Kapat
Üye Girişi
Motovento
Motomax

Tüketici mahkemesindeki motorumu tamir ettirmek için ne yapmalıyım?

REKLAM ALANI

Merhaba honda tarafından mağdur edildim, bozuk motoru kakaladılar, 5 bin tl masrafı var. Detayları buradan okuyabilirsiniz. https://www.motosiklet.net/forum/moto-sohbet/218719-honda-degisim-iade-islemleri-nasil-oluyor.html

Sorum şu, şimdi motoru ben zaten servise 7 kez falan götürdüm yapılmıyor yapılmadığı halde bozuk yazamıyorlar ceplerinden çıkmasın diye.
    Gidonda boşluk var önümüz kış yağmur yağınca ön frene basmaya korkuyorum ön gidon tak tak vuruyor dengem bozuluyor teker yalpalıyor. Kaza yapacağım diye korkuyorum dengesiz gidiyorum yolda.

Tüketici hakem heyetinde şikayetim sürüyor ama tüketici hakem heyeti hem diyor ki 6-9 ay sürebilir, hemde diyor ki motoru yaptırma bilir kişi bakması lazım.

Şimdi ben kuryeyim, bu motor benim iş aracım, ben bunu bu şekilde can sağlığımı riske atar şekilde 6-9 ay bindikten sonra hayrını görün.
    Para iadesini falan geçtim ben motoru yaptırayım da gerekirse tüketici hakem heyeti sonucu bana yeni motor verilmesi çıksa dahi honda benden yaptırdığım motoru sağlam şekilde alabilir para vermesine gerek yok yeterki ben can sağlığımı riske atmadan bineyim. Bunu nasıl çözebilirim? Yani yaptırmak istiyorum ama tüketici heyeti sonucu geleceği zaman bilirkişiye sağlam motoru göstermek istemiyorum şuan motor bozuk herşey benim lehime ilerliyor bu durumu bozmadan nasıl yapacağız mahkemeden kağıt mı almak lazım?

REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
    Osm@n - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    KTM DUKE 250 - 2016
    Honda değişim/iade işlemleri nasıl oluyor? diye sormuşsun ve orada tartışılmış zaten.
    Ayrı ayrı başlık açarak Honda'yı gıcık edip motorunu değiştirebileceğini mi düşünüyorsun? Olmaz o iş. Benden söylemesi.

Alıntı Osm@n adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Honda değişim/iade işlemleri nasıl oluyor? diye sormuşsun ve orada tartışılmış zaten.
    Ayrı ayrı başlık açarak Honda'yı gıcık edip motorunu değiştirebileceğini mi düşünüyorsun? Olmaz o iş. Benden söylemesi.

https://www.youtube.com/watch?v=XDIpPy4_JWM
    Honda burda olsaydı emin olun daha fazla yazardım.

O konuda iadeyi tartıştık bu konuda herşeyden bağımsız olarak tüketici hakem heyetinde süreci devam eden bir aracın tamir nasıl olacağını tartışıyoruz.

Sanki bir tık Honda fanboyluk sezdim sizde.

Punctum - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Honda CB750 Hornet / Kanuni Seha 150
    Size diğer konuda aynen şunu yazdım...

İade/değişim talep ettiğiniz aracı kullanmaktan kaynaklanan sorumluluk, sahibine aittir. Aracı değişim sonuçlanana kadar kullanmamak ve güvenli bir ortamda saklamak en doğrusudur. Süreç mahkeme aşamasına gelirse, keşif ve bilirkişi incelemesi yapılır.

Kısaca sonuç alana kadar motorunuzu kullanmayacaksınız, tamir ettirmeyeceksiniz, hiç bir müdahalede bulunmayacaksınız. Kullanıp da bu arada kaza veya başka bir nedenle motora zarar verirseniz, süreç aleyhinize sonuçlanacaktır.

Tamam kuryesiniz, motorla para kazanıyorsunuz ama hukukun da bir işleyişi var. Bu arada başka bir iş yapabilirsiniz, motosiklet kiralayabilirsiniz veya 2. el ucuz bir şey alıp süreç sonuçlanana kadar idare edebilirsiniz. Hiç olmadı baba parası yersiniz

Daha da yazacak bir şey yok.

