Merhabalar.
Yaklaşık 10 yıl öncesinde motosikletle ilgilenmeye başlamıştım. O dönemler hem yaş hem de maddi durumlardan dolayı çok fazla üstüne düşmemiştim. Şimdi ise öğrencilik yılları geride kaldı ve çalışmaya, hayat mücadelesine girişince başta İstanbul'un yoğun trafiği sonrasında da benim içimde kalan heves tekrardan motosiklet isteğini ortaya çıkardı.
1 yıldır motosiklet almayı iyiden iyiye düşünüyorum ama gerek çevremden (özellikle annemden ) gelen yorumlar, gerekse tanıdıklarım arasından motor kullanan insanların yaşadığı kazalar ve internette, sosyal medyada gördüğüm kazalar - kavgalar beni hep korkuttu. Yaşanma ihtimali her zaman olan bu sebeplerden dolayı uzak kaldıysan ne diye konu açtın diyebilirsiniz. Fakat elime ne zaman telefonu alsam 30 dakika sonrasında kendimi YouTube'da veya Instagram'da motosiklet videoları (teknik inceleme, gezi, kaza, sürüş teknikleri vs) izlerken buluyorum. Hemen ardından fiyat, cc ve tarz olarak yıllardır aklıma oturmuş modellerin internet sayfasını açıyorum. Sonra ne oluyor, en başa dönüyorum ve o endişelerden dolayı vazgeçiyorum.
Herhalde motosikletle ilgili bilgi ve tecrübe konusunda çokça insana ulaşabileceğim yegane yer burası. Hayatı 2 teker üzerinde geçen buradaki insanlar ya kendilerinde ya da çevresinde benim gibilerine rastlamışlardır. O yüzden de okuyup vakit ayıranlara sormak istiyorum: Motosiklete başlamalı mıyım? Motor tecrübem hiç yok. Belki motosiklete başlarım diye öncesinde bisiklet öğreneyim diye geçtiğimiz yaz özel bisiklet dersi aldım. Öncesinde bisiklet dahi hiç kullanmamıştım. Yani bisiklet tecrübem dahi şurada 3 - 4 aylık. Çevremde hemen hemen benim gibi olan 2 kişi motosiklet alıp kullanmaya başladı ve çok geçmeden İstanbul trafiğindeki şoförler yüzünden bıraktı. Beni ürküten durumlardan birisi de bu.