Kapat
Üye Girişi
Motovento
Motomax
1. sayfa 12 SonuncuSonuncu

Otobüs İle Motosiklet Taşımak

REKLAM ALANI

Şehir dışından PCX alacağım. Bulunduğum yere yaklaşık 700 km uzaklıkta. Kullanarak getirebilirim ama hem havalar soğuk ve yağışlı, scooter rodajda, hem de yorucu olur. Ucuza nasıl getirebilirim? Otobüsle motor taşınıyormuş ama bu iş nasıl oluyor? Nereyle görüşmek gerekiyor, önceden randevu falan mı almak gerekiyor? Kısaca bu işler nasıl oluyor, bilen var mı?

REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
    alp_tunay - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    cbf1000-cygnus
    Randevuyu genelde muavin veriyor... O okey derse parayı şöföre veriyorsun.. Şu sıralar sınıntı olacağını sanmam.. Turizm sezonu kapanalı bayağı oldu..Okullar da pazartesi başlıyor.. Sen salı günü halledersin bence..

Alıntı alp_tunay adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Randevuyu genelde muavin veriyor... O okey derse parayı şöföre veriyorsun.. Şu sıralar sınıntı olacağını sanmam.. Turizm sezonu kapanalı bayağı oldu..Okullar da pazartesi başlıyor.. Sen salı günü halledersin bence..
    Hangi firmalar yapıyor, biliyor musunuz? Gitmeden önce aramak gerekiyor, değil mi?

Motosikleti
    cbf1000-cygnus
    Alıntı Esunshine adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Hangi firmalar yapıyor, biliyor musunuz? Gitmeden önce aramak gerekiyor, değil mi?
    Ararsan yok olmaz derler...
    Hareket saati yaklaştığında muavini gör..paraya analırsan yazıhaneden kendine de bilet alısın...
    Benzin az olsun depoda... Boşalttım dersin.
    T Ü R K İ Y E. . . .T Ü R K L E R İ N D İ R

N E ... M U T L U... T Ü R K Ü M... D İ Y E N E

Motosikleti
    falcon flash 100
    Otobüslerin üstünde firma ismi olsa bile bir çoğu o firmanın öz malı değildir. Firma bileti keser komisyonunu alır, sefer saatlerini düzenler sadece o kadar.

Bir çoğunun mal sahibi bile otobüsün üzerine çıkmaz gidecekleri yer ve hareket saatleri bellidir şoförler otobüsü getirir götürür. İnisiyatif şoförlerin elinde dir o yüzden sen otogara gidip bire bir şoförler le işi bağlamalısın.

Çok kişi dikkat etmez ama motosikletinin benzin deposu, benzin hortumları ve karbüratör boş ve havalandırılmış olması lazım bir aksilik halinde ( milyonda bir ihtimal olsa bile ) otobüsün yanması durumunda otobüsün parasını senden tahsil ederler. Tabi o kadar paran veya malın varsa

Not: Ben motosikletimi yolcu otobüsü ile taşıtmazdım. Otobüs sahibi de olsaydım kesinlikle taşımazdım.
    espresso bunu beğendi.

Motosikleti
    nc750x
    Atla motora rahat rahat dinlene dinlene gel. Boşver otobüsü falan.yan yatirip kırarlar sağını solunu.
    espresso ve ymg bunu beğendiler.

ramcixx - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    cbf150 - cbr250 - cbf1000 - f650gs - cbf600
    Motoru otogar a alıp geleceksin hocam konu anlık orada cereyan edecek ve çözülecek. Yakıtı yarım veya 1 litre kadar kalacak şekilde boşalt. Orada muavin ve şoförler senin işini görür. Birkaç firmadan rakam al ama kim ne tutturursa.

Motosikleti
    duke 390 150 beygir
    geçen sene taşıttım firma ismi vermiyim.kamyonet 2500lira istedi 120km yola,otobus soforu 1000 lira aldı.depoyu bosalt yoksa benim motor gibi benzin akıtır bagajda uöup gidiyor ama otobusun içine kadar koku geldi.bir diger konu,motoru otobuse yuklerken sagına soluna zarar verebilirler.ben ondeki ufak rüzgarlık çatladı,mecbur yenisini aldım.muavine suc atıp para istemek haksızlık olurdu.adamların işi değil bu.fırsatın varsa motoru sen yukle bagaja.elcik ayna falan ezilcekse duzgunce koy yada etfaını sar.

