Kapat
Üye Girişi
Motovento
Motomax

Yağ vizkozite seçimi

REKLAM ALANI

Motosikleti
    Mondial Mc Roadracer 125 ve R6
    Merhabalar, bu güne kadar hep 10w 40 yağ kullandım. İsim vermeyim ama piyasadaki en iyi markaları kullandım hep.
    Kuryede kullandığım motorum an itibari ile 16 bin km ye geldi. Ancak motordan gelen sürtünme sesleri artık kulağımı tırmalıyor. 10 bin km den sonra yavaş yavaş artmaya başladı. Bir çok motor eskittim hepsinde böyle başladı. Acaba daha kalın bir yağ mı kullanmalıyım? 15w 50 gibi? Ama kış aylarına giriyoruz ankara bölgesinde bu yağ problem yaratır mı?

REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
    sailor33 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    VFR 800 (INTERCEPTOR)
    Kalın yag kullanmak var olan sorunu ortadan kaldıramayacak sadece maskeleyecek. Yağ vizkozite cizelgesinden bakarak karar vermeniz daha dogru olur.

Nikkfurie - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    BMW , Piaggio , Sym
    Kullandığın bütün motorlardan 16.000 km civarında böyle sesler geliyorsa çareyi yağda falan arama
    caner aydın bunu beğendi.

Motosikleti
    duke 390 150 beygir
    başstaki rakam kışın soguk çalısmayı kolaylastırıyor yani sen 10-40 yerine 5-40 kullanmalısın.

Motosikleti
    Mondial Mc Roadracer 125 ve R6
    Alıntı Nikkfurie adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Kullandığın bütün motorlardan 16.000 km civarında böyle sesler geliyorsa çareyi yağda falan arama
    Şahsi olarak kullandığım xmaxım 97 binde herhangi bir sorunu yok. Ama iş için kullandığımı haliyle hırpalıyorum biraz. Günde 12 saat çalışınca böyle olması normal bence.

---------- Mesajlar birleştirildi - 01:39 ---------- bir önceki mesaj zamanı 01:38 ----------

Alıntı sailor33 adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Kalın yag kullanmak var olan sorunu ortadan kaldıramayacak sadece maskeleyecek. Yağ vizkozite cizelgesinden bakarak karar vermeniz daha dogru olur.
    Aslında kitapçıkta da 15 40 veya 15 50 yazıyordu tam hatırlamıyorum.

sallami - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Kymco Downtown350i/Dominar 400/Suzuki GSX-8S
    Birde en kaliteli diye aldığınız yağlar motorunuz uygun olmayabilir. Mineral - sentetik hangisi uygun? Mineral kullanan motor pek sentetik sevmez. Genelde viskozite aralığını biraz geniş tutarlar. İklimsel olarak viskoziteyi biraz o aralık içinde kendin ayarlayabilirsin. Adana ile Ankara sıcaklıklar açısından baya farklı çünki.
    ''Bir adam hangi yolda gidiyorsa, o yol onun kendi seçimidir.'' İp Man

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)