrıca kışın kask korkunç buhar yapar. Muğla da en zor hava şartı kar yağdığı zaman o da yağarsa. muğla milas arasına özellikle dikkat et yolun gölgede kalan kısımlarında kesin buzlanma vardır.
-
Motora uyumlu bi elcik koruma varsa taktırılmalı,benim elcik korumalı motorla diğeri arasında inanılmaz bi elde üşüme hissiyatı oluyor.Bilekli eldiven de kışın tercih edilebilir montun üstüne geçirince rüzgarın el bileklerinden içeri girmesini büyük ölçüde engelliyor.Muğla ile de ilgili arkadaşın son yazdığına oldukça dikkat edin kaşta biz hiç bi zaman 14-15 derecenin altına pek düşmesekte Muğla’da kışın sakarı tırmanır tırmanmaz özellikle asfaltın güneş görmeyen kısımlarında sabaha karşı buzlanma olabiliyor -lere düştüğü için
-
Adim adim gidelim;
1-Yagmurlu havada kullanma bosver.
2-Hava 3-4 derecenin altina dusunce kullanma.
3-Mumkunse winter grip gibi kis lastigi kullan.
4-(Bence) cordura pantolon al. Gun boyu ustunde kalacaksa termal iclikle kullan. Pantolonun kendi cikarilabilir icligi olacaktir zaten.usumessin.
5-kislik mont al. icine 30 kat giymene gerek kalmaz bi kazak sweatshirt falan giy. usumezsin.
6-on camin yoksa gogsune gazete koy
7-kalin boyunluk al boynuna gecir.
8-kislik eldiven ve botlarini giy.
9-kaskina pinlock tak bugu yapmasin.
10-gereksiz manevralardan kacin uslu uslu sur
-
Kış mı? Kış ne arar la Adana'da Muğla'da?
Ellerin üşümesin diye şunlardan bir takım al. Bir de elcik ısıtma taktır.
Çok kalın giymene gerek yok, vücut nefes alamaz ise terler ve üşütür. Nefes alan windstopper özellikli bir termal içlikle sorununu çözersin.
Oralarda kış dediğiniz havalar bizim köyün nisan/mayıs normali neredeyse. Bakınız şekil birA.
-
Üşümeyeyim diyosan maalesef biraz maliyetli olacak ama -10 derecede bile konforlu ulaşım sağlayabilirsin kar buz olmadığı sürece.
Bi kere su geçirmez kışlık mont, pantolon, eldiven ve bot şart, pantolon olarak decathlonda çok güzel avcı pantolonları var, su geçirmeyip çok sıcak tutan. Yine decathlondan wedze marka yelkenli boyunluğu ve kar içlikleri de vücut ısını muhafaza edip rüzgarı içeri almayacak. Eldiven ve mont olarak revit modelleri başarılı, goretex seviyesinde koruma sağlamakta, montun da touring model olsun ki bel kısmını koruyabilesin. Bot olarak belli bu süreye kadar shima strato wp botlar iş görüyor fakat ağır sağanakta kullanmak için scoyco mt038wp alabilirsin. Pinlock olmazsa olmaz, kaskın orjinalinde mevcut değilse raleri marka universal yapışkanlı olanları tavsiye ederim, 1 sene sonra yapışkanları su koyverecektir fakat kaliteli bi çift taraflı bant ile yenileyip devam edebilirsin, yenisini de alabilirsin.
Motor modeline göre elcik koruma ve ısıtma ek olarak avantaj sağlayacaktır, bunların hepsini yapsan bile ev savunmasız yerler eller ve ayaklar olmakta, en önemlisi elleri ve ayakları soğuktan korumak, geri kalan sıcak kalıyor zaten. Ayaklar için uzun boy doğa yürüyüşü veya kayak çorabı alabilirsin.
Yanında her daim 1 takım yağmurluk bulunması şart. Üstün ne kadar su geçirmez olsa da uzun süreli veya çok yoğun yağışlarda ekipmanın içeri su alması muhtemel. Çok kaliteli olmasına gerek yok ama 1 takım mutlaka bulunmalı. Hatta aliexpressten bot yağmurluğu da alabilirsin, o da ayakları ıslanmaktan korur. İçeriye su almamak ıslanmamak en önemli konu, onu umarım yeterince anlatabilmişimdir.
Hepsi mevcutta kullandığım veya daha önce kullanmış olduğum ürünlerdir. Bunların hepsini sağlayabildiğin takdirde motorun da özellikle scooter ise -5 -10 derecede konforlu şekilde uzun yola çıkabilecek seviyede rahat olabilirsin.
-
Mentzer adlı üyeden alıntı
Herkese cümleten selamlar , bu başlığı ilk defa kış sezonunda motosiklet kullanacak birisi olarak tecrübeli forum ahalisine sormak istedim. Acaba zor hava şartlarında sürüş teknikleri , taktikleri ,gerekse ekipmanları hakkında var mı önerileriniz ? Herkese iyi sürüşler .
Çok kasmana gerek yok aşırı, Muğla'da yaşıyorsun sanırım.
Kışlık ekipman al özellikle rüzgar geçirmez olanlardan, içine termal içlik giy. Çok üşüyen birisi isen pantolon olarak da içi polarlı pantolon al yeter.
Mugla'da kat kat giyinip penguen gibi dolanmaya gerek yok.
Riske girmemek için; yagmurlu hava, buzlanmış yol durumları, şiddetli rüzgar olan günlerde sürme.
Anger clouds judgement and it makes us do things that we end up regretting. Things we can never take back.
-
Adana'nın, Muğla'nın kışından ne olacak yav !? :D İstanbulda bir kışlık mont(içliksiz), kot motosiklet pantolonu ve bot ile tüm kışı geçiriyorum. - 3 derece de sürmüşlüğüm var sadece ellerim üşüyor o kadar. Kışlık eldiveni de gaz hissiyatı anlamadığım için kullanamıyorum. Hepsi o kadar.
-
Güney ve akdeniz illerinde oturanlar, 32 derece İstanbul yazında hava serin diyorlar.
''Bir adam hangi yolda gidiyorsa, o yol onun kendi seçimidir.'' İp Man
-
Herkes olması gerekenleri söylemiş ben de özellikle üstüne basa basa söylemek isterim: Motosikletin tekeri kışlık Winter Grip 2 olsun. Buzlanma muhtemelen olacak, O yüzden yoldaki renk değişimlerine çok çok dikkat etmek önemli. Ayrıca motoru çok sakin, sardırma yapmadan kullanmak gerekir. Mikro, makro iklim değişikliğinde, yolun kenarları ve özellikle güneş olsa bile gölgede kalan kısımları çok tehlikeli olabiliyor. Ani fren ve ani gaz kullanımından kaçın. Motor üstünde bir şekilde üşümeyeceksin, üşüdüğün an kontrol ve hakimiyet düşer.
Ayrıca kask içi buğulanma çok fazla olur, ben ne yaptıysam çözemedim. O yüzden istanbul soğuğunda çok milimetrik açıyorum camı öyle kullanıyorum.
Ek olarak virajlarda motoru çok yatırmayın.
-
macabre; raleri orjinal pinlocklarda çok istisnai zamanlar hariç buğulanma olmuyor, tavsiye ederim
Reklamlar
Konu içerisindeki kullanıcılar
Şu an bu konu içerisinde 5 kullanıcı var. (1 üye ve 4 misafir)