Kapat
Üye Girişi
Motovento
Reklam Alanı
Motomax
Reklam Alanı

site kapalı otoparkı motosiklet alanı sorunu

    Motovento
    REKLAM ALANI
  1. #1

    Üyelik
    16 Ocak 2024
    Şehir
    İstanbul / Maltepe
    Motosikleti
    Yamaha MT-07 Tracer - Arora Verano 50/125
    herkese merhaba.
    500 dairelik sitede yaşıyorum 4 kat otoparka ayrılmış. ilk taşındığım zamanlar her katta giriş kapısı kenarında motosikletler için ayrılmış park yerleri vardı olayların öncesini bilmiyorum ama biraz dağınık bi görüntü vardı sonra bir gün apsiyonda yayınlanan yazıyı gördüm şikayetler üzerine motosiklet alanı -3e alınmış. şikayet kim etti ayrıca -3e kim karar verdi başka hiç mi yer yoktu koca sitede ayrıca -3ün de arka tarafında bu dediğim kısım yani motoru park etmek için girişte 3 kat inip ayrıca indiğim o katta da en arkaya döne döne gitmem gerekiyor baş döndürücü şekilde. Ben tracer moturuma arada bir biniyorum onu koyayım eyvallah da her gün scooterimle daha motor soğukken 3 kat neden çıkıyorum bunun motora vereceği uzun vadede zararı var her gün -3e asansörle inmek var motordan inince her gün -3e asansörün inmesini beklemek var bunlar hep gözüme batıyor. otopark içinde kuytu köşelere dahi motoru bırakınca her seferinde üzerinde yazı buluyorum buraya motosikletinizi bırakmayın motosikletinizi -3te bulunan motosiklet alanına alın diye. apsiyondaki site ile ilgili yazılarda şey gördüm otopark dışında kalan alanlara karar verme hakkı yönetimdeymiş. ama ben aidat veriyorum ve benim arabam yok ben de -2de bir boş parka 2 motorumu çektim ama dün geldim gene motorumun üzerinde o uyarı yazıları. bu konuda ne yapabilirim hakkım var mıdır ya da onların beni böyle sürekli uyarma hakkı var mı bizle istişare etmeden nasıl karar alabiliyorlar -1 -2 değilde neden -3 mesela sitedeki diğer motorcular memnun mu durumdan onu da çözemedim ama ben hergün motorla gidiyorum işe o yüzden benim için baya can sıkıcı bir durum. yorumlarınızı bekliyorum iyi forumlar.


    REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
  2. #2
    Macabre - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    18 Haziran 2012
    Şehir
    İstanbul
    Motosikleti
    Honda CRF 250 Rally
    Hocam bu yetki, karar olayı kimdedir bilmiyorum. Ama eğer motosikletler için ayrılmış özel bir alan var ise, şükret buna. Ve tadını çıkar. Koskoca sokakta motorumu çekebileceğim tek bir yer vardı...Oraya 2 haftadır iski geldi, sadece motosikletimin olduğu yeri kazdı ve gitti. Motor için çok saçma sapan bir sitede oturuyorum ve her yer açık. Alternatif çekebileceğim bir yer yok. Çok saçma sapan bir yerde geçici olarak park ettim motoru, o kazı alanı kapanana dek ve her gün arıyorum site yönetimini ne yaptınız diye... Senin en azından kapalı ve motorlara ayrılmış özel bir alanın var. Asansör ile inmeyi vs. çok dert etme bence
    espresso bunu beğendi.

  3. #3

    Üyelik
    26 Mart 2018
    Şehir
    İstanbul
    Motosikleti
    2022 Suzuki V-Strom 650A
    Her daireye bir otopark yeri varsa kendi dairenize ayrılmış park yerine motosikletinizi pekâlâ bırakabiliyor olmanız lazım. Site yönetiminin aldığı kararlar bu konu özelinde neyi kapsayabilir kapsayamaz çok bilgim yok açıkçası. Yapmanız gereken site yönetimi ile konuşmak. Hakkınız olan park yerini işgal ediyorsunuz diye sizi kimse uyaramıyor olmalı normalde. Başka bir dairedeki iki aracını park etmek istiyorsa onun sorunu açıkçası. (Birden fazla aracı olanlar şikâyet ediyordur %100; projelerde her daireye en fazla bir yer ayrılır genelde...)
    espresso bunu beğendi.

