İspanya'ya ekipman almaya gitmek
Reklamlar
-
Arkadaşlar selamlar,
Türkiye'de satılan motor ekipmanları ile İspanya'da satılan ekipmanlar arasında neredeyse yarı yarıya fark var. kasktan ayakkabısına kadar almak istiyorum hal böyle olunca da aradaki fiyat farkından dolayı İspanya'ya gitmek çok daha mantıklı oluyor.
Fakat yol yordam bilmiyorum
Bavul içerisinde kutuları açılmış halde bütün ürünlerden 1 er adet olarak getirsem sıkıntı yaşar mıyım?
tax free olayı geçerli midir? nereden nasıl öğrenebilirim.
vizede bir sorun çıkacağını zannetmiyorum
farklı tavsiyeleriniz, önerilerinizi bekliyorum
Reklamlar
-
https://www.mfa.gov.tr/turkiye_ye-ai...lgileri.tr.mfa
hocam dış işleri bakanlığına göre motosiklet ekipmanında herhangi bir sınır görünmüyor. tabi ki aynı üründen 3-4 tane alırsanız dikkat çekebilir, ticari iş yaptığınızı düşünüp farklı prosedürler uygulayabilirler.
tax free olayı alışveriş yapacağınız yere göre değişir. genelde çoğu firma global blue denilen aracı firma anlaşıyor, bunun gibi farklı firmalar da mevcut. ayrıca ürünü satın aldığınız yer kendisi de bu tax free yi yapıyor olabilir. mesela yunanistanda bir elektronik eşya mağazası kendisi yapıyor ve tam iade ediyor, yunanistanda kdv oranı %24, bunun tamamını iade ediyor. ancak aynı yerde global blue ile anlaşmalı bir dükkandan alışveriş yaptığınızda %12 civarında iade ediyor.
ürünleri aldıktan sonra ülkeden çıkarken ispanya gümrüğünde faturalarınızı onaylatmanız lazım. eğer global blue ise genelde havalimanlarında ve gümrüklerde bunların ofisi olur, orada direkt nakit veya karta ödeme şeklinde iadenizi alabilirsiniz. mümkünse nakit alın. bizim karta iade 1 aydır yapılmadı, bekliyoruz.
-
Merhaba, İspanya da tax free şehirlerdeki bürolardan yapılıyor. Mağazalar genelde o işi yapmıyor. Mağazadaki görevlilerden ziyade, gideceğiniz şehirdeki tax free ofislerini önceden sorarsanız iyi olur. Haftasonları bu ofisler kapalı oluyor İspanya da...
-
ben aldım en son 2018 de barselonadan.motocard var en büyüğü birde güzel bir 2 yer daha var daha outletmoto orasıda olur.ben motorcarddan aldım tax free ile aldım tabiki.bir sorun yok olamazda zaten üst baş kıyafet olduğu için bir sorun yaşamazsın.ben kask aldım deri ceket eldiven ayakkabı.tabiki kaskı elimde taşıdım ful diğerleri bavuldaydı.çok fazla alıcaksan en azından üzerindeki etiketleri yırt daha iyi olur.evet arada acayip fark oluyor ama indirim dönemlerinde.mesela rpha 12 istiyorum burada 22 bin tl ye satılıyor yüzde 10 indirim oluyor.şu an oradan alsan 17 bin tl ve extra taxfree alıcaksın.çok aman aman bir oran değil ama bizde indirimler olmuyor orada bir indirim yakalarsan 10 bin tl ye alabilirsin.karacuma geliyor indirim patlacak adamlar.bir yurt dışına gitsem üst baş yenilicem buradan gerçekten almak istemiyorum.
-
Benim de Mart - Nisan gibi arabayla Selanik'e arabayla gidip oradaki motomarket https://www.motomarket-shop.gr/ mağazasında ekpman alışverişi yapıp arabayı doldurup dönmek var. Eşime de komple ekipman alacağımız için baya yüklü bir alışveriş olacak, gitmişken kendime de kask ve yazlık pantalon alırım belki. Bizdeki shoei neotec 3 kask 33bin küsür liralara geliyor, orada 650 euro, hem arada fark var hem bir de üstüne tax free mevzusunu ekleyince oldukça uyguna gelecek. Orada bir gece konakladığımız ve gezdiğimiz de bedavaya gelmiş olacak.
Geçen yıl da yaz başında çadır ve diğer kamp malzemeleri alışveriş için Bulgaristan'ın Burgaz şehrindeki decathlon mağazasına gitmiştik, tax free formu da doldurmuşlardı ama Kapıkule gümrüğünden girişte bulgar tarafında doğru düzgün yönlendirmediler, tax free ofisini bulamadım, oraya buraya yönlendirile yönlendirile tekrar pasaport kontrolunden bulgar tarafına geri geçip tekrar Türkiyeye doğru diriş yapınca off daha fazla uğraşamayacağım deyip vazgeçip türk tarafına geçiş yapmıştım. Bulgaristan gümrüğündekilerle anlaşamadım umarım İpsala'da Yunan tarafı ile anlaşabilirim, tax free olayı büyük avantaj.
-
kuntai adlı üyeden alıntı
Arkadaşlar selamlar,
Türkiye'de satılan motor ekipmanları ile İspanya'da satılan ekipmanlar arasında neredeyse yarı yarıya fark var. kasktan ayakkabısına kadar almak istiyorum hal böyle olunca da aradaki fiyat farkından dolayı İspanya'ya gitmek çok daha mantıklı oluyor.
Fakat yol yordam bilmiyorum
Bavul içerisinde kutuları açılmış halde bütün ürünlerden 1 er adet olarak getirsem sıkıntı yaşar mıyım?
tax free olayı geçerli midir? nereden nasıl öğrenebilirim.
vizede bir sorun çıkacağını zannetmiyorum
farklı tavsiyeleriniz, önerilerinizi bekliyorum
Tax Free'den alacağınız parayı bürodan alıyorsunuz ve alırken belirtmeniz gerek tax free olacak diye
Reklamlar
Konu içerisindeki kullanıcılar
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)