Kapat
Üye Girişi
Motovento
Motomax
2. sayfa BirinciBirinci 12

sym joyride 300 aldim:)

REKLAM ALANI

Motosikleti
    250r
    Hayırlı olsun,tekerin düz bassın. İncele ve yorumla sana zahmet. Pek hoşlanmasam da rüzgar kesme ve konfor açısından dolayı merak ediyorum.
    Hatta Enver bey'in numarasını da versen olur.. Benim Hondayı alırlar belki takasa.

REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax

Motosikleti
    symphony200
    Alıntı Punctum adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Ne güzel heyecanlardır bunlar. Hayattan keyif almanın bir başka yolu işte...

Güzel günlerde kullanın...
    Kesinlikle katiliyorum. Hep soylerim. Eskiden uyumak icin firsat kollarken, simdi erken kalkmak icin sebep ariyoruz. Tesekkurler

---------- Mesajlar birleştirildi - 10:02 ---------- bir önceki mesaj zamanı 09:57 ----------

Alıntı yec adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Hayırlı olsun,tekerin düz bassın. İncele ve yorumla sana zahmet. Pek hoşlanmasam da rüzgar kesme ve konfor açısından dolayı merak ediyorum.
    Hatta Enver bey'in numarasını da versen olur.. Benim Hondayı alırlar belki takasa.
    Dostum hatirlarsin belki, bende cb250r kullandim bi 2 seneden fazla. Simdi motorlari degissek 1-2 gun kadar, adim gibi eminim geri vermek istemessin

Enkal motor pendik. Hem sym, hem kawasaki showroomlari var. Honda alirlarmi bilmiyorum ama Hondayi satista sorun yasamassin gibi geliyor. Piyasasi olan motor.

---------- Mesajlar birleştirildi - 10:03 ---------- bir önceki mesaj zamanı 10:02 ----------

test motorlari da var joyride300 un. Firsat bulursan teste al derim
    espresso bunu beğendi.

Hayırlı olsun, kazasız belasız sürüşler dilerim.
    279 binden 250 ye indiler diye anladım. Güzel bir fiyat olmuş.
    Joymax 250 için fiyat sordunuz mu? Ben 1-2 yere sorduğumda liste fiyatından herhangi bir indirim yapmamislardi

Nikkfurie - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    BMW , Piaggio , Sym
    Ooo hayırlı olsun , öyle güzel yazmışsın ki beni de heveslendirdin 2014 de 250 lik Xmax almıştım aşırı yoğun İstanbul trafiğine ağır gelince sattım ama yüksek cc sukuterin tadı hala damağımda , Joyride 300 le de ilgilendim orijinal camı , çantası olmasıda cezbediyor du bakiim şu bayiye bende uğrayayım test sürüşü varmıdır acep , SYM güzeldir , sağlam vede kullanıcı dostu motorlar üretiyor , maalesef büyük bir distribütör şirketine sahip değil , Honda Yamaha gibi direk kendisi Türkiye'de faaliyet gösterse bu fiyata bir kişi bile Pcx almazdı , kazasız belasız keyifle kullan..
    espresso ve Mr.wind bunu beğendiler.

espresso - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Suzuki Vstrom DL650 XT
    Ben de benim xmax 250'yi takasa verip 125cc bir şey mi alsam niyetindeyim, malum küçük ilçede xmax 250 fazla hantal kalıyor. Bana terlik niyetne kullanmalık bir şey lazım, şehir içi çarşı pazar işleri için vstrom da hiç olmuyor.
    O Enver bey'in numarasını alayım belki güzel teklif yaparlar da uğraşmam.

---------- Mesajlar birleştirildi - 09:44 ---------- bir önceki mesaj zamanı 09:40 ----------

Alıntı Mr.wind adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Cok tesekkurler. Farkli motosikletlerim oldu, farkli modellerde deneyimlerim oldu. Benim herseyi yapabilen bir motosiklete ihtiyacim olduguna kanaat getirdim.
    -on cam yuksek pozisyonda iken ruzgar direk kaskin ust kismina patliyor bi deflektor lazim.