  4. #4

    Üyelik
    29 Mart 2024
    Şehir
    Manisa/Yunusemre
    araba için 4 teker lazım 1 park alanına 2 tane motosikletinizi yan yana koyun birşey demezler gibi geliyor bana :D

  5. #5

    Üyelik
    17 Mart 2014
    İki motorunuzu da 1 otomobil yerine park edin, parkta kalan motorun üstüne otomobiliniz olmadığı için hakkınız olan 1 otomobil yerine motorunuzu koyduğunuzu yazın. Birde telefon numarası bırakın.

    Birileri buna itiraz edecekse telefon eder, telefonda hakkından fazla park yeri kaplayanların tespit edilip araçlarının çıkarılmasını isteyin. Yada hakkınız olan otomobil park alanını kiraya verebileceğinizi söyleyin.
    espresso bunu beğendi.

  6. #6

    Üyelik
    13 Haziran 2016
    Şehir
    istanbul
    Motosikleti
    falcon flash 100
    Site yönetimi nasıl karar almış usulüne uygun mu onu bilmiyorum o konuda yorum yapamam.

    Bundan hariç usulüne uygun karar alınarak uygulamaya konduğunu düşünerek yazıyorum.

    Eğer pratikte eksi üçe inmenizde bir sakınca yoksa diğer araç sahipleri de sizin gibi itiraz edebilir benim de arabamın motoru soğuk niye üç kat yukarı çıkıyorum diye o yüzden bu itirazınız bence makul değil. Sonuçta o kata park eden herkes üç kat çıkacak.

    Size yani motosiklet sahiplerine yer gösterilmişse özel ve geçerli bir nedeniniz yoksa size ayrılan yerin dışına park etmeniz doğru değil insanları sizi uyarmak zorunda bırakmanız da doğru değil.

    Sonuçta herkes kendince en düz ayak olan yere park etmek ister. Toplu olarak yaşadığımız için herkesi memnun etmek, herkes için en uygun uygulamayı bulmak mümkün değil. Bazıları daha avantajlı, bazıları da dezavantajlı olacak yapacak bir şey yok.

    Bence yapmanız gereken milletin sizi uyarmasına sebep olmadan haklı bir nedeniniz ve özel bir durumunuz varsa gidip yönetimle konuşmak. Yoksa kurallara uymak.
    otopsici bunu beğendi.

  7. #7
    Mallaca - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    17 Ekim 2019
    Şehir
    BURSA
    Motosikleti
    BMW R 1250 GS ADV
    Eğer dairelerde oturanların bir arabalık yeri var ise kendi dairenize gösterilen araba yerine iki motorunuzu da park edebilirsiniz. Fakat herkese bir arabalık park yeri yok ise motorlara ayrılan yere -3 de olsa park etmeniz gerekiyor. Neden -3 vs gibi tartışmalar yönetimle halledilmeli. Fakat kimisi -3 der, kimisi -1 kimisi de 4. kat olsun. Bu nedenle Yönetimin kararına uyulmalı.

  8. #8
    Bergson - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    10 Mart 2023
    Şehir
    Urla-Antakya
    Motosikleti
    Dominar 400 UG
    Öncelikle ev sahibimisiniz kiracı mı? Eğer kiracıysanız hiç uğraşmaya değmez arkadaşların dediği gibi öyle bir yer ayrıldığına şükredin.
    Ama ev sahibi iseniz durum başka?
    Site yönetimlerinin kabaca bu şekilde yer tespit etme hakları var ama bu kararın Anayasa hükmü olduğu anlamına gelmiyor (gerçi bizde anayasa kararınında bir önemi yok )
    Yerinizde olsam yönetime avukat aracılığı ile yazılı olarak cevaplanmak üzere bir dilekçe veririm
    Dilekçemde öncelikte sitede kaç adet otopark alanı olduğunun,siteye kayıtlı bu alanlara bırakılan kaç adet otomobil olduğunu, misafir yada aynı daireye ait iki üç araba olup olmadığını
    Daha sonra motosikletlerin oraya bırakmasına kimin neden şikayetçi olduğunu,
    Son olarak da park yeri belirlenirken hangi verilerin baz alındığını, kimin neden bu şekilde bir karar aldığını yazılı olarak sorardım.
    Aynı aidatı verdiğiniz bir yerde sizin aracınıza çok afedersin it muamelesi yapıp kıyıya köşeye atarken tek dairenin iki üç aracı varsa yerler o yönetimi.

