Anket: Hangisini seçersiniz.
- Katılımcı sayısı
- 17. Sizin bu Ankette oy kullanma yetkiniz bulunmuyor
-
Kawasaki
-
Peugeot
-
Salcano
-
Mutt
-
Aprilia
-
Brixton 125
-
Brixton 250
-
Başka bir motor
Evladiyelik Motosiklet Önerisi
-
Merhaba değerli forum kullanıcıları. Başlıkta belirttiğim gibi evladiyelik bir motosiklet almayı düşünüyorum ve bu motosikleti satmayı da hiç düşünmüyorum. Malum 2024 kampanyaları (eğer stok bulabilirseniz tabii) coştu. Bende bundan mütevellit elimi çabuk tutmak niyetindeyim. Normalde Scrambler ve enduro tarzı motorları beğeniyorum ancak bu fiyata zor. Bende bulabildiğim pek çok motoru linklerini ekliyor, öneri ve görüşlerinizi bekliyorum.
Not: Motosiklet için bütçem 140.000 TL ve bu fiyata sadece motor için ayırdığım para. Ehliyet ve ekipman için 25.000 TL ayırdım. İşte benim seçtiğim motorlar ve düşüncelerim:
Japon ve uygun fiyatlı ama naked:
1. Kawasaki Z250SL: https://www.sahibinden.com/ilan/vasi...0894845/detay/
Fransız ve markası olan ama yine çok hoş naked:
2. Peugeot PM 125:https://www.sahibinden.com/ilan/vasi...9208603/detay/
Yerli malı ve tasarımı çok güzel ama pek çok soru işareti olan motor:
3.Salcano Rockstar 125: https://www.sahibinden.com/ilan/vasi...91737625/detay
Benim açımdan listedeki en güzel motor olsa da çinlilere parçalarını yaptırıyorlar denilen motor:
4. Mutt Razorback 125: https://www.sahibinden.com/ilan/vasi...20546923/detay
Arazide zıpayıp koşmak mı? Neden olmasın?:
5. Aprilia RX 125: https://www.sahibinden.com/ilan/vasi...08251175/detay
Tasarımları acayip güzel ama yine çok fazla soru işareti bırakan motorlar:
6. Brixton Cromwell 125: https://www.sahibinden.com/ilan/vasi...78502499/detay
7. Brixton Cromwell 250CC: https://www.sahibinden.com/ilan/vasi...03565160/detay
Reklamlar
-
Seçtiğiniz motorların hiçbiri evladiyelik değil.
-
-
Yüksek cc, en az çift silindir, elektroniği az, Japon, az devir çeviren touring
Z250 Sl de buarada Endonezya yapımı olup Kawa dünyasında çok sallanmaz.
-
Bütçeyi ve söylediklerinizi düşününce sadece ikinci elde yüksek kilometre yapmış motorlar var. Spesifik bir model öneriniz var mı peki? Ayrıca toring yerine naked daha çok tercih edilesi benim için ama her türlü öneriye açığım.
---------- Mesajlar birleştirildi - 23:42 ---------- bir önceki mesaj zamanı 23:29 ----------
Aklıma bir an Hero X-Pulse 200 4V Pro modelini eklemediğim aklıma geldi. Bu model hakkında düşünceleriniz ne peki?
-
Bütçeyi biraz zorlayabilirseniz cl250 bu fiyatlara en evladiyelik motor olur, çıkaramazsanız da 2018-2020 model cb250r en kroniksiz sorunsuz sıkıntısız modellerden biri.
-
2004 ve 2013 model iki adet Vstrom u toplam 180.000 km kullanmış biri olarak Suzuki Vstrom derim , Dünya'da bir çok markanın 500.000 km yi aşmış kullanıcıları var , Avrupa'da 80 lerden beri aynı motoru kullanmaya devam eden yüzlerce belki binlerce Bmw kullanıcısı var forumlarda görüyoruz..
motosikletin sağlamlığından ziyade kullanıcısının tecrübesi , ustasının uyguladıkları uzun ömür konusunda daha belirleyici olabilir..
-
Rahmetlinin ( aea ) bir videosu vardı baktım bulamadım çok hoşuma gitmişti.
Orada diyordu ki işe girip çalışıp para biriktireceksin sonra gidip istediğin motosikleti alacaksın ona, buna sormayacaksın onu mu alsam, bunu mu alsam, icazet almayacaksın gidip alacaksın diyordu.
Bence de çok doğru söylemişti. Motosikleti sen kendine alıyorsun senin zevkin. İster sıfır al, ister beşinci el al, ister Çini al, ister Filipinli al kime ne?
-
Şu an motomania da bir motosiklet var 2004 model suzuki gs500
125 bin al geç evladiyelik
-
Loly_LM adlı üyeden alıntı
Suzuki V-strom / Suzuki GW250 INAZUMA.
-
sıralama önce pejo,sonra mutt veya aprilia.
diğerlerine bulaşmam
-
yaşlıveacemi adlı üyeden alıntı
Rahmetlinin ( aea ) bir videosu vardı baktım bulamadım çok hoşuma gitmişti.
