yorumlar sakat
adam gibi düzgün aileden kız bulup evlensenize olm? elalemin boşaldığı kızlara dokunuyorsunuz iğreniyorum vallahi
yorumlar sakat
adam gibi düzgün aileden kız bulup evlensenize olm? elalemin boşaldığı kızlara dokunuyorsunuz iğreniyorum vallahi
Sevgili Güzin abla
Yalnızlıktan memnunum, ekonomik koşullarım belli, evlilik çoluk çocuk planlarımda hiç olmadı, askerlikten önce yalnız yaşamaya başladım, son 3 yıldır çeşitli sebeplerden dolayı, yarı zamanlı yalnızım
yalnızlık alışkanlıklarımı yok yere değiştirmeyi hiç istemiyorum, her ne kadar düşük bütçeli olsa da konfor alanımı ve rutinlerimi seviyorum.
Kadın-erkek düzenli bir hayat/arkadaşlık için ortak noktalar, anlayış, sevgi saygı vs günümüzde pek göremediğimiz değerler gerekiyor, denk gelirse işte...
Diğer türlü zahmete değmiyor, hiç uğraşamam böyle kafam rahat
Forum köfte ekibi ile etkinlik bende isterim, bu taraflardan geçerlerse ne güzel olur ha piyangodan yılbaşı ikramiyesi çıkarsa o ayrı her yere giderim
Aşklar biter yollar bitmez dedim, ne aşk bitti ne de yollar..
Ulen demek forum bir kapansa, üyelerin en az yarısı depresyona girecek
Gerçek yaşama tutunamamış insanlar sosyalleşmeyi, sevilmeyi, değerli hissetmeyi, onaylanmayı ve takdir edilmeyi sanalda aramaya başladılar. Sözde modern yaşamın yarattığı bireyselleşme, kendini keşfetmekle duygusal tatminsizlik arasında debelenen kitleler üretti. Hele bir de, bunun üstesinden gelecek ekonomik özgürlükten ve duygusal motivasyondan yoksun ise, kuramsal varoluşçuğuna sığınan, eleştiriye tahammülü olmayan, çok bilmiş yalnızlıklar türetti. En bariz örnekleri, sahip olduğu evcil hayvana kutsal bir dokunulmazlık atfeden, sokaklarda kedi/köpek güzellemesi yapan, kendi yalnızlığını ve yoksun bırakıldığı karşılıksız sevgiyi hayvanlarda arayan, sosyopat tiplemelerde görürsünüz. Bir de forumlarda kendini ombudsman mertebesine layık gören ama özünde ağzı bozuk ego cilalayıcısından başka bir halt olmayan tiplerde.
Yalnızlık özünde güzeldir, ama bu sadece bir tercih olarak kaldığı sürece...zorunluluk haline dönüşürse eziyet olur, acı verir. Bu yüzden yaşamınızı anlamlı, tutarlı, ulaşılabilir hedeflerle planlayın ki, forumlarda içinizi dökmenize gerek kalmasın...
Sağlıcakla...
@Motoseverrr kardeşim sana özel bir Bursa turu yapma zamanımız gelmiş. Artık Çiçek Izgara mı olur Uzan Et Mangal mı olur İskender mi olur bilemem, alternatif mekan önerilerine de açığız.
Abi dediğin yerlere gitmem açıkcası, benim tek sabit yerim vardır oda Trilye sahili. Geceleri veya akşamları arabayla gider denize karşı tek sandalye atar sade soda açar otururum boş boş, yaz veya kış olmasıda farketmiyor. Pulsar topluyken kurşunlu yolunda veya dağ yolunda viraj çalışırdım o kadar. Eskiden yemek iştahım vardı artık oda yok Setbaşındaki dönerciler bana yeterde artar .
Artık iş harici tek aktivite bu:
Yolda görürseniz korna ile selamlarınızı iletmekten çekinmeyin .
Abi ne güzel kandırıyorsun kendini ya =)
80 milyon nüfuslu bir Avrupa ülkesinde Fransız Dili ve Edebiyatı mezununa ihtiyaç yok ne demek yahu? =) Sen hiç yok diye tahmin etmiyorsun, mevcut anlatıya "demek ki yokmuş" diye yorum getirmek duruşunu pekiştiriyor.
Biraz dışarı çıktıysan bence bal gibi biliyorsun Paris'te yeni mezun veya asgari ücretle çalışanın hayat standardının burayla aynı olmadığını. Kaldı ki Paris'te kim asgari ücretle çalışıyor, burada kim asgari ücretle çalışıyor bu fark görmezden gelinecek bir şey değil. O ücretle de geçinememek var, geçinememek var.