Alıntı Esunshine adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Şehir dışından PCX alacağım. Bulunduğum yere yaklaşık 700 km uzaklıkta. Kullanarak getirebilirim ama hem havalar soğuk ve yağışlı, scooter rodajda, hem de yorucu olur. Ucuza nasıl getirebilirim? Otobüsle motor taşınıyormuş ama bu iş nasıl oluyor? Nereyle görüşmek gerekiyor, önceden randevu falan mı almak gerekiyor? Kısaca bu işler nasıl oluyor, bilen var mı?
    İçindeki benzini boşalt otogardan yakın benzinliğe gidip gelicek kadar benzin kalsın . Telefonda görüşmelerde çoğunlukla şöförler yapmadığı ve kurallara uymaları gerektiği için olmaz derler otogarda direkt gideceğin yerlerdeki şöförle konuşacaksın , güneş gözlüklü janti elbiseli abileri görünce direkt konuyu açıp parasını verip birlikte gideceksin . Rodaj bence uzun yolda yapılmalı , 1 gününü alsa bile yavaş yavaş gelmen daha sağlıklı olur tabi yağmuru , soğuğu var bunlarda sıkıntılı . Kendine güvensen bile alışamadığın motosikletle o kadar uzun yol sıkıntılı olabilir , lastikleri fabrikadan kötü çıkıyor çoğu motosikletin.

fazil - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    xv250 / fz6
    Armut'tan (armut.com) teklif alınabilir. Bazı eşya taşıyan nakliyatçılar teklif veriyor. İstanbul-İzmir arası 4000-5000 TL civarı taşıyorlar.

Bu arada reklam gibi olacak ama ben geçenlerde İstanbul'dan Ege taraflarına birkaç koli eşya taşıttım çok memnun kaldım.
    Motosiklet de taşıyorlamış, tavsiye ederim:

https://www.yurterinakliyat.com/
    enlighteray bunu beğendi.

Motosikleti
    falcon flash 100
    Hareket saati yaklaştığında muavini gör..paraya analırsan yazıhaneden kendine de bilet alısın...
    ................

Alıntı ramcixx adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Motoru otogar a alıp geleceksin hocam konu anlık orada cereyan edecek ve çözülecek. Yakıtı yarım veya 1 litre kadar kalacak şekilde boşalt. Orada muavin ve şoförler senin işini görür. Birkaç firmadan rakam al ama kim ne tutturursa.
    ................

Alıntı uurrdmrr adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    İçindeki benzini boşalt otogardan yakın benzinliğe gidip gelicek kadar benzin kalsın . Telefonda görüşmelerde çoğunlukla şöförler yapmadığı ve kurallara uymaları gerektiği için olmaz derler otogarda direkt gideceğin yerlerdeki şöförle konuşacaksın , güneş gözlüklü janti elbiseli abileri görünce direkt konuyu açıp parasını verip birlikte gideceksin . Rodaj bence uzun yolda yapılmalı , 1 gününü alsa bile yavaş yavaş gelmen daha sağlıklı olur tabi yağmuru , soğuğu var bunlarda sıkıntılı . Kendine güvensen bile alışamadığın motosikletle o kadar uzun yol sıkıntılı olabilir , lastikleri fabrikadan kötü çıkıyor çoğu motosikletin.
    ..............

Alıntı motomad adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    geçen sene taşıttım firma ismi vermiyim.kamyonet 2500lira istedi 120km yola,otobus soforu 1000 lira aldı.depoyu bosalt yoksa benim motor gibi benzin akıtır bagajda uöup gidiyor ama otobusun içine kadar koku geldi.bir diger konu,motoru otobuse yuklerken sagına soluna zarar verebilirler.ben ondeki ufak rüzgarlık çatladı,mecbur yenisini aldım.muavine suc atıp para istemek haksızlık olurdu.adamların işi değil bu.fırsatın varsa motoru sen yukle bagaja.elcik ayna falan ezilcekse duzgunce koy yada etfaını sar.
    Alıntı uurrdmrr adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Telefonda görüşmelerde çoğunlukla şöförler yapmadığı ve kurallara uymaları gerektiği için olmaz derler
    Arkadaşlar otobüs bagajında motosiklet taşımak tehlikeli ve yasaktır. Yanlış tavsiye ve yönlendirme yapmayalım.

