sıfır motor aldım kuş üstüne pisleyip duruyor branda aldım ama 2 saat brandasız bırakmıştım geldiğimde üstü kuş pisliği doluydu hayır ağaç altına falanda park etmedim gece vakti kuş nerden gelip üstüne sıçtı anlamadım
sıfır motor aldım kuş üstüne pisleyip duruyor branda aldım ama 2 saat brandasız bırakmıştım geldiğimde üstü kuş pisliği doluydu hayır ağaç altına falanda park etmedim gece vakti kuş nerden gelip üstüne sıçtı anlamadım
Motor siyahsa olur öyle. Benim siyah bir arabama da devamlı kuş pislerdi. Ağaç altı değil, önünde arkasında aynı arabalar, benimkinde 20 tane b.k onlar tertemiz. (Üstelik öyle serçe güvercin b.ku değil, uçan dana martı b.ku!) Birden fazla sefer başıma geldi; siyah arabaya pisleyip isabet ettirdiklerini görerek eğlendikleri kanısına vardım...
Sele siyah mı? Belki ufak seleyi "dive bombing" hedefi olarak kullanıyorlardır?
Bulunduğu yeri değiştirin bence, kuşların ekseriyetle pislediği bir alan içinde olabilir. (Mesela biriktikleri bir yer vardır devamlı tünedikleri veya durdukları, tünedikleri yerden hallederler veya tam toplu kalkış yaparken hallediyorlardır hafiflemek için...)
Kısmet...
Bu konularda atara atar, gidere gider yapmak şart. Kuşlardan birini yakalayabilirseniz ibreti alem olsun diye siz de o kuşun üstüne mıçın.
Sayin J700,kus benim motorumdan ne istiyor diye soruyorsun, motora binip geziyorsun gelip gene oraya koyuyorsun,sen kusuda yanina al, omuzuna koy bir iki tur attir bak bir daha pisletiyormu, bizim mahellede bir motorcu vardi, papaganini omuzuna koyup öyle geziyordu, sen öyle yap bak bir daha kakasini yapacakmi, o kus seni kiskaniyordur beyaaaa,
Belli ki uçuş yaptığı rotada bırakıyorsunuz motoru. Bununla inatlaşmanın bir mantığı yok, park yerinizi değiştirmenizi öneririm. 2-3 Metre değilde ciddi anlamda, 4-5 araçlık, yanında elektrik direği bulunmayan bir yere bırakmanızı öneriyorum.
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)