Sence olabilir mi?
Altında tabak var dı şimdiye kadar tabakta bir damla su görmedim.
Benim bulunduğum apartman huzur evi gibi en genci altmış yaşında. Bir çoğu da gümrükte çalışmış emekli şef, müdür, banka dan emekli takımı.
İş yok, güç yok, alacak yok, verecek yok, apartmana giren yok, çıkan yok bütün gün can sıkıntısından kime sarsak diye bakınıyorlar. Yani o hesap
Bizim sitede de kapalı otopark var. Motorlar çok düzensiz koyuyor. 4 arabalık yer var ben her zaman arabalara engel olmayacak arkada kuytu bir yer var oraya koyuyorum motorumu. İki tane dallama yanyana arabalarını öyle bir koyuyorlar ki rahatlıkla aralarından geçebilecekken motosikleti çıkaramıyorum bunlar park edince. Geçen ikisinin de silecekleri kaldırdım. Sen mi kaldırdın dedi. Evet dedim çünkü çıkamıyorum. Ozaman motosikletini koyma dedi. Ya ben adamlar arabasını rahatça koysun diye en kuytu yere çekiyorum motoru tavra bak. Kan beynime sıçradı ama aman bela uzak dur dedim. Son olarak böyle koyarsanız yine kaldırırım dedim çektim gittim. Arabacıları ve motorcu düşmanlarını anlamak zor…
Doğrudur, orasını bilemem bu nedenle İsmet Abi'nin dediklerini baz alıyorum.
"kadın şikayet ediyor senin saksından gelen tozlar benim camımı kirletiyor diye."
"Kadın kafaya takmış kocası da mırın kırın yapıyor bu kadın takıntılı idare edin diye ezilip büzülüyor o da biliyor saksıdan ne kadar toprak uçacakta camı kirletecek hanım çok istemesine rağmen muhatap olmamak için balkona saksı koymuyoruz."
Yani ortada saksıdan damlayan su yok, saksıdan uçan toz var.
---------- Mesajlar birleştirildi - 20:31 ---------- bir önceki mesaj zamanı 20:30 ----------
Hintlilerin dizayn konusunda Kamasutra'dan esinlenmesi sanırım.
Boşver abi hem kapalı park yerin hemde asansörün varmış. Memleketin %95 de bu olanaklar yok. Tek derdin bu olsun. Zamanla alışırsın
İsmet abimiz merak etmiş cevaplayalım madem.
ilk paragraf avukat aracılığı ile yazılı olarak CEVAPLANMAK demişim yani dilekçeyi site yönetimine avukat kanalı ver değil sitenin resmi avukatı kanalı ile cevap verilsin ki adli süreçte sürecin başlangıcına dair veri olsun diye.
İkinci konu site içerisinde kaç araç olup olmadığını bilmek ne değiştirir demişiniz.
Şöyle mesela bizim sitede karavan park alanından, alt tarafnda olan trenyol arabalarına kadar ne ararsan var ( Şu aralar parkla ilgili büyük bir sorun olmadığından görmezden geliyorum ) ayrıca tek kat malikinin kendisinin karısının ayrı arabasının olmasının yanı sıra iş araçlarını da getirip koyabiliyor bazı sığırlar. Bunlar düzeltilmeden AYNI AİDATI VEREN BİR SAKİNİN tek motosikletini koyduğu yere öyle kolay karışılamaz.BENCE.HER KAT MALİKİNİN PARK SIKINTISI OLAN YERLERDE TEK BİR KULLANIM HAKKI VARDIR. Yani tek dairesi olup on araba park edemezsin. Bu çok basit bir hukuk kuralı ama neyse.
Üçüncü başlık bir konuda bir şikayet varsa, şikayetinin sahibi ve nedenini hukuki ihtilafı ona yöneltmem için bilmem gerek. Site yönetimi yanında kişisel husumet nedeniyle de şikayet sahibini bilmek en temel hak.Yani önemli olan şikayetin haklı olup olmadığı değildir. Buda hukukun temel konularından biridir ama neyse
Dördüncü başlık park yerlerinin neye göre belirlendiğini sorabilirsiniz demişim beni haklı bulmuşunuz eyvallah ) onayınızdan geçtiğime sevindim
Son paragraf aidati darenin metre karesine göre alıyoruz başka kretirimiz yok derlerse ne yaparız demişiniz. Şunu bi anlayın yönetim PLANLARI ANAYASA DEĞİLDİR. ANAYASA DEĞİLDİR. DEĞİŞTİRİLMEZ DEĞİLDİR. Sizin mantıkla gidince o halde benim evimin metrakeresi en büyük ben otoparka tır sokuyorum. varmı itiraz eden?
Olayın özeti. Kiracı isem uğraşmam uzun süreç ama ev sahibi isem sırf motosiklet kullanıyoruz diyi ikinci sınıf insan muamelesi yapana o siteyi dar ederim.