Orada diyordu ki işe girip çalışıp para biriktireceksin sonra gidip istediğin motosikleti alacaksın ona, buna sormayacaksın onu mu alsam, bunu mu alsam, icazet almayacaksın gidip alacaksın diyordu.
Bence de çok doğru söylemişti. Motosikleti sen kendine alıyorsun senin zevkin. İster sıfır al, ister beşinci el al, ister Çini al, ister Filipinli al kime ne?
Abi zevkler sorulmaz tabi orasi ayri. Ama basklarinin tecrubelerinden faydalanmak mantikli istir.
Bende suan bi degisim arefesendeyim 2 aydir izlemedigim video konusmadigim kullanici kalmadi
haftaya bugun paylasicam
-
Artık son kullanıcı ürünlerinde üretimin devam etmesi adına, bilinçli yaşlandırma denen yöntemler yüzünden evladiyelik yeni üretim motor bulamazsın. Suzuki'nin V650 bloğu en uzun süredir üretilen bloklardan biri. Sv650 veya V-strom olabilir.
''Bir adam hangi yolda gidiyorsa, o yol onun kendi seçimidir.'' İp Man
-
Belirttiğiniz bütçe ile temiz 2.el Suzuki İnazuma yada Honda cb250r alabilirsiniz ikiside naked olup ömürlük kullanabilirsiniz.
-
Loly_LM adlı üyeden alıntı
BAklıma bir an Hero X-Pulse 200 4V Pro modelini eklemediğim aklıma geldi. Bu model hakkında düşünceleriniz ne peki?
Ben 9000 km dir kullanıyorum. Geçen ay 3000 km e yakın Toroslar gezisi yaptım. Bazı araçlarda üretim ile ilgili sorunlar olabiliyor ancak çoğu makinada yok. Servisi çok yaygın, gezi yaparken en küçük ilçede bile gördüm X-Pulse. 5 yıl garanti veriyorlar ama motorların 3000 km veya 6 ayda bir bakıma girmesi gerekiyor. Motor çok rahat süspansiyonlar çok yumuşak. Her yola gidiyor. Son sürati muadillerine göre düşük ama toprak yola patikaya falan girecekseniz vites oranları o iş için çok uygun. Evladiyelik mi emin değilim ama en azından çok yaygın servisi var. Bir de arada ücretsiz bakım düzenliyor distribütör; 5 kuruş vermeden bakım yaptırıyorsunuz denk gelirseniz.
---------- Mesajlar birleştirildi - 10:41 ---------- bir önceki mesaj zamanı 10:27 ----------
Bir de üzerinde Metzeller lastik ile geliyor.
-
Kusura bakmayın ama evladiyelik! motor alacak adam, bunu forumda sorarak bulmaz. Ne istediğini bilir, neyi hedeflediğini bilir, bu konuda altyapısı vardır, bilgisi görgüsü üst seviyededir.
Zaten seçeneklere bakınca, hedefin evladiyelikten ziyade, aklı karışık birinin "ne alsam?" sorusuna yanıt aradığını görüyoruz.
Benim önerim; kendinize zaman tanıyın, iyi araştırın, okuyun, inceleyin, mümkünse deneyin...şu aşamada yanlış karar verme olasılığınız çok yüksek...
-
Günümüz de evladiyelik kelimesi ile üretim ve tüketim eğilimleri bir birini pek tuttuğunu düşünmüyorum. Koleksiyonerleri ayrı tutuyorum.
Evladiyelik diyerek sağlamlığı kast ediyorsanız Kawasaki tabiki tercih olacak.
Düşük bütçe ile sağlam ve güvenilir motosiklet için ya yüksek CC ve görece düşük elektronikli motorsiklet ya da küçük CC motosiklet tercih etmelisiniz. Yüksek km büyük CC de düzgün kullanılmış düzgün bakım yapılmış motosiklet bulması pek kolay değil. Zaten bütçenize de uymaz.
250 CC sınıfında bütçeyi birazcık daha arttırarak düzgün bir cb250r bulabilirsiniz. Uzun süre size hizmet edecektir.
Küçük CC de beklentileri düşürerek Honda cb125f tercih edebilirsiniz. Hem bütçe hem işletme hem de uzun ömürlük konusunda size avantaj sağlayacaktır.
Örnek verdiğim modellerin muadilleri de vardır mutlaka.
-
Gönül isterdi ki bütçeyi arttırabileyim ama maalesef. Honda CB250R bütçeye uysa bile çok fazla KM yapmış ve çoğu hor kullanılmış gibi duruyor. CL250 ikinci elleri sıfır liste fiyatına satılıyor. V-Storm bütçeyi aşıyor ve pek bana uyduğu söylenemez. XSR 125 düşünüyorum ama nedense herkes tok satıcı. Hero ilk 4 bakımı hediye ediyor ayrıca. Galiba Hero şu anda çok mantıklı. Hem tasarım açısından hem de arazi açısından optimum nokta gibi duruyor.
-
Evladiyelik tek motor markası var " honda " .
-
Olaya sadece evladiyelik boyutundan bakılacaksa Mondial 100 UAG nin üzerine tanımam.
Reklamlar
Konu içerisindeki kullanıcılar
Şu an bu konu içerisinde 3 kullanıcı var. (0 üye ve 3 misafir)
Bu Konudaki Etiketler