Arkadaş işsiz olarak 1+0 evini çevirebiliyor onun konusunu elbette ayrı tutabiliriz. Hatta aileden kalan mülk ve para ile çalışmadan hayatta kalmak, Türkiye'de Fransa'dan daha kolay olabilir, bunu da ayrı konuşabiliriz. Ama asgari ücretle çalışıp kirada oturan herkes her yerde aynı standartla falan yaşamıyor. Yok öyle bir şey
---------- Mesajlar birleştirildi - 11:45 ---------- bir önceki mesaj zamanı 11:44 ----------
Uzan iyidir alternatif falan çok da sulandırmamak lazım.
Yalova'dan Çekirge 45dk, ordan Uludağ'a çıkıp biraz çay içip yallah aşağı inilir. Hoş şu an Uludağ'a laylay çıkma mevsiminin dışındayız ama kesseler acımaz bence.
(Hasta evde yatıyor)
youtube.com/@bisuruyorum
hayat bir savaştır tek silahın aklın ve inancındır
abi asgari ücret ile gecinememe gibi bir durum her ülkede yok; yapma bunu allah aşkına.
Almanyada bi abi ile konusmustum asgari ücret NET 10 euro saatlik; 1 ay sonra eline geçen cash para 1600 euro.
Almanyada ortalama 400 euro'dan başlıyor ev kiraları. Şehir merkezlerine geldikce yükseliyor. şehir merkezi yakınlarda 800 euroya gördüm bu yaz ben. merkezde 1000 euro civarı yaşanabilir güzel evler de var. ama tabi kalite büyüklük asansör zart zurt 2 bine de 3bine de 5 bine de var. Bu dediğim şehir Berlin bu arada.
Bizim ülkede "yaşanabilir" olarak (özellikle yaşabilir oldugunu belirtmek istiyorum) şehir merkezine uzak evler 10-15 bin tl, şehir merkezine yakın evler 15-20 bin tl, şehir merkezinde ise 25 bin tl civarında (izmir)
Sadece asgari ücret kıyaslamasında bile adamlar bizden %75 civarı önde oluyor.
Temel ihtiyaclara geldiğinizde ise almanyada et kilosu, meyve , sebze, alkol , ekmek işin içine girdiğinde ortalama 300 euro civaro bir fiyat cıkar 1 kişi için. Ki bu arada Türkiyede yediğin şartlarda düşük kalite ve etsiz vs. beslenirsen 150 euroya'da beslenirsin 1 ay.
Şehir merkezine yakın e tuttun; normal bir beslenme yaptın 1100-1200 euro civarı harcaman oluyor. ee asgari ücretten 400 euro kalanın var.
İster gez toz ister araba al taksit öde vs.
yani demek istediğim birçok avrupa ülkesinde insan "asgari ücret ile insanı şekilde yaşamaya" uyum gösterebilir bu mümkün.
Bizim ülkede asgari ücretle bırak insani sekilde yaşamayı, ev tutamıyorsun.
Kandırmayın abi kendinizi; zaten asgari ücrete çalıştırma olayı cogu ülke de yok. minimum kazanca göre de Türkiye gibi yaşamıyor insanlar orada. Bu fikirlere nereden kapılıyorsunuz bilmiyorum ancak kendim Berlin'e gittiğimde merak edip araştırdım, hepsini geçtim orada yaşayan arkadaşlarım var onlardan biliyorum.
Dönerci bir abimiz vardı türk; oturup bira içip muhabbet etmiştik tanıştıgımız ilk gün. Adamın dediği şey şuydu; döner tezgahında duran adam afgan, aha burada asgari ücret alan adamlar bunlar. ki bu adam bile krallar gibi yaşıyor burada demişti.
[QUOTE=killingroad;4798133]Bu cümleden mi, yazdıklarımın tamamından mı?
İlk defa Türkçe yazdın onu da anlamadı...
Sadece o cümleden neyi kast ettiğinizi anlamadım diğer yazdıklarınızda aynı fikirde değilim.
---------- Mesajlar birleştirildi - 14:52 ---------- bir önceki mesaj zamanı 14:50 ----------
Kalan bilgileri de bana sorabilirdiniz ( öhö öhö ukalalık gibi düşünme )
Üç fotoğrafı da ben çektim güncel makarna fiyatları olaya bir de makarna fiyatı boyutunu katayım dedim.
Herkes et fiyatı diyor onu da söyleyeyim mis gibi dana konserve 250 gram, 2 euroya aldım kilosu konserve halde 8 euroya geliyor.
Not: Her üç fotoğrafta da gözüken el, benim sağ elim önemli mi bilmiyorum belirteyim dedim.
Şu an bu konu içerisinde 5 kullanıcı var. (0 üye ve 5 misafir)