Kapat
Üye Girişi
Motovento
Motomax
2. sayfa BirinciBirinci 12

Euro 5 Motor Alınır mı?

REKLAM ALANI

Motosikleti
    Honda CB250R
    Alıntı Cyan adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Alıcıları motosikletin model yılı Euro 4 mü 5 mi 5+ mı olduğundan daha fazla ilgilendiriyor açıkçası. Hangi Euro standardı olduğunun kullanıcılar açısından hiçbir önemi yok. Yılına göre de çıkartılabilir bir şey zaten (İleride bu standartlara göre vergi koyarlarsa o başka, ama böyle bir ihtial olursa diye elinizdeki iyi fiyatlı teklifleri değerlendirmezseniz siz zararlı çıkarsınız...)
    İşte sonunda aradığım mantıklı yorumlardan biri, sizin gibi birkaç kişi de mantıklı yanıtlar verdi. Motorsikletler hakkında bilgim olmadığından böyle bir soru sordum. Bir mal alırken değerini bilerek almak önemlidir. Bam güm girilmez diye düşünüyorum. Sizin dediğiniz üzerine sormak isterim: 2025'e 2 ay kala 2024 model almak mantıklı mı olur? 2025'te fiyatlar ne kadar pahalılaşır? Şu anki kampanyayı değerlendirmek daha mı iyi olur?

REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax

Alıntı espresso adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Bir tane savaş uçağı bir uçuşunda benim motorumla 10 yılda yakacağım kadar yakıtı yakıp havaya karbondisoksit olarak salıyorken gıcık oluyorum emisyonmuş, doğayı korumaymış vb. konularında hep büyük kirleticileri gözden saklayıp biz bireyleri sorumlu tutmalarından.
    Yok neymiş az karbondioksit salacakmışız, yaa 10km ötedeki bir fabrika benim ömrüm boyunca kirleteceğim kadarını bir günde kirletiyor, bir uçak uçtuğunda tonlarca yakıt yakıyor, neymiş plastik pipet kullanmak zararlıymış, hadi oradan diyesm geliyor.
    Türkiye de motosikletler egzoz muayenesinden muaf ama euro emisyonlarına uyulmaya çalışılıyor. Memlekette herşey saçmalıktan ibaret.

CagrioneTR - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    XMAX 300, MT 25, ARORA BEATRİX
    1 Ocak 2025 itibari ile euro 5 0 motor satışı yasak olacak. Bayilerin elindeki 0 motorlara plaka çıkarmak ve satmak içinde 6 ay beklemek zorunda kalacaklar. Ben Aralık ayını bekle derim. Aralık ayında bütün bayiler şuan ki kampanyalardan daha da güzellerini yapacaklar. Ama bir riski var ellerinde motor kalırsa yapacaklar. Ellerinde motor kalmayan bayii ithalat için 2025 Euro5+ ı bekleyecek yada çoktan sipariş verildi. Ben bu riske girip Aralık ayını bekleyeceğim.

Motosikleti
    mv agusta turismo veloce rorro
    çok iyi indirim olan motorların çoğu bitti, aklımdaki motorlardan hiç birini bulamadım bayilerde. ama sıfırların fiyatı düşünce , fiyatı düşen ikinci ellerden birini alıyorum hayırlısıyla. ben de aralığı bekleme düşüncesindeydim ama stokları iyi takip etmek lazım.

Motosikleti
    2022 DL650A
    Alıntı CagrioneTR adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    1 Ocak 2025 itibari ile euro 5 0 motor satışı yasak olacak. Bayilerin elindeki 0 motorlara plaka çıkarmak ve satmak içinde 6 ay beklemek zorunda kalacaklar. Ben Aralık ayını bekle derim. Aralık ayında bütün bayiler şuan ki kampanyalardan daha da güzellerini yapacaklar. Ama bir riski var ellerinde motor kalırsa yapacaklar. Ellerinde motor kalmayan bayii ithalat için 2025 Euro5+ ı bekleyecek yada çoktan sipariş verildi. Ben bu riske girip Aralık ayını bekleyeceğim.
    Konunun başından itibaren okusanız "Euro 5 motorlar satılabilecek, ithal edilemeyecek, Euro 5 *sıfır* motor satışı 2025 yılı sonunda yasaklanacak" bilgisine sahip olurdunuz

Bence istediğiniz motorda uygun fiyat ve sizde de para varsa hiç beklemeyin alın. Sonra üzülürsünüz, riske girmeye gerek yok.

Motosikleti
    Yamaha MT09 2021+yadea g5
    üst cc motorların çoğunda çok güzel indirimler var zaten beklemeyin boşa.ben en çok yamaha merak ediyorum.zerrre indirim yapmadılar ama modellerdende tam olarak emin değilim.tracer 900 mt10 euro5+ değil diye biliyorum.r1 ve mt07 de buna dahil diye biliyorum.bunlar aralık ayında patlacak modeller diye düşünüyorum.bu arada tam sayıyı hatırlamıyorum ama elde kalan yüzde 20 motor bu kapsama dahil değil.yani 10 taneden 8ini sattıysan o kalan 2 tanesini satmak durumunda değilsin.ocakta da yani indirim görücez çok sınırlı adette.aprillia tuono 660 factory geçen gün 440 bin tl idi tuareg 450 bin tl.ducati monster 460 bin tl.suzuki bu defteri kapattı baya zamlandı demekki adetleri güzel erittiler

CagrioneTR - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    XMAX 300, MT 25, ARORA BEATRİX
    Alıntı Cyan adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Konunun başından itibaren okusanız "Euro 5 motorlar satılabilecek, ithal edilemeyecek, Euro 5 *sıfır* motor satışı 2025 yılı sonunda yasaklanacak" bilgisine sahip olurdunuz

Bence istediğiniz motorda uygun fiyat ve sizde de para varsa hiç beklemeyin alın. Sonra üzülürsünüz, riske girmeye gerek yok.
    Sizin yazınızı okudum ama bana gelen bilgi benim npaylaştığım şekilde. Yine de ben bayii değilim sizin bilgi de doğru olabilir.
    baba bilgisiyle adam olunmaz bekar hayatı yaşa.

TIGERSHARK - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    şu an cf 650 mt 250 bin lira kampanyalı. Firması kötü ama o motor için iyi bir fiyat

Motosikleti
    2022 DL650A
    Alıntı CagrioneTR adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Sizin yazınızı okudum ama bana gelen bilgi benim npaylaştığım şekilde. Yine de ben bayii değilim sizin bilgi de doğru olabilir.
    Yazı benim değil başka bir üyemizin. Çok takipçisi olan birçok Youtuber farklı söylüyor çünkü piyasayı canlandırmak ve stok devir hızını artırmak isteyen bayiler bu arkadaşlarımızı yemliyor.

2. sayfa BirinciBirinci 12

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)