Çünkü

Benzin buharlaşan yanıcı bir maddedir. Kapalı bir ortamda belirli bir orana geldiğinde patlar. Bu oran yüzde olarak alt sınır 1.4 üst sınır 7.6 dır.

Otobüs bagajı kapalı bir ortamdır. En ufak bir benzin sızıntısı olduğunda bu bagajda birikme yapar ve bu oranlara ulaştığında patlar. Benzin otobüsün her noktasına yayılır, otobüslerde binlerce kablo bağlantısı vardır bu bağlantılardan çıkacak en ufak ark veya ani iki metalin çarpması bile olayı tetikler.

Bu patlamayı meydana getirecek yakıt miktarı çok cüzi bir miktardır. Depo da değil hortum veya enjeksiyon, karbüratör gibi her hangi bir yerdeki benzin yeterlidir.

Olmaz olmaz demeyin bakınız motomad rumuzlu arkadaşta bu sızıntı olmuş ama üzücü bir netice vermemiş. Böyle bir patlama büyük bir ihtimalle çok can kaybı ve büyük maddi zarara yol açar.

Bakınız doğal gaz patlamasında ev ne hale gelmiş bunun otobüste olduğunu düşünün.

Sizden maddi zararı tazmin etmenizi isterler tabi yeterli malınız paranız varsa o da ayrı konu. Can kayıplarından da mesul olacağınız için o konuyu siz daha iyi bilirsiniz.
    espresso ve ymg bunu beğendiler.

Ben sürerek gelmesinin daha sağlıklı olacağını söyledim , tabi tüm mesuliyet böyle bir yanma veya patlama motosikletten kaynaklanmasa bile ondan ödeme isterler . Ehliyeti olmama gibi durumlarda böyle yapılıyor çünkü çekici paraları çok uçuk şuanda , otobüs ile taşıma yapsın demiyorum , bkz: https://dergipark.org.tr/en/download/article-file/2251072 burdaki slaytı okuyarakta bilgi sahibi olabilirsiniz . Her şeyin başı ekonomi diyerek olayın içinden kolayca kurtulabiliriz , çekici maliyetleri 700km için çok yüksek otobüse göre , şu da var sıfır motosiklet almak varken 5-10bin verip çekiciyle götürürseniz (tam fiyat bilmiyorum aklımda canlanan fiyatlar) 4-5bin kmde motosiklet alırsınız düşük bütçeli motosikletlerde . Tanıdığım 5-10 kişi vardır otobüs ile motosikletini getiren sıkıntı yaşadıklarını duymadım ama tabi bu kesinlike sıkıntı yaşamıycaksın anlamına gelmez.

Motosikleti
    cbf1000-cygnus
    Alıntı yaşlıveacemi adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    ................

................

..............

Arkadaşlar otobüs bagajında motosiklet taşımak tehlikeli ve yasaktır. Yanlış tavsiye ve yönlendirme yapmayalım.

Çünkü

Benzin buharlaşan yanıcı bir maddedir. Kapalı bir ortamda belirli bir orana geldiğinde patlar. Bu oran yüzde olarak alt sınır 1.4 üst sınır 7.6 dır.

Otobüs bagajı kapalı bir ortamdır. En ufak bir benzin sızıntısı olduğunda bu bagajda birikme yapar ve bu oranlara ulaştığında patlar. Benzin otobüsün her noktasına yayılır, otobüslerde binlerce kablo bağlantısı vardır bu bağlantılardan çıkacak en ufak ark veya ani iki metalin çarpması bile olayı tetikler.

Bu patlamayı meydana getirecek yakıt miktarı çok cüzi bir miktardır. Depo da değil hortum veya enjeksiyon, karbüratör gibi her hangi bir yerdeki benzin yeterlidir.

