selamlar, iptal etmek yerine basamak düşebilmek için devam ettirebiliyor muyuz?
örn: 125 cc scooter sattın, 250 cc bir motosiklet aldın. trafik sigortasını taşıyabiliyor musun? fiyat farkı çıkıyor? ya da olmuyor? süresi düşüyor mu? nasıl oluyor bu?
selamlar, iptal etmek yerine basamak düşebilmek için devam ettirebiliyor muyuz?
örn: 125 cc scooter sattın, 250 cc bir motosiklet aldın. trafik sigortasını taşıyabiliyor musun? fiyat farkı çıkıyor? ya da olmuyor? süresi düşüyor mu? nasıl oluyor bu?
Hayatımdaki en iyi sürüşü arıyorum. Yarım kask takıp kanayacağınıza, Full face kask takıp terleyin. En iyi motosiklet, sahip olduğunuzdur.
Merhaba,
Ben sigortacıyım
Trafik sigortasında araç değişikliği zeyili olmaz. Eski poliçeyi iptal edip yenisini yaptırmanız gerekir. Eskiyi iptal ettirmeden yaparsanız hasarsızlık indiriminiz boşa gider
Dilerseniz ruhsatı bana gönderin teklif alıp size sunayım
https://wa.me/+905436073327
önce eskisini satarsanız onun kalan günleri kadar sigorta ücretini iade alabiliyorsunuz. Sonra yeni motor alınca ona sigorta yaptırırken eskisinin hasarsızlık kademeleri devam ediyor.
Ama eskisini satmadan yeni motor alırsanız onun sigorta kademeleri baştan başlıyor. Geçen Nisan ayı sonunda xmax'ı satmadan vstrom 650 aldım, trafik sigortası 4500 lira çıktı. xmax hala duruyor, satamadım, o 8. kademe geçen hafta trafik sigortasını yeniledim 1900 lira çıktı. xmax satılınca onun kademesi yenisine geçmeyecek ama yine ikinci motor alırsam ona yarayacak.
yeni motora yeni sigorta, sanki ilk defa alıyor gibi.
bende şu an 2 motor var: birinde 6. basamaktayım sonradan aldığımda 4'ten başladım.
Benim 2 motor da 7.
Biri 2015, diğerini yeni aldım sıfır.
yeni aldığın 7 olmaz önceden alıp satmışlığın vardır o yüzden 7 çekmiştir sistem 2. motor ilk defa alınıyormuş gibi 4. basamaktan başlar
örneğin yamaha ybr aldın 4. basamaktan başladın 1 yıl geçti 2 yıl geçti 3 yıl geçti 6. basamak oldun ybr yi satmadan pcx aldın pcx 4. basamaktan başlar ybr yi satıp pcx alırsan 6 dan devam eder satmadan alıp 4 den devam edersen yine yıl geçtikte basamağın artar sonra 2. motoru satıp yıllar sonra tekrar 2. motor alırsan kaldığın basamaktan devam eder
bu arada mesela 6. basamaktasın sigortanın bitmesine 1 ay kaldı diyelim motoru satıp başka motor alırsan 11 ayı çöpe atmış olursun 7. basamağa yükselemezsin 6. dan yaparsın tekrar 1 yıl beklemen lazım yükselmek için
Detayı bilemem ama tekrar kontrol ettim, ikisi de 7.
Mayısta sattığım Xpulse ile ilgili olabilir mi. O zaman da hem Vespa hem Xpulse vardı ve ikisi de 7'ydi.
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)