Fakir beverly400 ü yani
    ön camdan gelen rüzgarın direkt kaskın üst kısmında patlamasını ben de xmax 250'de yaşıyordum, gp kompozit'in çift taraftan bağlantılı deflektörü ile o sorun ortadan kalkıyor. O deflektörü tavsiye ederim.

xmax 250'de deflektör takınca otobanda son hızda düşme yaşamıştım ama 300cc motorda etkisi daha az olacaktır ama yine de etkler, vstrom 650'de de ön camı en üst pozisyona getirince son hız düşüyor, otobanda orta seviyede kullanıyorum. Öyle önce dev gibi ön cam sıfır rüzgarla 180'le gideyim mevzusu için binlik motor lazım en az.
    Mr.wind bunu beğendi.

TanImsIz - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Aprilia Tuono V4 ve İmola 125
    Güle güle kullan kardesim, 4 tane Symphony 200 eskitmis hatta Face grubunu bile kurmus biri olarak cok guzel tercihlerin var diyebilirim. Bu ara benimde aklımda, ikinci motor olarak almayı dusunuyorum. Tam bir F/P ürünü. Arka çantayida hediye ediyor bazi bayiler. Arastirmalardayim.
    Not : 1 haftada yaklasik 20 bin lira fiyati dustu

Motosikleti
    250r
    Alıntı espresso adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Ben de benim xmax 250'yi takasa verip 125cc bir şey mi alsam niyetindeyim, malum küçük ilçede xmax 250 fazla hantal kalıyor. Bana terlik niyetne kullanmalık bir şey lazım, şehir içi çarşı pazar işleri için vstrom da hiç olmuyor.

---------- Mesajlar birleştirildi - 09:44 ---------- bir önceki mesaj zamanı 09:40 ----------

Sym düşünüyorsan senin ilacın Symphony 200.
    espresso bunu beğendi.

Motosikleti
    2022 DL650A

ön camdan gelen rüzgarın direkt kaskın üst kısmında patlamasını ben de xmax 250'de yaşıyordum, gp kompozit'in çift taraftan bağlantılı deflektörü ile o sorun ortadan kalkıyor. O deflektörü tavsiye ederim.

xmax 250'de deflektör takınca otobanda son hızda düşme yaşamıştım ama 300cc motorda etkisi daha az olacaktır ama yine de etkler, vstrom 650'de de ön camı en üst pozisyona getirince son hız düşüyor, otobanda orta seviyede kullanıyorum. Öyle önce dev gibi ön cam sıfır rüzgarla 180'le gideyim mevzusu için binlik motor lazım en az.
    Sym'de çok güzel 200cc civarı opsiyonlar var büyük tekerlekli.
    espresso bunu beğendi.

Motosikleti
    symphony200
    Alıntı Palazar adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Hayırlı olsun, kazasız belasız sürüşler dilerim.
    279 binden 250 ye indiler diye anladım. Güzel bir fiyat olmuş.
    Joymax 250 için fiyat sordunuz mu? Ben 1-2 yere sorduğumda liste fiyatından herhangi bir indirim yapmamislardi
    Joymax hic radarima girmedi acikcasi..

---------- Mesajlar birleştirildi - 11:49 ---------- bir önceki mesaj zamanı 11:36 ----------

Alıntı Nikkfurie adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Ooo hayırlı olsun , öyle güzel yazmışsın ki beni de heveslendirdin 2014 de 250 lik Xmax almıştım aşırı yoğun İstanbul trafiğine ağır gelince sattım ama yüksek cc sukuterin tadı hala damağımda , Joyride 300 le de ilgilendim orijinal camı , çantası olmasıda cezbediyor du bakiim şu bayiye bende uğrayayım test sürüşü varmıdır acep , SYM güzeldir , sağlam vede kullanıcı dostu motorlar üretiyor , maalesef büyük bir distribütör şirketine sahip değil , Honda Yamaha gibi direk kendisi Türkiye'de faaliyet gösterse bu fiyata bir kişi bile Pcx almazdı , kazasız belasız keyifle kullan..
    Abi cok saol pendikte enkal motorda test motoru var. Hatta 1-2 gunluk bile alabilirsin diye dusunuyorum.