Olmaz olmaz demeyin bakınız motomad rumuzlu arkadaşta bu sızıntı olmuş ama üzücü bir netice vermemiş. Böyle bir patlama büyük bir ihtimalle çok can kaybı ve büyük maddi zarara yol açar.

https://i.hizliresim.com/2kubnio.jpg

Bakınız doğal gaz patlamasında ev ne hale gelmiş bunun otobüste olduğunu düşünün.

Sizden maddi zararı tazmin etmenizi isterler tabi yeterli malınız paranız varsa o da ayrı konu. Can kayıplarından da mesul olacağınız için o konuyu siz daha iyi bilirsiniz.
    Abarttıkça abartmışsın..
    Her araç gibi tehlikeleri mevcut..Sonuçta kargoyla da taşıtsan o da kapalı kasada taşınıcak..
    Hayatımızın her devresinde var tehlike..
    Yıllardır bu şekilde yaptık biz..
    Sen yaapmayabilirsin.. Paran vardır..
    Ama günümüzün en ekonomik taşıma işlemidir kendileri..

Motosikleti
    falcon flash 100
    Abarttıkça abartmışsın..
    Her araç gibi tehlikeleri mevcut..Sonuçta kargoyla da taşıtsan o da kapalı kasada taşınıcak..
    Hayatımızın her devresinde var tehlike..
    Yıllardır bu şekilde yaptık biz..
    Sen yaapmayabilirsin.. Paran vardır..
    Ama günümüzün en ekonomik taşıma işlemidir kendileri..
    Yasak hemşerim devletin bir bildiği var ki yasaklamış. Edebiyat yapmanın anlamı yok. Parası olana böyle parası, olmayana böyle diye bir şey yok. Herkese yasak.

Yasak olduğunu sende biliyorsun.

Tehlikeli olduğunu da biliyorsun

Şark kurnazlığının gereği yok.
    espresso bunu beğendi.

Motosikleti
    cbf1000-cygnus
    Yasak hemşerim devletin bir bildiği var ki yasaklamış. Edebiyat yapmanın anlamı yok. Parası olana böyle parası, olmayana böyle diye bir şey yok. Herkese yasak.

Yasak olduğunu sende biliyorsun.

Tehlikeli olduğunu da biliyorsun

Şark kurnazlığının gereği yok.
    Hemşerim sanki herşeyimiz doğru da....
    Şark kurnazlığı mı ?..
    Millet motora koyacak benzini zor buluyor başka naapacak ?..
    Herkes kendince ekonomi peşinde..
    Asıl sen bırak yasak edebiyatını..İsteyen istediği şekilde götürür..
    Adam sormuş biz de şöyle yapabilirsin dedik.. Konuya balıklama atlayıp, alayını alıntılayıp yasak edebiyatı parçalayan sensin..
    Bide edebiyat yapma deemezmi..

Motosikleti
    falcon flash 100
    Hemşerim sanki herşeyimiz doğru da....
    Şark kurnazlığı mı ?..
    Millet motora koyacak benzini zor buluyor başka naapacak ?..
    Herkes kendince ekonomi peşinde..
    Asıl sen bırak yasak edebiyatını..İsteyen istediği şekilde götürür..
    Adam sormuş biz de şöyle yapabilirsin dedik.. Konuya balıklama atlayıp, alayını alıntılayıp yasak edebiyatı parçalayan sensin..
    Bide edebiyat yapma deemezmi..
    Sen kanun kural tanımıyor olabilirsin bunu da matah bir şeymiş gibi methedip başkalarına da tavsiye ediyorsun.

Herkes kendince ekonomisinin peşinde olması ona her şeyi yapmayı mübah mı yapıyor?

Motosikleti
    cbf1000-cygnus
    Sen kanun kural tanımıyor olabilirsin bunu da matah bir şeymiş gibi methedip başkalarına da tavsiye ediyorsun.

Herkes kendince ekonomisinin peşinde olması ona her şeyi yapmayı mübah mı yapıyor?
    Daha neden uzatıyorsun hemşerim..Kanun kural tanımıyorsun diye kanunsuzlukla suçluyorsun , tavsiye ediyorsun diyorsun..
    Kimseye tavsiye etmiyorum... Aman yasakları çiğneyin zevkli oluyor demiyorum...
    Ayrıca motor taşımak yasak değil , deposunda benzin olmayacak.. Yani yanıcı akıcı falan bir şeyi olmayacak.. Kural bu...
    Motosiklet taşımak yasak diye bişey yok...
    Biz yıllarca deposuna 1 litre koyup terminale götürdük, çok az miktarla otobüse yükledik.. Herkesin en az bir kere yaptığı bir şeydir bu...
    Sen yapmadıysan sana niye yapmadın demedik..
    İlk mesajda da dedim zaten benzin çok az olsun diye..