Nikkfurie - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    BMW , Piaggio , Sym
    Kuryelik yapamadığınız için Honda TR den geçici motor isteyin , aksi halde hukuk yolunu kullanacağınızı belirtin , bugün bir ticari taksiye zarar verirseniz çalışmadığı günler için tazminat istiyor ama sizin kurye belgeniz , şirketiniz vs yani kazancınızı bu motosikletle yaptığınızı resmi olarak belgelemek gerekir , konuda uzman avukatlar detayları daha doğru değerlendirir..Honda da bir sürü test motoru var , Dio'lardan birini verirse sizinde mağduriyetiniz gider..
    fz6_fazer bunu beğendi.

Motosikleti
    Alıntı Nikkfurie adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Kuryelik yapamadığınız için Honda TR den geçici motor isteyin , aksi halde hukuk yolunu kullanacağınızı belirtin ,
    Kişi hukuki yola başvurmuş zaten. Tüketici Hakem Heyetine gitmiş...bu aşamada Honda Türkiye geçici motor vermez, ayrıca bu talep Noter aracılığı ile ilk başvuruda yapılmalıydı ki, zaten tamir sürecinde bu denli uğraştıran ve kişiye hukuki yollara başvurun diyen bir kurumdan bu inceliği beklemek saflık olurdu.

Yapılacak belli. Hatta çok geç kalınmış. Yazdık, çizdik...gerisi Heyet kararını beklemek olacak. Heyet lehte karar verse bile, karşı tarafın bunu mahkemeye taşıma hakkı var. Yani bizde işler hiç kolay olmuyor. Ama bu, hakkımızı aramayacağımız anlamına da gelmiyor...

Nikkfurie - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    BMW , Piaggio , Sym
    Alıntı Punctum adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Kişi hukuki yola başvurmuş zaten. Tüketici Hakem Heyetine gitmiş...bu aşamada Honda Türkiye geçici motor vermez, ayrıca bu talep Noter aracılığı ile ilk başvuruda yapılmalıydı ki, zaten tamir sürecinde bu denli uğraştıran ve kişiye hukuki yollara başvurun diyen bir kurumdan bu inceliği beklemek saflık olurdu.

Yapılacak belli. Hatta çok geç kalınmış. Yazdık, çizdik...gerisi Heyet kararını beklemek olacak. Heyet lehte karar verse bile, karşı tarafın bunu mahkemeye taşıma hakkı var. Yani bizde işler hiç kolay olmuyor. Ama bu, hakkımızı aramayacağımız anlamına da gelmiyor...
    Konuyu hatırlıyorum ama detayları tam bilmediğim için havada kalmış benim yorum , teşekkürler
    Punctum bunu beğendi.

Size diğer konuda aynen şunu yazdım...

İade/değişim talep ettiğiniz aracı kullanmaktan kaynaklanan sorumluluk, sahibine aittir. Aracı değişim sonuçlanana kadar kullanmamak ve güvenli bir ortamda saklamak en doğrusudur. Süreç mahkeme aşamasına gelirse, keşif ve bilirkişi incelemesi yapılır.

Kısaca sonuç alana kadar motorunuzu kullanmayacaksınız, tamir ettirmeyeceksiniz, hiç bir müdahalede bulunmayacaksınız. Kullanıp da bu arada kaza veya başka bir nedenle motora zarar verirseniz, süreç aleyhinize sonuçlanacaktır.

Tamam kuryesiniz, motorla para kazanıyorsunuz ama hukukun da bir işleyişi var. Bu arada başka bir iş yapabilirsiniz, motosiklet kiralayabilirsiniz veya 2. el ucuz bir şey alıp süreç sonuçlanana kadar idare edebilirsiniz. Hiç olmadı baba parası yersiniz

Daha da yazacak bir şey yok.
    Hocam bilginize ve yorumlarınıza katılıyor ve çok teşekkür ediyorum ama gerçekten bu bahsettiğiniz şeyi yapma şansım yok ben zaten bu motoru asıl motorumun kaybı sonrasında almıştım, yani geçici motor buydu, asıl motorum kazada pert olunca bunu almıştım almak için de fiyatının 2 katı kadar kredi çekmiştim daha kredisinin 2 taksidini ödeyebildim sadece.

Şuan başka motor alacak bütçem yok, önümüz kış zaten eskisi kadar kazançlı değil ve güvenlik açısından yavaş yavaş sürdüğüm için daha az paket atıp daha az para kazanıyorum, komple işi bırakmak gibi bir şansım yok maalesef.
    Başka bir işe geçmeyi düşündüm ama trendyolu bir kere bıraktığınızda geri almıyorlar maalesef.