Bence suan 250 bin tl ye ustelik karta taksit ile fiyat performans krali gibi bir motor.

Anahtarsiz calistirma ve Tcs mevcut. on cam alyan anahtar ile yukari asagi ayarlanabiliyor.

on arka koruma demirleri, egzos koruma demiri satin alinabiliyor. Cok guzel gidon bari ve telefon tutucu var orjinal aksesuar, onlari da aldim.

Detaylali resimlerini cekince de paylasirim. Demirler ve aksesuar cok yakisti, ayri bi hava katti acikcasi.

Benim motor daha rodajda pek sıkıştırmadim. Test motoru ile biraz performansli kullanim yaptim gidisi ve gaz tepkileri forzadan ve xmax ten cok daha iyi.

Agirlik konusunu hic konusmuyorum bile. 190 kilo degil de 160 kilo deseniz anlamazdim. Forza kac kilo bilmiyorum ama forza da surdum, forza daha hasmetli ve agir hissettiriyor. Joyride daha pratik ve mobil.

---------- Mesajlar birleştirildi - 11:54 ---------- bir önceki mesaj zamanı 11:49 ----------

Gp kompozit aklimda abi ona bakicam. eger Bakkal cakkal scooteri bakiyorsan fiddle var 99 bin karta 12 taksit yapiyorlar bi bak istersen. Ama ufak scooterda alternatif cok zaten.

---------- Mesajlar birleştirildi - 12:04 ---------- bir önceki mesaj zamanı 11:54 ----------

Alıntı TanImsIz adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Güle güle kullan kardesim, 4 tane Symphony 200 eskitmis hatta Face grubunu bile kurmus biri olarak cok guzel tercihlerin var diyebilirim. Bu ara benimde aklımda, ikinci motor olarak almayı dusunuyorum. Tam bir F/P ürünü. Arka çantayida hediye ediyor bazi bayiler. Arastirmalardayim.
    Not : 1 haftada yaklasik 20 bin lira fiyati dustu
    Cok tesekkur ederim. birazini nakit verince orjinal cantayi hediye ediyorlar evet. Kimsenin ekmegi ile oynama derdim yok ama isim vermeden soyleyim, ben Kagithanede yer alan sym bayisinden hic memnun kalmadim.

255 e ilana koymus 279 fiyat cekti, musteri olarak bayide hic duzgun muamele yapilmadi acikcasi. Arkama bakmadan ciktim. O bayi motoru 10 bin asagi verse bile artik ondan mal almazdim.

Enkal motora telefonda kendi motorumu anlattim, bi foto yolladim. Daha gormeden fiyat verdiler. Gittigimde de hic lam cim yapmadilar. Demirleri hediye istedim kirmadilar

Orda bulundugum surecte yemek ismarladilar, cayimizi corbamizi eksik etmediler. Gercekten insan gibi insanlar.

erensel - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Allah kaza bela vermesin.
    Keyifle sürün inşallah
    Mr.wind bunu beğendi.

espresso - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Suzuki Vstrom DL650 XT
    Joymax hic radarima girmedi acikcasi..

---------- Mesajlar birleştirildi - 11:49 ---------- bir önceki mesaj zamanı 11:36 ----------

Abi cok saol pendikte enkal motorda test motoru var. Hatta 1-2 gunluk bile alabilirsin diye dusunuyorum.

Bence suan 250 bin tl ye ustelik karta taksit ile fiyat performans krali gibi bir motor.

Anahtarsiz calistirma ve Tcs mevcut. on cam alyan anahtar ile yukari asagi ayarlanabiliyor.

on arka koruma demirleri, egzos koruma demiri satin alinabiliyor. Cok guzel gidon bari ve telefon tutucu var orjinal aksesuar, onlari da aldim.

Detaylali resimlerini cekince de paylasirim. Demirler ve aksesuar cok yakisti, ayri bi hava katti acikcasi.

Benim motor daha rodajda pek sıkıştırmadim. Test motoru ile biraz performansli kullanim yaptim gidisi ve gaz tepkileri forzadan ve xmax ten cok daha iyi.

