Kapat
Üye Girişi
Motovento
Reklam Alanı
Motomax
Reklam Alanı

Motosiklet kışlık ekipman

Motovento
    REKLAM ALANI

Merhaba arkadaşlar. Fiyatların uçum uçum uçtuğu bu dönemde konya soğuklarında ve yağmurdan koruyacak ceket ve mont arayışındayım. xtreem ve prosev montlar harici max 5k civarı mont ve bütçe dostu ürün tavsiye eder misiniz? Güncel bir konu yoktu açayım dedim Dominar 400 kullanıcısıyım ve karda dağda sürme niyetinde değilim fakat burası mayıs sonuna kadar soğuk oluyor desem yeridir. Yazlık montum var ve genelde yazları antalyadayım. Fakat uzun yolda illaki ekipman şart oluyor.
    Vakit ayırdığınız için teşekkürler, sizleri severek takip ediyorum Hayırlı günler.

REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
    espresso - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Suzuki Vstrom DL650 XT
    mmontların yağmurdan iyi koruyanını görmedim hiç. sıcak tutanı falan vardır aa çok yağmurda illa ki su alırlar. montun üzerine giyilecek yağmurluk en iyi çözüm, gerektiğinde giyersiniz, hem yağmur yokken de rüzgarı kesiyor o açıdan da işe yarıyor hem parlak sarı renkte olan yağmurluklar yağmurlu havada görüne konusunda da ile yarıyor.
    Montun içine içlik ve neopren yelek tarzı bir şey giyerseniz terletir bile.
    Bu linktekine benzer https://www.feyizoglu.com/Neopren-Ye...llu_50912.html bir neopren üst almıştım, istanbulun hafif sayılacak kışında hava 1 derece iken 50km yolda 1 saat sürdüm, işyerine vardığımda terlemiştim, dönüşte giymedim çantaya attım, evde bir yere kaldırdım bir daha kullanmadım ama Konya soğuklarında bu tür bir şey de işe yarayabilir.
    dundanbiri bunu beğendi.

BUGR4H4N - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    2015 MT 07
    https://www.n11.com/urun/berik-peace-softshell-korumali-motosiklet-montu-siyah-35958622

senin eldivende alman lazım https://www.sahibinden.com/ilan/yedek-parca-aksesuar-donanim-tuning-motosiklet-ekipmanlari-kask-kiyafet-ekipman-dainese-full-metal-6-hakiki-deri-eldiven-sifir-urun-1203331596/detay bu arada bendede bu eldivenden var ve bu adamdan aldım bu adamın ilanlarını incele

bide pantalon lazım kevlar bak
    bot bak https://www.motomax.com.tr/forma-arbo-dry-korumali-motosiklet-botu

diyelilirsin ben bi mont sordum bunlar ne diyecek ben şunu gördüm sadece mont soranlar genelde ekipmanı büyük ölçüde eksik oluyor özellikle kışlık mont ise. 4.5 yıllık motosiklet hayatımda kışa girer herkes benden motosiklet montu sorar bot eldiven pantolon dediğim parası olmasına rağmen afakanlar basar. motosikler kazayı affetmez full ekipmanını tamamla. bende mersindeyim buranın kışı akşamları 1-5 derece arası geziyor birde nem ile ankara ayazını yaşatıyor ben bu yüzden softshell mont aldım sıfır sıkıntı
    espresso bunu beğendi.

Haha eyvallah arkadaşlar. Aslında ben pantolon da sordum, bot biraz daha keyfi bakacağım bişey. Seçenek baya fazla onda ve ikincil bir şey. Çorap falan giyip ısı konusunda etki edebiliyorsunuz ama ceket öyle değil, alırsın bi işe yaramaz
    Fiyat da belirttim aslında demek istediğim o fiyatlar civarında bişeyler baktığım. Ucu açık olsa herkes ister 20-30 binlik ceketler, montlar giymek
    Ayrıca önerdiğiniz mont/ceket çok baharlık bişey gibi, zaten 1 yorumu var ve baharda kullanılabilir yazılmış. Ben biraz daha adventure bişey arıyorum

yarım akıllı - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Voge 125R
    yazlık mont üzerine hafif bol rüzgar kesen montumu giyiyorum çiçek gibi oluyo. sabahları işe giderken Bursa rüzgarı ve 2-3 derece sıcaklıklarda gayet yeterli geliyo. ama bacaklar falan acayip üşüyo ya sukuter olsa battaniye sericem, sağlam bi alt içlik almam lazım. Bu arada üstümde baya kalın giyiniyom he, Decathlondan içlik aldım 540TL kayakçı içliği diyodu, çok hoşuma gitti iş görüyor.