Ki sizin de dediğiniz gibi daha hakem heyeti sonuçlansa bile onlar karşı dava açıp iyice uzatabilir yani 1 yılı bulabilir bu ki ben zaten bu motoru 1-1.5 yıl iş amaçlı kullanıp satacaktım :/
    Şimdi bizim iş savaşa döndü resmen.

Alıntı Nikkfurie adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Kuryelik yapamadığınız için Honda TR den geçici motor isteyin , aksi halde hukuk yolunu kullanacağınızı belirtin , bugün bir ticari taksiye zarar verirseniz çalışmadığı günler için tazminat istiyor ama sizin kurye belgeniz , şirketiniz vs yani kazancınızı bu motosikletle yaptığınızı resmi olarak belgelemek gerekir , konuda uzman avukatlar detayları daha doğru değerlendirir..Honda da bir sürü test motoru var , Dio'lardan birini verirse sizinde mağduriyetiniz gider..
    Hocam bu bahsettiğiniz durum ihtiyati tedbir davası oluyormuş öğrendiğim kadarıyla ama @punctum hocam daha iyi bilir bu davalar da uzun sürebilirmiş ayrıca kaybedersem mahkeme masraflarını ödemekten korkuyorum. Kaybedeceğimi sanmıyorum çünkü herşey açık net ortada ki en son gidon boşluğunu test dahi etmeden 'gidon boşluğu yoktur' yazıp göndermeleri benim lehime oldu çünkü bariz bir şekilde var yani. Ama olur ya yasada bir açık vardır veya ben bir şeyi kanıtlayamam falan kaybedersem 5 bin tlye motoru yaptırıp keşke kullansaydım hiç uğraşmasaydım demek istemiyorum.

Hocam yok geç kalmadım ben o konuda sizin yorumlardan sonra tüketici heyetine başvurdum yani heyete başvuralı 1 aydan fazla oluyor. Ama ben heyet süreci sürerken servise götürmeye devam ettim bi ihtimal çözerler diye ama iyice rezil ettiler beni

Motosikleti
    Alıntı whoave adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Hocam bilginize ve yorumlarınıza katılıyor ve çok teşekkür ediyorum ama gerçekten bu bahsettiğiniz şeyi yapma şansım yok ben zaten bu motoru asıl motorumun kaybı sonrasında almıştım, yani geçici motor buydu, asıl motorum kazada pert olunca bunu almıştım almak için de fiyatının 2 katı kadar kredi çekmiştim daha kredisinin 2 taksidini ödeyebildim sadece.

Şuan başka motor alacak bütçem yok, önümüz kış zaten eskisi kadar kazançlı değil ve güvenlik açısından yavaş yavaş sürdüğüm için daha az paket atıp daha az para kazanıyorum, komple işi bırakmak gibi bir şansım yok maalesef.
    Başka bir işe geçmeyi düşündüm ama trendyolu bir kere bıraktığınızda geri almıyorlar maalesef.

Ki sizin de dediğiniz gibi daha hakem heyeti sonuçlansa bile onlar karşı dava açıp iyice uzatabilir yani 1 yılı bulabilir bu ki ben zaten bu motoru 1-1.5 yıl iş amaçlı kullanıp satacaktım :/
    Şimdi bizim iş savaşa döndü resmen.

Hocam yok geç kalmadım ben o konuda sizin yorumlardan sonra tüketici heyetine başvurdum yani heyete başvuralı 1 aydan fazla oluyor. Ama ben heyet süreci sürerken servise götürmeye devam ettim bi ihtimal çözerler diye ama iyice rezil ettiler beni
    Sevgili dostum, farkındayım zor durumdasın, motosikleti kullanmak zorundasın, para kazanmak istiyorsun ama maalesef hukukun bir işleyişi var ve burada sorumluluk adli süreç sonuçlanana kadar tamamen sana ait. Dolayısı ile sen karar vereceksin. Ya motoru bu süreçte kullanıp risk alacaksın, yada daha önce yazdıklarımı yapacaksın. 3. seçenek yok...
    whoave bunu beğendi.

İmkanınız varsa bulabildiğiniz uygun yollu, sizi 6-9 ay idare edebilecek bi tane daha motor alın, sorunlu motoru kenara koyun beklesin. Tüketici mahkemesini kazanırsanız daha sonra maddi tazminat davası da açar zararınızı karşılarsınız. Tabi imkanınız var mıdır onu bilemiyorum.

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)