Agirlik konusunu hic konusmuyorum bile. 190 kilo degil de 160 kilo deseniz anlamazdim. Forza kac kilo bilmiyorum ama forza da surdum, forza daha hasmetli ve agir hissettiriyor. Joyride daha pratik ve mobil.

---------- Mesajlar birleştirildi - 11:54 ---------- bir önceki mesaj zamanı 11:49 ----------

Gp kompozit aklimda abi ona bakicam. eger Bakkal cakkal scooteri bakiyorsan fiddle var 99 bin karta 12 taksit yapiyorlar bi bak istersen. Ama ufak scooterda alternatif cok zaten.

---------- Mesajlar birleştirildi - 12:04 ---------- bir önceki mesaj zamanı 11:54 ----------

Cok tesekkur ederim. birazini nakit verince orjinal cantayi hediye ediyorlar evet. Kimsenin ekmegi ile oynama derdim yok ama isim vermeden soyleyim, ben Kagithanede yer alan sym bayisinden hic memnun kalmadim.

255 e ilana koymus 279 fiyat cekti, musteri olarak bayide hic duzgun muamele yapilmadi acikcasi. Arkama bakmadan ciktim. O bayi motoru 10 bin asagi verse bile artik ondan mal almazdim.

Enkal motora telefonda kendi motorumu anlattim, bi foto yolladim. Daha gormeden fiyat verdiler. Gittigimde de hic lam cim yapmadilar. Demirleri hediye istedim kirmadilar

Orda bulundugum surecte yemek ismarladilar, cayimizi corbamizi eksik etmediler. Gercekten insan gibi insanlar.
    Şu Enkal motorun telefonunu ve kiminle görüştüğünüzü iletin de ben de bir arayayım. Gerekirse özel mesaj olarak da iletebilirsiniz. Sizin selamınızı söylerim.
    Bakalım benim xmax ile ne gibi bir takas olabilecek. Dün trafik sigortasını yaptırdım, eğer değiştiremezsem en sonunda kaskoyu da yaptırıp mecburen onu kullanacağım buralarda.
    Mr.wind bunu beğendi.

Motosikleti
    symphony200
    Enkal motor Turgay bey: +905335809494

ilgilenenlere duyrulur test motoru da var
    yec bunu beğendi.

Motosikleti
    250r
    Dostum hatirlarsin belki, bende cb250r kullandim bi 2 seneden fazla. Simdi motorlari degissek 1-2 gun kadar, adim gibi eminim geri vermek istemessin

Enkal motor pendik. Hem sym, hem kawasaki showroomlari var. Honda alirlarmi bilmiyorum ama Hondayi satista sorun yasamassin gibi geliyor. Piyasasi olan motor.
    Hatırlıyorum, muhabbetini yapmıştık safyasında.

Şimdi biraz daha baktım makineye, ortası düz olanlardan bu da. Ortasının düz olması maxi scooter hissi vermiyor bana, niyeyse.

---------- Mesajlar birleştirildi - 15:50 ---------- bir önceki mesaj zamanı 15:46 ----------

Enkal motor Turgay bey: +905335809494

ilgilenenlere duyrulur test motoru da var
    Eyvallah.

Şu Enkal motorun telefonunu ve kiminle görüştüğünüzü iletin de ben de bir arayayım.
    Yakınlarda var mı buradan da bakabilirsiniz.

https://www.sym-tr.com/bayiler/#1701291740133-226cc9dd-482b

Motosikleti
    symphony200
    Hatırlıyorum, muhabbetini yapmıştık safyasında.

Şimdi biraz daha baktım makineye, ortası düz olanlardan bu da. Ortasının düz olması maxi scooter hissi vermiyor bana, niyeyse.

---------- Mesajlar birleştirildi - 15:50 ---------- bir önceki mesaj zamanı 15:46 ----------

Eyvallah.

