Kapat
Üye Girişi
Motovento
Motomax

Gösterge Değişirse Km sıfırlanır mı?

REKLAM ALANI

Arkadaşlar merhaba Mt25 motorum ile talihsiz bi kaza yaptım gösterge muhtemelen değişecek göstergeyi değişirsek km yi eski haline getirebilirmiyiz?

REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax

Motosikleti
    RS 660, Tuareg 660
    Getirilememesi diye bir şey söz konusu değil. Ama soru sıfırlayabilir miyiz ise başka. =)
    Frodo01 bunu beğendi.

Alıntı killingroad adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Getirilememesi diye bir şey söz konusu değil. Ama soru sıfırlayabilir miyiz ise başka. =)
    Hayır eski km geri gelsin istiyorum içerideki herhangi bir parça aktarımı ile bunu yapabilirmiyiz yada servis yapar mı?

Mt25 değil ama cb250r gösterge değişti, km direk sıfırlandı maalesef. Servis kaydı oluyo muayenede sorun yaşanmıyo diye biliyorum, inşallah yaşamam.

Motosikleti
    RS 660, Tuareg 660
    Alıntı Frodo01 adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Hayır eski km geri gelsin istiyorum içerideki herhangi bir parça aktarımı ile bunu yapabilirmiyiz yada servis yapar mı?
    Servis bilgisayarına bağlandığında yeni km girilir. Sigortadansa zaten servistedir onlar sen söylemeden halleder.

---------- Mesajlar birleştirildi - 20:10 ---------- bir önceki mesaj zamanı 20:05 ----------

Alıntı impetum adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Mt25 değil ama cb250r gösterge değişti, km direk sıfırlandı maalesef. Servis kaydı oluyo muayenede sorun yaşanmıyo diye biliyorum, inşallah yaşamam.
    ne saçmaymış o ya. kağıt resmiyse muayenecinin ters günü değilse heralde sorun olmaz da, saçma işmiş.
    espresso bunu beğendi.
    youtube.com/@bisuruyorum

Motosikleti
    falcon flash 100
    Km nin farklı olması muayene de sorun çıkarmıyor. Ben kaç sefer geçtim kimse bir şey demedi.

Ters birine denk gelirsen muayeneden geçirmiyor :D . Beyinden göstergede de yapılır sıkıntı olmaz , zaten satılırken beyinden bakılabilir , servis bakım kağıtlarından bakılabilir ama bildiğim kadarıyla eski kmsine yapılır , km düşürülüyorsa yükseltiliyordur da

Servis bilgisayarına bağlandığında yeni km girilir. Sigortadansa zaten servistedir onlar sen söylemeden halleder.

---------- Mesajlar birleştirildi - 20:10 ---------- bir önceki mesaj zamanı 20:05 ----------

ne saçmaymış o ya. kağıt resmiyse muayenecinin ters günü değilse heralde sorun olmaz da, saçma işmiş.
    Honda servisin verdiği kağıtlardan, açıklamaya da özellikle yazdırdım herşeyi, su aldığı için değiştirmek zorunda kaldım. Seneye ekim ayında görücez artık inşallah sorun yaşamam. Daha önce bu şekilde muayeneden geçen çok kişi gördüm.

Yani göstergeyi kendim değiştirsem sonradan gittiğimde servis bunu yapar mı basit grenaj kırığı olduğu için parçaları kendim alıp değiştirmeyi düşünüyorum tek sorun gösterge maalesef

izzmarit - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Benelli TRK502
    epey önce harley motoruyla kaza yapan birinin videosunu izlemiştim. Gösterge değişimi serviste yapılırsa mevcut km yenisine işlenip öyle takılacağını söylüyordu, kendisi servis harici getirtip taktığından km sıfırlanmış ve servisin değiştirmediğinden bahsediyordu.

her firmanın prosedürü vardır mutlaka.
    Benelli TRK502 - Hyosung GV250 - Regalraptor SPT350 - Kanuni Caracal200 - Kanuni Windy125 - Kawasaki GPZ500 - Kawasaki EN500 - Aprilia MANA850 - Regalraptor Spyder250 - Honda VT600 - Zealsun ZS150-19

Motosikleti
    RS 660, Tuareg 660
    Alıntı Frodo01 adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Yani göstergeyi kendim değiştirsem sonradan gittiğimde servis bunu yapar mı basit grenaj kırığı olduğu için parçaları kendim alıp değiştirmeyi düşünüyorum tek sorun gösterge maalesef
    Bunu soracağın kişi ben değilim servis :D
    Kendin değiştirip gidersen ben karışmam diyebilir ve haksız da sayılmazlar.
    espresso bunu beğendi.
    youtube.com/@bisuruyorum

Motosikleti
    2022 DL650A
    Bunu soracağın kişi ben değilim servis :D
    Kendin değiştirip gidersen ben karışmam diyebilir ve haksız da sayılmazlar.
    Katılıyorum, gösterge serviste değişmeli ve servis de eskisinin kilometresini yenisine girebiliyor olmalı. Öbür türlüsü biraz şaibeli iş...
    espresso bunu beğendi.

okanbagiscan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Bence servis kilometre ile oynamaz.Olsa olsa şu km de gösterge değiştirildiğine dair bir kağıt verir yada servis kağıdına yazar.Muayenede ise sorun çıkaramaz arızalandı değişti derim muayenedeki kişinin üzerine vazife değil o.O gördüğü km muayene kağıdına işler.

Motosikleti
    Ducati 848, Hero X-Pulse 200
    Marka modele göre değişir. Benim motorun gösterge çalınıp yenisi takıldığında sıfır olarak kaldı. Hatta tekrar 1000 km'ye gelince rodaj için servis uyarısı falan çıkmaya başladı ekranda. Değiştirmenin de herhangi bir yolu yok. Servis kayıtlarına not düşüldü. muayeneye girdiğimde söyledim muayene raporuna da girdiler.

Motosikleti
    2022 DL650A
    Yani servis tarafından km'si değiştirilemeyen "yedek parça" ekran çok saçma bir şey. Tasarlayan angutları tebrik ediyorum. (Suistimale açık bir olay olması bizi ilgilendirmez, suistimal edilemeyecek bir düzen kurulabilir gayet...)
    espresso bunu beğendi.

Motosikleti
    RS 660, Tuareg 660
    Alıntı Cyan adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Yani servis tarafından km'si değiştirilemeyen "yedek parça" ekran çok saçma bir şey. Tasarlayan angutları tebrik ediyorum. (Suistimale açık bir olay olması bizi ilgilendirmez, suistimal edilemeyecek bir düzen kurulabilir gayet...)
    Piaggio'nun kullandığı sistem PADS'de o menüye girerken eşşek kadar uyarı var, sadece yükseltme yapılabilir diye. Bu kadar basit yahu bunun önünü almak.
    Cyan ve espresso bunu beğendiler.
    youtube.com/@bisuruyorum

Motosikleti
    2022 DL650A
    Piaggio'nun kullandığı sistem PADS'de o menüye girerken eşşek kadar uyarı var, sadece yükseltme yapılabilir diye. Bu kadar basit yahu bunun önünü almak.
    Aynen öyle.

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)