Haala çıkıp kural tanımaz, yasakları çiğneyen insan algısı yapmaya çalışıyorsun..
    Kimseye illa çıkıp böyle yapın demiyorum tekrar söylüyorum..
    Biz yıllarca bu şekilde motosiklet götürdük ya da getirttik..
    Konu kendi adıma kapanmıştır..Söyleyeceklerim bu kadar ..
    Her mesajında alıntı yaptığın için defalarca anlatmak zorunda değilim..Anlamayacaksan anlama sorun değil..
    Bir daha benim postlarımla, alıntı yapıp laf giydirmeye çalışmassan sevinirim..

Tokus - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    klasik ve nadir bulunan motorları tenzih ederek; alternatif olarak bulunduğunuz şehirden de pcx
    bakabilirsiniz, 700km ve uğraşa değecek çok iyi bir fiyat aldıysanız olabilir.
    tickles my pickle to see that motor wiggle

espresso - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Suzuki Vstrom DL650 XT
    Benzin buharı patlayıcıdır, çok azı bile kapalı alanda yayılırsa en ufak bir kıvılcımda fena patlar.
    Çoğu otobüsün bagajı o kadar da kapalı değil, elbet bir yerinden hava alıyordur da şimdiye kadar motosikelt taşıyanlar yüzünden patlamamıştır ama bu patlama ihtimali yok demek değil, böyle bir ihtimal varken akıl ve mantıklı düşününc ebu patlama ya olursa ortaya çıkacak sonuç çok büyük, yani ihtimal ve sonucun çarpını olan riski çok büyük, bu riski göze alıyorsanız otobüsle taşıyın, ben olsam taşımazdım çünkü gereksiz çok büyük risk, bu riski kabullenmek için cahil ya da umursamaz olmak lazım. Ama burası ortadoğu, otobüs şöförleri bile "bişey olmaz abi" deyip bu riski alabiliyorlar.
    Zaten yasak olduğu için firmalar hayır diyor, otobüs soförleri kendileri risk alıp girişiyorlar böyle işlere.

Benzin yüzündne patlama riski bir kenara, o motoru kaldırıp otobüsün bagajına yüklerken orası burası kırılabilir çünkü bu iş için ekipman yok ellerinde, insan gücüyle yallah deyip kaldıracaklar.

Kapalı kasa minibüs ile motosiklet taşıyanlar da var onlardan da fiyat alınabilir. Motosiklet transferi işini profesyonelce her türlü önlemini alıp sigortasını falan da yaptırıp taşıyorlar.

Kış gelmemiş olsa bir günlük yol 700km, hadi motor yeni, çok perişan olmamak için yol yarıya bölünüp yarı yolda bir şehirde bir gece konaklanıp iki günde getirilir.
    Ya da kamyonetle taşınabilir.

Ben otobüsle taıma işine girişmezdim. Otogara motorla git, benzini boşalt, boşalttın, depoda dibinde çok azcık kalmış olsa bile benzin buharlaşacağı için dolu depodan yine farkı yok, sorun bagaja yayılan az miktarda benzin buharı zaten. Bir de otobüslerin soförleri ile konuş hangisi taşır taşırsa kaça taşır önceden belli olmayan belirsiz bir süreç, uğraşılacak şey değil.
    fazil, Osm@n, erensel ve 2 diğerleri bunu beğendiler..

arndiol - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Giy kışlık ekipmanlarını yavaş yavaş gel; hatta yol üstünde bi akşam güzel bi şehirde hotelde konakla, oraları gez.

Tabi senin bileceğin iş, yukarda arkadaşlar detayları vermiş ancak her türlü riski oldugunu unutma
    espresso ve BaranOzkan bunu beğendiler.

1. sayfa 12 SonuncuSonuncu

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)