Motosikleti
    RS 660, Tuareg 660
    Kışın doğru düzgün bir izolasyon sağlayabilmenin ilk adımı en alt katmandan başlıyor. Kış sporları ekipmanları üreten bir markadan olur, olmasa Decathlon'dan falan olur termal bir içlik al öncelikle. Vücudun kendi ısısını içeride tutabilmen lazım.
    Ondan sonra kalın kumaşlı fiyatı sana uygun bir mont aldıktan sonra montla termalin arasına ikinci ince ama iş gören bir katman veya montun dışına bir yağmurluk rüzgarlık ince bir şey giyebilirsin.
    O fiyat aralığında kışlık iyi bir mont bilmiyorum o yüzden o yönde bir öneride bulunamayacağım. Belki temiz düzgün ikinci el bir mont bulabilirsin.

Bot arayışın olursa da YDS 5bin TL civarına GoreTex bot satıyor, o fiyata daha iyi bir şey bulmak mümkün değil.
    espresso bunu beğendi.

BUGR4H4N - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    2015 MT 07
    Kanki bot keyfi değildir 200 kilo dominar ayağına düşse ayarını ayak ile kaval kemiği geçmiş olsun.

Softshell mont ise baharlık değil kışlık tır ince yapıdadır içine termal ürünler ile destek yaparsan çiçek gibi. Bende kullanıyorum

Pantolon konusunda kesinlikle kışlık almalısın ve kevlar olmalı motodan düştün sürüklendir totonda sıyrık bile olmaz.
    Eldiven kesinlikle alman lazım kaza anında sürüklendinmi ellerin 2 hafta tatile çıkar
    espresso bunu beğendi.

Alman_ - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Suzuki Burgman 650
    Alıntı espresso adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    mmontların yağmurdan iyi koruyanını görmedim hiç. sıcak tutanı falan vardır aa çok yağmurda illa ki su alırlar. montun üzerine giyilecek yağmurluk en iyi çözüm, gerektiğinde giyersiniz, hem yağmur yokken de rüzgarı kesiyor o açıdan da işe yarıyor hem parlak sarı renkte olan yağmurluklar yağmurlu havada görüne konusunda da ile yarıyor.
    Montun içine içlik ve neopren yelek tarzı bir şey giyerseniz terletir bile.
    Bu linktekine benzer https://www.feyizoglu.com/Neopren-Ye...llu_50912.html bir neopren üst almıştım, istanbulun hafif sayılacak kışında hava 1 derece iken 50km yolda 1 saat sürdüm, işyerine vardığımda terlemiştim, dönüşte giymedim çantaya attım, evde bir yere kaldırdım bir daha kullanmadım ama Konya soğuklarında bu tür bir şey de işe yarayabilir.
    Ben gördüm kullanıyorum motomaxtan clover wp storm modelini kullanıyorum. İlk başta bilmediğimden üstüne yağmurluk giymiştim satış elemanı yağmur geçiriyor deyip daha pahalı montu satmaya çalışıyordu. Bir ara bizim oradalarda iken ani bastıran yağmurda hiç etkilenmediğini görünce tekrar sitesine girip açıklama detaylarını okuyunca yağmur rüzgar geçirmediğini gördüm. Ondan sonraki tüm yağmurlu günlerde sürüm yağmurluk giymeye gerek kalmadığını görünce acayip iyi oldu. Mont kışlık olduğu için içliğini bile giymeye gerek duymadım. Kış boyunca. -3 derece sıcaklıkta sürdüm kendi içliksiz üşütmedi. Hatta bugünkü havalarda tişörtle giydiğm halde terletiyor. Gerisini siz düşünün. Kışlık montu deneyince bu zamana kadar boşuna eziyet çekmişim dedim kendi kendime.