Yakınlarda var mı buradan da bakabilirsiniz.

https://www.sym-tr.com/bayiler/#1701291740133-226cc9dd-482b
    ortasi bos goruntu olarak estetik degil belki ama kullanislilik cok iyi oluyor. Ayak koyma yerine 2 damacana sigiyor ordan hesap et

Joyride300 diger maxi scooterlara gore daha kompakt zaten. Rakamlara bakmadim ama dowtown ve forzaya gore daha kisa ve daha dar. Sehir icinde daha rahat.

Plastik kalitesi Hondanin bi tık altinda. yakit tuketim ortalamasi yok. Ama Sym nin olayi bu zaten kritik konular sorunsuz ve saglam.

Ben boyle aklima geldikce yaziyorum, arsivde bilgi kalsin diye; kulanici yorumu arayan olursa belki arayanin belki isine yarar.

Sunu da soylemek lazim. Sym nin parcasi japonlardan pahali. Misal kayis japonlarda 3 bin, bunda 7 bin tl. Gerci joyride in kayisi xmax ile birebir ayni. Garanti bitiminde muadil parca olarak kullanilabilir.

Sym nin servis standardi da yok. x servis bakkaldan bozma gibi iken, esenyurt mezmoto ve tabiki enkal moto piril piril tertemiz ve guzel hizmet var.

Eksisiyle artisiyla goz onunde bulundurmak lazim. Misal forzada varyator ve kafa sallama problemi magdurlari da var.

Yabanci forumlari da bol bol okudum. Ortak bir gorus var: Sym nin guncel yildizlari symphony ve joyride300.

Diger motorlarinin kotu oldugundan degil, symphony ve joyride in biraz daha ozel oldugndan dolayi.

Joymax 250 yi de guzelce inceledim. Plastik ve boya kalitesi joyride in bi tık gerisinde. Ekran demode ve anahtarsiz calistirma da yok joymaxta. Ama blok sapasaglam. Benim motorun islemleri yapilirken bi joymax geldi bakima, 65bin km de. Yag eksiltme yok.

Biraz daha teknik bir bilgi paylasayim. joymax ve joyride in stroke boylari ayni. Bore capi genisligindem dolayi aradaki 30-35 cm3 fark. Demekki birbirinden devsirilmis motorlar.

Yani joyride kisa strokelu bir bloga sahip. Uzun stroke tork demek ama, ayni zamanda piston kolunun daha fazla strese ugramasi demek.

Sym zaten gelenkci bir firma. Japonlar gibi. 169 cc lik symphonydeki blok zaten yillardir 100 tane farkli motorda kullanildi ve kullanilmaya devam ediyor.

joyride blogu da ayni sekilde. Yillardir symnin farkli modellerinde sorunsuzca kullanildi.

Bide tabiki seramik silindir olayi var tabi. Yabanci forumlarda bahsedilen surtunme asinma testleri var. Geleneksel metal silindirlere gore 10 kat daha az asiniyor. Yagini suyunu eksik etme usulunce kullan 100 bin km garanti.

Tabi seramik silindirin eksisi de rektefiye gomlek uygulamasinin olmamasi imis (bu kisimdan cok emin degilim). Kullan omrunu tamamlayinca cöpe at tarzi yani.

Biraz reklamlar gibi oldu ama, sym candir

Son söz Forzaya trink 270 bin tl vermektense, 250 bin tlye 12 taksit bu motor cok iyi fiyat.

Bide sitem edelim. vergisiz fiyati faturada 148 bin tl. Boyle duzenin taaaa ......
    espresso bunu beğendi.

Fr.Sante - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    SYM Jet X
    Hayırlı olsun. Tekerinize taş değmesin.

Sele altı 2 kask alabilseydi benim de tercih edeceğim model olurdu.
    Mr.wind bunu beğendi.

sailor33 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    VFR 800 (INTERCEPTOR)
    Hayırlı olsun. Kazasız belasız
    Mr.wind bunu beğendi.

