Kapat
Üye Girişi
Motovento
Reklam Alanı
Motomax
Reklam Alanı

Activa 125cc 2024 inceleme

    Motovento
    REKLAM ALANI
  1. #1

    Üyelik
    29 Ağustos 2024
    Şehir
    İSTANBUL
    Motosikleti
    ACTIVA 125
    Herkese merhaba.10 gün önce 0 km 2024 model Siyah renk bir activa satın aldım. Hem ilk motorum hem de ilk sürüş tecrübem.(ehliyet sınavını saymazsak.) Unico sigortadan 5700 liraya sigorta yaptırdım.240 TL plaka,1300 TL noter,750 TL bayii tescil ücreti(hava parası ). Axiss marka bir kask 4400, Durt marka bir kışlık mont(kol omuz sırt göğüs bel korumalı) 7500 TL, dizlik ve eldiven 1000TL gibi masraflarım oldu.

    Şuan hali hazırda 350 km deyim. Baya alıştım diyebilirim. İstanbul-Ümraniyede yaşıyorum. Yoğun trafik olan bi bölge. Aralardan geçmeye alıştım. Dikkatli bir şekilde kontrollü sürüyorum. Eğitim alamıyorum şuan ancak youtubedan eğitim videoları izliyorum. Motordan şuan memnunum. Ortalama yakıt tüketimim şuanki hesabıma göre 2,75lt/100km civarında. Çok geldi bana ama bilemedim yanlış hesaplamadım aslında ama zamanla oturur herhalde. Rodajda olduğum için zorlamıyorum. Motor ısındıkça ufaktan hızı artırıyorum. 30-40-50-60-70-80 gibi. Hız olarak en fazla 80km/s gördüm daha fazlasına çıkacak yol bulamadım. Ancak şunu fark ettim ki iş motoru almakla bitmiyor masrafı çok. Ön cam şart çünkü çok rüzgar yiyorum karşıdan. Koruma demiri şart gibi gibi.
    Boyum 1.82, aslında boyut olarak pek bana göre bir motor değil. Aynalar çok aşağıda kalıyordu bakmak için sürekli kafamı eğiyordum dikkatim dağılıyordu. Bayiye anlattım bu durumu bunun için yapılacak bir şey olmadığını söylediler. Altınşehir motospartan şubesinden yükseltici ters 8 aparata aldım iki tane üst üste takınca bu sorun çözülmüş oldu. Keşke gidon da biraz yukarıda olsun isterdim ancak onun bir çözümü yokmuş diye söylediler. Şuan tek sıkıntım oturuş pozisyonum. Dik oturmaya çalışıyorum ama bi yerden sonra kamburlaşıyorum. Sırtımın tam ortasında ağrı var 2 gündür felaket bi ağrı Allahtan bugün biraz hafifledi. Şu oturuş pozisyonu ile ilgili tavsiyelerinizi bekliyorum.
    Frenlemesi bence iyi. Gerçi iyi fren kötü fren görmediğim için daha iyisini yada kötüsünü bilmiyorum ancak istediğim zaman durabiliyorum 40-50km hızlarda. Lastikler kuru yolda iyi ancak yağmurda arka lastik kayıyor. yağmurda 30-40 km/s hızları geçmedim o yüzden pek sıkıntı yaşamadım ama değiştirilse iyi tabi.

    Sorular varsa cevaplayabilirim, herkesinde öneri ve tavsiyelerine açığım. 500 km de bir güncelleme geçeceğim.


    REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
  2. #2
    Psyduck - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    25 Ekim 2022
    Şehir
    Çanakkale
    Motosikleti
    Yamaha XSR700
    Öncelikle motorunuz hayırlı olsun. Motorunuzda ABS olmadığı için bol bol fren eğitim videoları izleyip, bol bol fren pratiği yapın. Oturma pozisyonu için söyleyebileceğim şey zaten biraz kambur oturmanız gerektiği. Alttan darbe aldığı zaman omurga dik değil, hafif yay şeklinde olmalı ki darbeyi sönümleyebilsin. Sırtımız da amortisör görevi görür motorda.

    Şuraya şöyle bir video bırakayım yardımcı olur.

    https://www.youtube.com/watch?v=4bWlQXptfx8&t=705s


    REKLAM ALANI

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 2 kullanıcı var. (1 üye ve 1 misafir)