Selam arkadaşlar.
Saçma gelebilir ama şunu merak ettim.
Immobilizer olan motorlar vurdurarak çalıştırılabilir mi?
Çalınma riskini öğrenebilmek adına soruyorum.
Selam arkadaşlar.
Saçma gelebilir ama şunu merak ettim.
Immobilizer olan motorlar vurdurarak çalıştırılabilir mi?
Çalınma riskini öğrenebilmek adına soruyorum.
Immo'yu bilmiyorum ama statör kaynaklı aküm cortladığında enjeksiyonlu motorumu vurdurarak çalıştırmıştım.
zor durumda kaldıysanız vurdurun. orijinal anahtar takılıysa immo devreyi açar zaten.
Vurdurma konusu da bir ayrı sıkıntı. Yolda kaldığınız yerin yanında, dibinde yokuş varsa harika olur, hasbel kadar yukarı elde taşıyıp salsanız yeterli ama benim gibi dümdüz avm otoparkında kalmışsanız mecburen güvenlik görevlilerinden yardım isteyip adamları gazlayıp motoru gülüşmeler ve başak geçmeler eşliğinde itmelerini sağlamanız gerekir.
Soru , immobilizerli motoru hırsız düz kontak yaparda vurdurursa çalışır mı ise ? hayır çalışmaz , soru aküsü bitik immolu motor vurdurup çalıştırabilir mi ise ? evet çalıştırabilirsiniz..
Biz arabada immobilizer çipini söküp marş basmayı denedik, motor hemen çalışıp stop ediyordu.
Arkadaşlar, hepinize teşekkürler.
Sorum biraz yanlış tarafa doğru gitmiş ama son anda doğru yöne kırmışız direksiyonu.
Benim anahtarım var, aküm de sapasağlam. Vurdurmak gibi bir niyetim hiç olmadı.
Evet, sorum Allah'ın belası bir hırsız immobilizer olan bir motoru çalıştırabilir mi idi.
Vurdurarak çalıştırıp götürebilir mi motoru yani.
Anladığım kadarı ile çalıştıramaz. Ama son cevapta aküsü bitik ise çalıştırabilir de denmiş.
E o zaman bir şekilde akü bağlantısını kesse, vurdurarak çalıştırabilir mi yani?
Gidon kilidini kırıp vitesi boşa alıp bir başka motorlunun desteğiyle bence çalınabilir.
Evet, çekme yöntemiyle götürebilir bence de. Boşa aldıktan sonra, mekanik olarak buna engel olacak bir şey yok.
Frenler de çalışır, onlar da mekanik.
Ama hep iki motor olmayacaklarını düşünürsek, bir yerde çalıştırması gerekecek
Bunu yapabilir mi?
Tabii şu da var. Hadi çalıştırabildi diyelim. Hep vurdurarak çalıştıracak değil ya.
O zaman başka bir soru daha çıkıyor. Çaldığı motorun anahtarını değiştirebilir mi?
Sonuç olarak bütün bu zahmete katlanır mı?
Motorumda immobilizer var diye içim biraz daha rahat edebilir mi, edemez mi?
4.Levent tam tepede hem Baltalimanı'na hemde tam tersi Kâğıthane merkeze boşta gidersin :D kesin Kâğıthane ye inmişlerdir , çalıntı motorlara Cendere yada Nurtepe'de otopsi yapıyorlar :( Immo sinyalini taklit edebilecek beceriye sahip adam motor çalmasın yav , zaten takip cihazı yoksa , zincir kilit yoksa gidona bi tekme 10 saniye sürmüyor .
Evet arkadaşlar ben öğreneceğimi öğrendim.
Çalıştıramazlarmış. Güzel.
Ama motoru sürükleyerek götürüp, organ mafyasının eline düşmesi konusu ayrı tabii. İşin o tarafı feci.
Olay yerinden hızlıca uzaklaşmaları gerekiyor sonuçta. Çalıştırıp götürmeleri lazım diye varsaydım.
Aslında boşa almalarını engelleyecek bir şey olsa, bir nebze sorun çözülebilir.
Vites levyesini bir şekilde kilitleyebilirsen hırsız boşa atamayınca şaşkınlık yaşar belki bırakıp giderler , kafaya koymuşsa yani model siparişi gelmişse o kilitide fark edip kırabilir , zinciri kesen için basit bir iş yada arka dişliden zinciri bir tornavida ile attırır vitesle falan hiç uğraşmaz , çalınma korkusu varsa en güzeli takip cihazı + zincirlemek ve branda kullanmak..
Çalınma tehlikesine karşı en iyi kafa rahatlığını kasko sağlıyor. Onda bile çalışsa rayiç değerini ödüyor, yine zarara girmiş oluyorsunuz ama en azından komple zarar olmamış olur.
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)