  9. #9
    maximusti, - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    28 Ağustos 2015
    Şehir
    Elbistanlı
    Motosikleti
    KTM DUKE 250
    siz belki çok nizami park ediyorsunuzdur ama her kattaki giriş çıkış alanlarının aşağıdaki fotoğraftaki gibi olduğuna eminim,
    bu sebeple tüm motosikletleri -3e itelemişler.
    site yönetim planında park alanlarının belirli olması gerekiyor, site yönetim planında "motosikletler için belirtilen park alanı -3 otopark alanıdır" gibi bir ibare ile belirtilmişse yapacağınız hiç birşey yok.
    yukarda söylendiği gibi siz soğuk motorla 3 kat çıkıyorsunuz, giriş kapısına uzak yerden motorunuza binip gidiyorsunuz, dönme dolap gibi giriş çıkışı kullanıyorsunuz ama o kata diğer park eden araçların hepsi bunu yaşıyor, bu konuda size özel bir kıyak olamaz.
    ilave olarak her daireye tanımlı bir otomobillik park yeri var ise, bu "park yerine otomobil harici araç, taşıt, eşya koyulamaz" gibisinden özellikle belirtilmediği sürece, başkalarının park alanlarına taşırmadan istediğiniz kadar motosiklet ile burayı kullanabilirsiniz.

    kısaca özetleyecek olursak site yönetiminden şunun teyidini yada belirtilmesini isteyin;
    - eğer motosiklet sahibi park alanına sahipse ve bu alanı başkasını engellemeyecek şekilde kullanıyorsa motosikletini park edebilir, yoksa yallah -3e.


  10. #10
    hasmet - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    05 Kasım 2015
    Şehir
    Amerika
    Motosikleti
    SD 1290R
    Gürültülü motosikletini sabah sabah rölantide ısıtan bir iki tip varsa onlar rahatsızlık vermiş olabilir. Benim başıma gelmişti bir sitede oturuyorken yıllar önce. Çekilecek dert değil. Yoksa kim niye rahatsız olsun?

  11. #11

    Üyelik
    26 Mart 2018
    Şehir
    İstanbul
    Motosikleti
    2022 Suzuki V-Strom 650A
    Alıntı hasmet adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Gürültülü motosikletini sabah sabah rölantide ısıtan bir iki tip varsa onlar rahatsızlık vermiş olabilir. Benim başıma gelmişti bir sitede oturuyorken yıllar önce. Çekilecek dert değil. Yoksa kim niye rahatsız olsun?
    Bize öteki berikinin varlığından bile rahatsız olur. Apartman ortamında işi gücü bu tip şeylerle uğraşmak olan ruh hastası bol maalesef. Nerede çokluk orada ...
    otopsici ve espresso bunu beğendiler.

  12. #12
    otopsici - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    18 Nisan 2009
    Şehir
    van
    Motosikleti
    Yamaha tracer 900 - Yamaha tracer 700
    1 Site yönetimi oy çokluğu ile karar almış ve karar defterine yazmışsa hiç birşey yapamazsınız.
    2 Site yönetimi planında motosikletlere özel alan ayrılmışsa ve bu planda belirtilmişse ve siz inatla oraya değilde başka yere park ediyorsanız 3. uyarıdan sonra aracınızı çektirme yetkisine sahiptirler.
    3 Sorunun kaynağının ne olduğunu öğrenmeniz için site yönetimi ile konuşmadan buraya yazmanız biraz abes olmuş.
    Genelde direkt yönetici ile konuşmak sorunun asıl nedenini öğrenmenizi ve ona göre daha mantıklı çözümler üretmenizi sağlar.
    ben toki konutlarında oturuyorum ve motosikletimi bina girişindeki gereksiz büyük (5 metreye 17 metre) holün içine bırakıyorum 10 senedir tek bir problem yaşamadım. Çünkü yönetici ile ilk başta konuştum konuyu başkasına engel olmadığım sürece sorun çıkarmayacaklarını söylediler


    REKLAM ALANI

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 7 kullanıcı var. (2 üye ve 5 misafir)