Markadan ve üründen memnun kaldığı için birde yazlık modelini de aldım.
    espresso bunu beğendi.

espresso - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Suzuki Vstrom DL650 XT
    Alıntı Riderofant adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Haha eyvallah arkadaşlar. Aslında ben pantolon da sordum, bot biraz daha keyfi bakacağım bişey. Seçenek baya fazla onda ve ikincil bir şey. Çorap falan giyip ısı konusunda etki edebiliyorsunuz ama ceket öyle değil, alırsın bi işe yaramaz
    Fiyat da belirttim aslında demek istediğim o fiyatlar civarında bişeyler baktığım. Ucu açık olsa herkes ister 20-30 binlik ceketler, montlar giymek
    Ayrıca önerdiğiniz mont/ceket çok baharlık bişey gibi, zaten 1 yorumu var ve baharda kullanılabilir yazılmış. Ben biraz daha adventure bişey arıyorum
    Bende revit safari 2 modeli mont var, 3 mevsim diye geçiyor ama içliğini çıkarsam bile yazın çok terletiyordu, ama kışın da terliyorum ama Konya gibi değil buraları. Montu aldığım zamanlar yukarıda da yazmıştım, neopren aldım montun içine bir kez giyebildim istanbulun kışı için fazla geldi. Montu su geçirmezliği de hafif yağmurda yağmurluk giymeye gerek kalmıyor ama yağmur ağırlaşıp yarım saat sürünce içeri su geçiyor, bu yüzden üzerine sarı yağmurluk giyiyorum.
    Siz de su geçirmezliğine değil korumasına bakıp ortalama bir kışlık mont alıp ayrıca yağmurluk alın, kat sayısı fazla olunca sizn ısı kaybınız azalır hem.

Bot önemli değil demişsiniz, aslında monttan daha önemli, ayak bileklerindeki kemikler karmaşık, kırılırsa doktorlar ameliyatla saatlerce uğraşyorlar ve eskisi gibi de düzelmesi zor, bileklerinizi koruyacak motosiklet için üretilmiş bot kullanın. Bot alırken paraya kıyınca hem konfor çok artıyor, hem yazın üşüdüm su geçirdi yazın terletti derdi olmuyor hem de 5-6 yıl gittiği için aslında ucuz botlardan daha ucuza geliyor toplamda. Ben hala 2017 şubat ayında aldığım botlarımı kullanıyorum mesela, yaz kış kullandım, artık bahar gelirken sezon başı yenisini alacağım. alırken 6 ay taksit ödemiştim ama sonrasında iyi ki almışım dedim.

Aslında şöyle, bot önemli değilden kastım çok seçenek olması. Gerçekten çok üst segmente çıkmadıktan sonra benzer özellikleri var ve belirttim, montun su geçirmezliği daha kolay ve ısı konusunda içine kışın zaten sağlam bir çorap giyiliyor. Asıl rüzgar ve soğuğu alan yerler ayaklar ve üst gövde.
    Kış modunda zaten bir içlik, kazak vs giyiliyor. E bol yağmurda herhangi bir decathlon vs yağmurluk da şart gibi. O zaman serin havadan koruyacak, gerek boyun bölgesi ve gerekse uzunluğu ile katkı sağlayacak, kışa göre ayarlanmış fermuarlarının üzerinde ekstra kumaş vs olan bir mont ceket almak gerek. Örnek vermek gerekirse sürekli karşıma vexo adventure h2o çıkıyor. Mont dışardan koruyuculuğu var gibi, ekstra cepler vs kullanışlı görünüyor ama yorumlarına bakınca iyi diyen de var kötü de Bilemedim işte ama burada fikir belirtmek için bir konu oldu bize de
    Hazır bilgisayar başındayken benzer bütçelere sahip birkaç ürün sıralayayım.
    https://www.hepsiburada.com/forte-gt-2001061-4-mevsim-tam-korumali-motosiklet-montu-p-HBCV000000B54R
    https://www.hepsiburada.com/xspeed-war-4-mevsimlik-korumali-motosiklet-montu-yeni-sezon-p-HBCV00003VCP9N
    https://www.hepsiburada.com/prohel-colombia-mont-siyah-pm-HBC000003BIJO
    https://www.trendyol.com/vexo/adventure-h2o-mont-siyah-p-822274605?merchantId=524120
    https://www.trendyol.com/venom/dynamic-motosiklet-montu-siyah-4-mevsim-kaliplar-dardir-bir-beden-buyuk-aliniz-p-675073776?merchantId=454691

REKLAM ALANI

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)