Kapat
Üye Girişi
Motovento
Motomax

EICMA 2024 Hakkında

REKLAM ALANI

Bu yılki EICMA fuarına katılmayı düşünüyorum ama cevabını yerli/yabancı kaynaklarda bulamadığım bazı sorularım var. Mümkünse daha öncesinde bu fuara gitmiş yada bu sene gitmeyi planlayan abilerimden cevap bekliyorum.

- Fuar tarihleri 7-10 Kasım olarak belirlenmiş, sizce hangi tarihe (veya tarihlere) bilet almak mantıklı? Genel amacım olabildiğince çok motosiklet görmek olduğundan öyle alışveriş, kampanya vs. derdim yok.
    -Almanya'dan geleceğim için günübirlik yapmayı düşünüyorum ama "kesin bikaç gün takıl, konaklamaya vereceğin paraya değer" mi dersiniz? Erasmus sayesinde Almanya'ya geldiğim için hayatımda bir daha böyle bir fuara katılma şansı yakalayabileceğimi düşünmüyorum.
    -"Bikaç gün takıl" derseniz konaklama için ucuz yollu ama idare eder motel , pansiyon vs. tarzı yer önerinizi alırım.

(Bunların dışında aklınıza gelen her türlü öneriye açığım)

REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
    Punctum - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Honda CB750 Hornet / Kanuni Seha 150
    Milano harika bir şehir. Fuara gitmişken birkaç gün kalmanızı kesinlikle öneririm. Özelikle sanata ilginiz varsa, başınızı döndüren müzeler, sergiler, tasarımlar keşfedeceksiniz. Online bilet bulabilirseniz, Santa Maria delle Grazie kilisesinin yemekhanesinin tüm bir duvarını süsleyen dev bir fresk olan "Leonardo Da Vinci’nin Son Akşam Yemeği" bile Milano'da kalmak için bir nedendir. Ünlü Duomo Katedrali'nin tepesine çıkıp şehri panoramik seyredebilirsiniz. Navigli bölgesi küçük Venedik gibidir. Mevsimi değil ama kısa bir tren yolculuğu ile (yaklaşık 40 dakika) ünlü Como gölü bölgesini ziyaret edebilirsiniz. Vs.

Ucuz pansiyon/otel öneremeyeceğim ama Shiva (kişi başı 20-30 Euro)(Viale Gian Galeazzo, 7), Jade Cafe Duomo’ya birkaç metre mesafedeki bir Japon, Thai ve Çin mutfakları restoranı (Via Palazzo Reale, 5) gibi ekoomik ama lezzetli yüzlerce restoran bulabilirsiniz.
    haluk23, espresso ve sempreadagio bunu beğendiler.

LynXMaSTeR - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Honda CBR 650F | Honda CB750 Hornet
    Alıntı Punctum adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Milano harika bir şehir. Fuara gitmişken birkaç gün kalmanızı kesinlikle öneririm. Özelikle sanata ilginiz varsa, başınızı döndüren müzeler, sergiler, tasarımlar keşfedeceksiniz. Online bilet bulabilirseniz, Santa Maria delle Grazie kilisesinin yemekhanesinin tüm bir duvarını süsleyen dev bir fresk olan "Leonardo Da Vinci’nin Son Akşam Yemeği" bile Milano'da kalmak için bir nedendir. Ünlü Duomo Katedrali'nin tepesine çıkıp şehri panoramik seyredebilirsiniz. Navigli bölgesi küçük Venedik gibidir. Mevsimi değil ama kısa bir tren yolculuğu ile (yaklaşık 40 dakika) ünlü Como gölü bölgesini ziyaret edebilirsiniz. Vs.

Ucuz pansiyon/otel öneremeyeceğim ama Shiva (kişi başı 20-30 Euro)(Viale Gian Galeazzo, 7), Jade Cafe Duomo’ya birkaç metre mesafedeki bir Japon, Thai ve Çin mutfakları restoranı (Via Palazzo Reale, 5) gibi ekoomik ama lezzetli yüzlerce restoran bulabilirsiniz.
    geçen ay italyadaydım, son akşam yemeği o kilisede miymiş ya, kaç defa geçtik önünden hiç haberimiz yok, bilseydik girer izlerdik.
    milano gerçekten güzel şehir. ancak fuar alanı çok merkezi bi konumda değil gördüğüm kadarıyla.
    hocam ucuz yollu yer bilmiyorum ama biz 2 kişi booking üzerinden bi daire tutmuştuk, 2+1 gayet geniş bi evdi, 2 gece için 180 € gibi bi fiyat ödedik.

https://www.booking.com/hotel/it/ver...ailability_msg

Punctum - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Honda CB750 Hornet / Kanuni Seha 150
    Alıntı LynXMaSTeR adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    son akşam yemeği o kilisede miymiş ya, kaç defa geçtik önünden hiç haberimiz yok, bilseydik girer izlerdik.
    Yok, öyle kapıdan girip izlenemiyor maalesef. Talep çok yoğun olduğundan, ya biletler tükeniyor ya da saatlerce kuyruk beklemek zorunda kalınıyor. Hele yüksek sezonda İtalya'da kuyruk beklemeden herhangi bir şey yapmak mümkün değil.

Konu açan arkadaş için ekleyeyim;

getyourguide.com özellikle turistik geziler öncesinde izlenecek ve bilet alınabilecek en kapsamlı kaynak. Çok farklı turları bir arada inceleyip karar verebiliyorsunuz. Örneğin "son akşam yemeği" ziyareti için tur almak istiyorsanız, farklı alternatifler içinden size en uygun fiyat/zaman/kapsam araştırabilirsiniz.

https://www.getyourguide.com/milano-l139/milano-son-aksam-yemegi-sforza-kalesi-ve-duomo-rehberli-turu-t196993/?ranking_uuid=41c49343-18a1-4883-b855-174bd028ea3c

Motosikleti
    nc750x
    6 ay önceden bilet almak gerekiyor. şu anda en erken bilet Ocak sonunda var.

