Kapat
Üye Girişi
Motovento
Motomax

Motorum Perte Değeri

REKLAM ALANI

Merhaba arkadaşlar,

Ben 2 ay öncesinde 2024 model bayiden sıfır SYM JETX125 motorunu aldım. Motor evin önünde sarı uyarı demirlerine bağlı bir şekide sokakta duruyodu bir de sarı demirin yanında kaldırıma yakın normal bir araba çarpması için önce sarı demire girip sonra motoruma değmesi gerekiyor neyse. Yol yok diye Bir tane tır bizim sokağa girip geri geri gelirken motora çarptı farlarını ön kısmını indirmiş çarpma etkisiyle yana yatırmış bir de motoru yan tarafta çizilmiş falan dosya açıldı listeler verildi far falan çok pahalı olduğu için motor büyük ihtimalle perte çıkacak. Perte çıkarsa karşı tarafın sigortası bana ne kadar bir ödeme yapıcak motorun km'si 150 km. Liste fiyatının değerini alır mıyım yoksa onlar mı teklif edecekler bilen birisi varsa açıklayabilir mi ?

Teşekkürler

REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
    sailor33 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    VFR 800 (INTERCEPTOR)
    İlk önce en düşük fiyatı vereceklerdir. Bu durumda kabul etmeyin zaten. Aracın 2 aylık olduğu km bilgisi vs gerekirse servisten öğrensinler. Ona göre durum değişir.
    espresso bunu beğendi.

Liste fiyatını alamaz mıyım ?

mertowski - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Karşı tarafın sigortası tarafından atanan eksper motosikletinizin durumunu değerlendirecek. Eksper gelerek motosikletinizi gördü mü? Eksper zaten motosikletinizi görmeye geldiğinde perte çıkar yada çıkmaz şeklinde ufak bir değerlendirme bilgisi verecektir.

Benim motosikletim ile yaşadığım kazada, motosiklet eksper tarafından pert (ağır hasarlı) olarak değerlendirilmiş. 2024 model, 4K km'de motosikletime toplamda 55 bin tl ödeme yapmayı teklif ettiler.

38000 tl pert motosikleti ihale usulü satın alacak tarafından, 17000 tl sigorta tarafından ödenecekti. Eksper liste fiyatı olarak değil, 2. el motosiklet olarak sayılacağı için 55000 tl değer biçti. Sizin motosikletinize de 2. el motosiklet değerlendirmesi yapılarak fiyat teklif edilecektir.

ByKusH123 bunu beğendi.

Motorunuz neydi siz ne kadar almıştınız ?

Alıntı ByKusH123 adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Motorunuz neydi siz ne kadar almıştınız ?
    Motosikletim 2024 model TVS Jupiter 125. Ne kadara aldığımın hiç bir önemi yok böyle bir durumda. (Sıfır km 68500tl'ye almıştım.) Eksper motosikletinizin model yılına, kmsine göre muadillerinin fiyatına bakıyor ve size bir teklifte bulunuyorlar.

Dosya açtırdığınız tamirci ile kafanızda bir fiyat belirlersiniz. 3 aşağı 5 yukarı sigorta ile anlaşırsınız. Ancak size sıfır motosiklet parası vermeyecektirler. Ayrıca motosiklet için ağır hasarlı pert tutarı ödenirse değer kaybı için bir talepte bulunamazsınız diye biliyorum.
    ByKusH123 bunu beğendi.

Teşekkürler bilgilendirmen için

shruikan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    turuncu
    avukatla falan konuş, pert olsa da olmasa da bir ödeme aldıktan sonra da suçlu tarafın şahsına tazminat davası açılabiliyor olması lazım. işte o davada motorun yeni olduğundan, hevesinin kursağında kalmasından falan manevi tazminat alabilirsin.
    espresso ve ByKusH123 bunu beğendiler.

Motosikleti
    symphony200
    "Mikerim yapacaginiz isi yapin motorumu verin" de bir secenek.

Mikmekle, öpmekle pek olmuyor o işler. Bir değerleme oranı var. Tamirat motosikletin bilmem kaçta kaçını geçiyorsa eksper tamire onay vermeyerek ağır hasarlı satılmasına karar veriyor.

Arkadaşın motosikletinin değeri şuanda 130-140 bin lira desek zaten sadece farı 25-30 bin liraya satılıyor. Daha bunun grenajı var, işçiliği var. O var, bu var. Sordum ben ama cevap vermedi, eksper motosikletinizi gördü mü? Dosya açıldıktan sonra atanan eksperin yorumu ne oldu? Tamircinizle parça listesi belirlediğinizden bahsettiniz. Toplamda tamir için işçilik ve parçaya ne kadar talep ettiniz?

Generali Sigorta internet sitesinden alıntıdır;

espresso bunu beğendi.

Alıntı ByKusH123 adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Merhaba arkadaşlar,

Ben 2 ay öncesinde 2024 model bayiden sıfır SYM JETX125 motorunu aldım. Motor evin önünde sarı uyarı demirlerine bağlı bir şekide sokakta duruyodu bir de sarı demirin yanında kaldırıma yakın normal bir araba çarpması için önce sarı demire girip sonra motoruma değmesi gerekiyor neyse. Yol yok diye Bir tane tır bizim sokağa girip geri geri gelirken motora çarptı farlarını ön kısmını indirmiş çarpma etkisiyle yana yatırmış bir de motoru yan tarafta çizilmiş falan dosya açıldı listeler verildi far falan çok pahalı olduğu için motor büyük ihtimalle perte çıkacak. Perte çıkarsa karşı tarafın sigortası bana ne kadar bir ödeme yapıcak motorun km'si 150 km. Liste fiyatının değerini alır mıyım yoksa onlar mı teklif edecekler bilen birisi varsa açıklayabilir mi ?

Teşekkürler
    Bu olaylar çok değişken , neredeyse 1 ay önce 300-400metre önümde 3 kişi vefat etti , şimdiden ailelerine başsağlığı diliyorum . Vefat eden arkadaşın sigortası motosiklet 600kmde diye direkt aldığını günki fiyat listesinden veya aynısını verebilecekleri yönünde bir teklifle geldi.

j700 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Honda CB125 ACE
    Aracın kasko değeri 156.000 TL sana ödeyecekleri max para budur düşük verirlerse itiraz edersin motorun daha km sin düşük olduğunu belirtirsin.

eğer istersen onarımda talep edebilirsin

Eksper motorsikleti görmüş.Servis listeyi ekspere göndermiş 65 bin TL masraf çıkmış.

Alıntı j700 adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Aracın kasko değeri 156.000 TL sana ödeyecekleri max para budur düşük verirlerse itiraz edersin motorun daha km sin düşük olduğunu belirtirsin.

eğer istersen onarımda talep edebilirsin

https://i.hizliresim.com/oojzbxn.png
    Abi bu menü çok güzel bişeymiş :D iletişim vesaire numaranı özelden iletebilir misin kaza veya perte çıkan araçlar hakkında 1-2 soru sorabilelim sana , ücreti mükabilinde tabi

Bugün sigorta şirketi 105.000 TL teklif etti şaka gibi reddettim :D

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)