Nikkfurie - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    BMW , Piaggio , Sym
    Yakıt durumları nasıl şehir içi şu kadar yaktı diyebilecek ölçüm yapabildin mi ? geçen aylarda bir arkadaş Kâğıthane'deki bayiden Jet14 aldı , geçenlerde arka diskten ses geliyormuş baktım birşey göremedim sanırım yağmurda araya birşeyler kaçtı temizlenirse yada sürdükçe geçer dedim ama bayiye bir gösterilim dedik gittik diski balatayı şak diye değiştirdiler garantiden şok oldum valla , ha dediğin gibi servisleri arka sokakda tamirhane gibi biryer biraz dağınık görünüyorlar ama çalışanlar muhabbetli samimi insanlar , o gün patron güzellik yapmış servise profiterol göndermiş bizede ikram ettiler gömdük satış bölümünü bilemiyorum ayrı yerdeydi..

Motosikleti
    symphony200
    Alıntı Nikkfurie adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Yakıt durumları nasıl şehir içi şu kadar yaktı diyebilecek ölçüm yapabildin mi ? geçen aylarda bir arkadaş Kâğıthane'deki bayiden Jet14 aldı , geçenlerde arka diskten ses geliyormuş baktım birşey göremedim sanırım yağmurda araya birşeyler kaçtı temizlenirse yada sürdükçe geçer dedim ama bayiye bir gösterilim dedik gittik diski balatayı şak diye değiştirdiler garantiden şok oldum valla , ha dediğin gibi servisleri arka sokakda tamirhane gibi biryer biraz dağınık görünüyorlar ama çalışanlar muhabbetli samimi insanlar , o gün patron güzellik yapmış servise profiterol göndermiş bizede ikram ettiler gömdük satış bölümünü bilemiyorum ayrı yerdeydi..
    Abi bayiden ciktim, depoyu fulledim, pendikten bakirkoye geldim(kisa bir mola) ordan eve bahcesehire geldim henuz 100 km deyim 1 hafta sonra ilk deponun tuketim degerini paylasirim.

Bu esnada hem otoban surusu, hem de trafik aralar dereler performansini denemis oldum.

Bahsetmedigim ne kaldi diye dusunuyorum yazarken. Titresim yok 6500 devire kadar. Sonrasi nasildir rodajdan sonra gorucez bakalim. Ozellikle otobanda 115-120 ile giderken aynalara baktim sifir titreme.

Ayna demisken aynada omuzlarimi gormuyorum desem yeridir. Gorus acisi cok iyi.
    espresso bunu beğendi.

black-man - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    TVS 125 Jupiter
    Merhabalar motorunuz hayırlı olsun kazasız sürüşler dilerim öncelikle
    125lik tvs marka scooter kullanıyorum 2 yıldır 250liüe geçmeyi düşünüyorum.
    Kymco dtx 250 veya downtown 250 almayı planlıyordum 5 yıl veya 50.000 km garanti varmış 12 taksit 0 komisyonlu
    Sym ile aynı fiyatlarda olduğunu konuyu okuyunca gördüm sym ile kymco arasında çok bi fark varmıdır mecbur kalmadıkça satmayı düşünmüyorum uzun süreli binmek için alacağım. Tavsiyeniz ne yönde olurdu?

Motosikleti
    symphony200
    Alıntı black-man adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Merhabalar motorunuz hayırlı olsun kazasız sürüşler dilerim öncelikle
    125lik tvs marka scooter kullanıyorum 2 yıldır 250liüe geçmeyi düşünüyorum.
    Kymco dtx 250 veya downtown 250 almayı planlıyordum 5 yıl veya 50.000 km garanti varmış 12 taksit 0 komisyonlu
    Sym ile aynı fiyatlarda olduğunu konuyu okuyunca gördüm sym ile kymco arasında çok bi fark varmıdır mecbur kalmadıkça satmayı düşünmüyorum uzun süreli binmek için alacağım. Tavsiyeniz ne yönde olurdu?
    cok tesekkur ederim, en guzelleri sizin olsun. Ikisi de Tayvan mali, global ve saglam markalar. Ben aralarinda cok bir fark olsugunu dusunmuyorum.

Model tercihi ve servis kalitesi belirleyeci olacaktir. Bulindugunuz bolgede hangisinin servisi iyiyse onu secin bence.

2. sayfa BirinciBirinci 12

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 3 kullanıcı var. (1 üye ve 2 misafir)