Henüz satışa sunulmayan sentetik benzin 20-30 yıl tek seçenek olarak satın alınabilecek ama litresi bugün satılsa 100 lira falan olurdu..yani 43 liralık benzin bize yuh dedirtirken bu fiyatla elektrikten uzak kalabileceğimizi zannetmiyorum..gerçi elektrikte şu anki fiyatından tahminen 2-3 katı olacaktır 15-20 sene sonra..
Ya abi ne bileyim ben bu konuda çok kılım, mesela benim 200E de lpg var fakat kullanmıyorum. Evet maliyet olarak ucuz fakat o araba için cidden zararlı o kit. Belki saçma gelebilir ama şu an yakıt fiyatları bana ucuz geliyor, genelde abur cubur yiyen bir insan değilim fakat merakımda markette fiyatına bakayım dediğim Eti Karam 20-25 Tl civarındaydı hal böyle olunca sorgulamadım değil ve ucuz geliyor artık , birde ben yaptığım tamir maliyetlerini düşürüp benzine para vererek kendimi avutuyorum . İlla az yakan motosikletlerde var olacaktır elbet
200E'deki Lpg muhabbeti ise bu araçta jetronic yakıt sistemi var, bu araçlara genelde karbüratörlü sistemin lpg sistemini takıyorlar buda back fire olayına sebep veriyor ve jetronic sisteminin hava kelebeğini kırıyor veya yamultuyor (kırıldığı zaman benzinde çalışmaz), hava filtre kazanını kırıyor ve performans kaybı yaşatıyor. Bu araçlar için sıralı sistem kit var ama bende gidipte bu arabanın emme manifoldunu deldirmem , zaten önceki sahiplerinin Lpg sevdası bana biraz yara açtırdı, durum böyle olunca ekonomiden daha çok zarar açtı ve aracı zevksiz hale getirdi. Şu an benzinde kullanıyorum lpg ile alkası yok...
Ya abi valla yapacak bir şey yok olarak görüyorum artık, ben günde 10-12 saat paket atarsam 250 TL civarında yakıt harcıyorum. Artık harcadığım yakıt parasını görmüyorum, zaten tek giderimde neredeyse o . Artık abi motosikletlerin kısmını imzaya taşısan daha iyi taştı çünkü .
Şu an bu konu içerisinde 2 kullanıcı var. (0 üye ve 2 misafir)