Kapat
Üye Girişi
Motovento
Motomax
3. sayfa BirinciBirinci 123

Şok 2025 mt07 tanıtıldı

REKLAM ALANI

Motosikleti
    RS 660, Tuareg 660
    Alıntı hasmet adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    "ABD'nin dayattığı yeni ürün geliştirme süreci" nedir?
    Her sene yeni iPhone, hadi telefonu geçtim her sene yeni CPU, her sene yeni zart her sene yeni zurt. Firmaların kar baskısı ve sürekli yenilik ve sürekli artan tüketim üzerine gitmeleri diye özetleyebilirim. Son 10 yılda sadece ABD ve Çin'den bir şeyler çıkıyor olmasının farklı bir söylenişi de diyebiliriz. ABD'nin dayattığı derken de bir tüzel kişiliğe çekip bir dayatma demek doğru olmayabilir, işin buraya evrilmesi diyelim kabaca.

---------- Mesajlar birleştirildi - 20:44 ---------- bir önceki mesaj zamanı 20:43 ----------

Alıntı sodurlu88 adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    2012 model CBF 1000'den sonra 2006-7 model K1200GT'ye geçtiğimde anladım ki, Japonlar açık büfe kahvaltı gibi... Aynı peyniri soslayıp soslayıp satıyorlar. CBF 1000'de abs / cbs + basit yol bilgisayarı vardı. 6 yaş daha eski BMW'de ABS, servo destekli frenler, elektronik süspansiyon, sürüş modları, elektrikli ön cam, cruise kontrol, elcik koltuk ısıtma, sensörlü fren balataları vs vs. BMW hiç arıza çıkardı mı.. Hayır
    İlk yılı değilmiş K1200'ün demek ki =)) Lastik basınç sistemi de vardı sanki ama K1300S miydi o gördüğüm unuttum şimdi.
    espresso ve sodurlu88 bunu beğendiler.
    youtube.com/@bisuruyorum

REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
    Forumdan Uzaklaştırıldı
    Motosikleti
    SD 1290R
    Alıntı killingroad adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Her sene yeni iPhone, hadi telefonu geçtim her sene yeni CPU, her sene yeni zart her sene yeni zurt. Firmaların kar baskısı ve sürekli yenilik ve sürekli artan tüketim üzerine gitmeleri diye özetleyebilirim. Son 10 yılda sadece ABD ve Çin'den bir şeyler çıkıyor olmasının farklı bir söylenişi de diyebiliriz. ABD'nin dayattığı derken de bir tüzel kişiliğe çekip bir dayatma demek doğru olmayabilir, işin buraya evrilmesi diyelim kabaca.
    Anladigim kadariyla ABD degil de "kapitalist duzen"den bahsediyorsun. Sirketler insanlara mallarini satabilmek icin ellerinden ne geliyorsa yapiyorlar sonucta.

Motosikleti
    RS 660, Tuareg 660
    Alıntı hasmet adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Anladigim kadariyla ABD degil de "kapitalist duzen"den bahsediyorsun. Sirketler insanlara mallarini satabilmek icin ellerinden ne geliyorsa yapiyorlar sonucta.
    Kapitalizm diye de özetlenebilir ama Fransa da kapitalist mesela ama ekonomiyi yönetme şekilleri farklı.
    80'den sonra hızlandırılan denetimsiz neo-liberal ekonomi diyebiliriz, bunun çıkış noktası ve en iyi uygulayıcısı ABD olduğu için belirttim. Ama ABD'nin dayattığı yerine çıkardığı da diyebilirdim tabi.
    espresso ve hasmet bunu beğendiler.
    youtube.com/@bisuruyorum

Forumdan Uzaklaştırıldı
    Motosikleti
    SD 1290R
    Neo-liberelizm ile ilgili bayagi kapsampli bir calisma var Wikipedia'da:

https://en.wikipedia.org/wiki/Neoliberalism

1930-40'larda Almanya'da teorize edilmis ve ilk olarak Bati Almanyada uygulanmis. ABD'de ise daha cok Clinton zamaninda populerize olmus. Avantjlari, dezavantajlari, neden dogdugu, farkli ulkelerde hangi sekillerde uygulanildigi ve sonuclari ile ilgili kapsamli bilgi mevcut. Ilgilenenler icin zevkle okunabilecek bir konu.

ramcixx - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    cbf150 - cbr250 - cbf1000 - f650gs - cbf600
    Herkes kendi zamanını arar, fakat öyle değildir. Genç arkadaşların daha çok hoşuna gidecektir. Tıpkı bizim analog gösterge sevip dijitalleri itici bulmamız gibi.
    Mr.wind bunu beğendi.

4strings - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    BMW'mi KTM'mi en çirkinlerini yapıyor derken, bunu görünce birinciliği Yamaha'ya vermeye karar verdim. Bu güncel motosiklet piyasasında yaşamak çok zor; ben en iyisi gidip bir Royal Enfield Classic falan alayım.
    Cyan ve espresso bunu beğendiler.

3. sayfa BirinciBirinci 123

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 3 kullanıcı var. (0 üye ve 3 misafir)