Kapat
Üye Girişi
Motovento
Motomax

125 cc scooter yıllık masrafı ne olur?

REKLAM ALANI

Merhabalar.İlk defa scooter alacağım daha önce hiç kullanmadım.Kuba chia 125 almayı düşünüyorum.Yıllık masrafı sigorta,bakım,mtv,teker vb. Yakıt hariç ne kadar tutar yani hiç binmesem bile aylık ne kadar masrafı olur bunu öğrenmek istiyorum.

REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax

Km bilgisine göre tüm masrafları neredeyse değişir . 2021 ve 2024 arası modeller için vergi 600 650tl gibi bişeydi , yeni aldıysan 3 yıl boyunca muayne derdin yok . Lastikler Anlas Winter Grip2(kışlık) olarak 2-2,5bin TL yaz ve kış için ayrı lastik kullanırım diyosan 5bin TL lastik değişimi 300-500TL arası . Benzin olarakta kmde 50-80kr yakar . 1 Ayda 1.5bin km yapıyorsun varsayarak . Benzin ile birlikte ortalama km başına 80kuruş yakarak hesaplarsan aylık 2bin TLye denk geliyor , buna 2 çift lastik , bakım, benzin ve muaynesiyle birlikte benzin olmadan aylık 1bin TLye oluyor . Tabi buna + olarak balata ve hava filtresi veya birsürü şey çıkabilir değişkenlik gösterir ama ortalama olarak bu şekilde

j700 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Honda CB125 ACE
    Daha önce motor sahibi oldun mu? kaç yaşındasın eğer yaşın 18 ve ilk kez motor alıyorsan sigorta yüksek çıkar. Ben sigortacıyım

Ben temmuzda aldım pcx. 650 lira mtv ödedim. Muayene yok 2026ya kadar. Rodaj bakımı 630 lira tuttu. Benzin de km'de 1 lira yakıyor.

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)