Yazdıklarım tamamen şahsi fikirlerimdir.
Otopark konusunda motosiklet tamamen kritik bir durum; üstü kapalı olsun, calınmasın, koyacak yer olsun vs. buna göre ev bakıyorum her defasında.
Nice güzel evi sırf bu yüzden es geçtim. Gönül ister kapımın önünde dursun ama olmuyor.
Senin durumuna gelince; birkaç kat arabaya ayrılmış ve bu araba ile hergün giden insanlar da vardır. Evet motorcu ek kask vs. taşıyor motora giderken yükü ok ancak sogukta gitme ya da döne dolana aracın yanına gitme durumu arabalar için de geçerli. Motosiklet için pozitif ayrımcılık istiyorsunuz aslında ortada bir haksızlık kanunsuzluk göremedim.
Kurallar düzen için vardır; apartman yönetmeliğe göre sana park belirledi ise park harici araç koymak kurallara karşı gelmektir. yani kuytuda araç koysan bile belli ki kuralları ciddiye alan bir yerde kalıyorsun insanların otoparka koy demesi son derece haklı bir durum. cünkü 500 daireden seni gören başka motorcular da oraya buraya koymaya başlayabilir, bu olmadan önlem almaları son derece mantıklı.
Bir motosiklet sürücüsü olarak seni çok iyi anlıyorum ama ortada bir haksızlık göremedim. Evet; zaten motosiklet park alanı az yer kaplıyor, bu bölgeyi üst yere taşımak çok daha mantıklı bir yaklaşım olurdu. Ama karar böyle alınmış, sonraki toplantıda sizde konuyu açın ve yönetim ile değerlendirin derim.
Hep söylüyorum,
Bizim millet, eşekten, fosil yakıtlı araç kullanımına geçerken asgari uygarlık normlarını ıskaladığından, trafikte sergilediği görgüsüzlüğü park aşamasında da misliyle gösteriyor...
Herkes hep en yakına park etme derdinde. Kimse iki adım yürümek istemiyor. Çıkışa en yakına park edecek. Marketin dibine girecek. Okula çocuk bırakırken 3.-4. sırayı oluşturacak, yolu işgal edecek, kaldırıma çıkmaktan utanmayacak...vs.
En bariz örnekleri AVM otoparklarında görürsünüz. 1.-2. kat ağzına kadar doludur ama bir kat aşağısında onlarca yer vardır. Buna rağmen dostlarımız o ağzına kadar dolu katta dolaşır da, dolaşır, tek kalan boşluğa girmek için onlarca manevra yapar, o sırada arkasında kuyruk birikir, umurunda olmaz...neden? Çünkü beyimiz/hanımımız, AVM de bir kat fazla asansör veya yürüyen merdiven kullanmaktan imtina eder. Sanırsın hepsi hizmetçilerle büyümüş aristokrat aile üyeleri...
Biz köylülükten kurtulamadık. Bunu sosyal yaşamın her alanında görebilirsiniz. Bunu aşağılama bağlamında yazmıyorum, dünyanın her coğrafyasında köylü/kentli davranış algoritmaları farklıdır ancak bizdeki, kent normlarını reddetmeyi marifet sayan bir muhafazakarlık. Kesinlikle yeniliğe kapalı, kuralları zul gören, bencil, faydacı, görgüsüz, estetikten yoksun, nobran bir tutum.
Gerçekten zor bir coğrafyada nefes alıp veriyoruz vesselam...
herkesin yazdıklarını okudum çoğuna hak veriyorum genel olarak çıkıntı bir tip değilimdir. ama öncesinde olan uygulamayı bildiğimden sonra birden böyle sanki biz teröristmişiz gibi her dip köşeyi zincirle bağlayıp illa -3 en çok -3 diye diretmelerine anlam veremiyorum kaldı ki şuan -3ü görseniz her köşede motosiklet orası gene yetmiyor. ben gene oraya park etmeyi isteyenlere bişey demiyorum motosikletine ayda bir binen adam insin -3e mis gibi. zaten soruyorum asansörde denk gelince orda olsun güvenli olsun diyor tamam onlar bıraksın ben de traceri bırakayım zaten ama her gün benim gibi işe giden scooterciler var önceden 3-4 motosikletin sığdığı alanlar vardı -1 de -2de onları geçtim en dip köşedeki motor kime rahatsızlık veriyor girişte dağınık olanlar hoş değil de -3te olunca bütün sorunlar çözüldü mü. bence bu durum çoğunluğun kabul edeceği bir durumsa en azından motosiklet sahiplerini toplayıp bi alternatif sunulup sonra motosiklet sakinleri de bunu istedi diyebilirlerdi. bisikletler -2ye motosikletler -3e karar verilmiş ben bunu sorguluyorum.
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)