Sanat veya sanat tarihine karşı hiç bir ilgim yok maalesef. Fuar dışında maksimum yalandan bi etrafı turlarım gibime geliyor. Restoran önerilerinizi dikkate alıcam ama.

---------- Mesajlar birleştirildi - 07:29 ---------- bir önceki mesaj zamanı 07:26 ----------

Yok, öyle kapıdan girip izlenemiyor maalesef. Talep çok yoğun olduğundan, ya biletler tükeniyor ya da saatlerce kuyruk beklemek zorunda kalınıyor. Hele yüksek sezonda İtalya'da kuyruk beklemeden herhangi bir şey yapmak mümkün değil.

Konu açan arkadaş için ekleyeyim;

getyourguide.com özellikle turistik geziler öncesinde izlenecek ve bilet alınabilecek en kapsamlı kaynak. Çok farklı turları bir arada inceleyip karar verebiliyorsunuz. Örneğin "son akşam yemeği" ziyareti için tur almak istiyorsanız, farklı alternatifler içinden size en uygun fiyat/zaman/kapsam araştırabilirsiniz.

https://www.getyourguide.com/milano-...5-174bd028ea3c
    Sadece fuara takılırım gibime geliyor ama müze olarak bi ihtimal otomobil müzesi tarzı bi yerler bulabilirsem onlara bakarım. Önerdiğiniz siteyi kurcalıcam gitmeden önce.

---------- Mesajlar birleştirildi - 07:31 ---------- bir önceki mesaj zamanı 07:29 ----------

Alıntı manifest adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    6 ay önceden bilet almak gerekiyor. şu anda en erken bilet Ocak sonunda var.
    Nerden baktınız bilmiyorum ama ocakta ne var onu çözemedim? Fuar sadece kasımda yapılıyor diye biliyorum. (Ki ocakta da o tarz bi etkinlik varsa sıkıntı değil benim için, 1 sene buralardayım)

Motosikleti
    RS 660, Tuareg 660
    EICMA acayip kalabalık oluyor, o nedenle mümkünse son günlere bırakmamalı.
    Milano'da iki hafta kalsan yapacak şey gezecek yer bulursun o yüzden orası tamamen senin keyfine kalmış bir şey. Ben şu an Almanya'da erasmusta olsam boş her vaktimde paramın son kuruşuna kadar gezerim =)

Eğer şehirde işim olmayacak diyorsan, fuar merkezi Rho Fiera tarihi merkezde değil, dışarıda kaldığından güzel fiyata iyi şehir/iş otellerinde kalabilirsin. Ama şu an Eicma nedeniyle buralardaki fiyatlar da yükselmiştir. Alfa Romeo müzesi de fuar alanına yakın, merakın varsa oraya da gidebilirsin.

Motosikleti
    1 haftadır uçak biletlerine bakıyorum da uygun fiyatlı bulamadım ya. kosovaya 800 liraya bilet var, oradan aktarma yapayım diyorum yine 4-5 bin lira biletler. git gel 5-6 bin liraya çözebilsem gidesim var aslında

fvzbln - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Tavsiye airbnb kullanman olur . Bu gibi kısa süreli kalmalarda otellerden vs daha faydalı . Hem de puanlama oldugu için daha memnun kalırsınız gibi . Fuara bende niyetlendim ama vize vs dertler bitmiyor bizim ülkede malesef . Tavsiyem airbnb ile uygun bir yer bulunursa 1-2 doya doya takılmanız . seyahat masrafsız olmaz keyfine varmaya bak derim .

Motosikleti
    nc750x
    Leonardo nun son akşam yemeği tablosu için söylemiştim. 2 hafta önce oradaydım . En güzeli orda fazla kalmadan direk Venedik e geçmek.

Motosikleti
    Moto Guzzi V100 Mandello Aviazione Navale
    Milano' da görülecek birşey yok. Almanya' da yaşadığınız kasaba bile oradan güzeldir. Fuara gidip dönün.

3 gün gezip sıkılmazsınız diye düşünüyorum.

Fuar alanına metro ile ulaşım var. Booking veya airbnb' den metro durağına en yakın yerleri seçebilirsiniz.

Oğlum arkadaşları ile sömestr tatilinde gittiğinde hostellerde kalmıştı. Hostellerden en güvenli ve ucuz olanını seçebilirsiniz.

Uçak için problem varsa Almanya-İsviçre-Milano trenleri bakın.

Motosikleti
    Alıntı Fure61 adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Milano' da görülecek birşey yok. Almanya' da yaşadığınız kasaba bile oradan güzeldir. Fuara gidip dönün.

3 gün gezip sıkılmazsınız diye düşünüyorum.

Fuar alanına metro ile ulaşım var. Booking veya airbnb' den metro durağına en yakın yerleri seçebilirsiniz.

Oğlum arkadaşları ile sömestr tatilinde gittiğinde hostellerde kalmıştı. Hostellerden en güvenli ve ucuz olanını seçebilirsiniz.

Uçak için problem varsa Almanya-İsviçre-Milano trenleri bakın.
    milanoda gezilecek yer çok.
    merkezin haricinde como gölüne gidilebilir. gölü gezmek, tepeye çıkmak zaten 1 gününüzü alır.

Son durumda 1 günlük giriş için bilet aldım. Bütün tren seferleri aktarmalı olduğundan hemen hemen aynı fiyata aktarmasız otobüs bileti ayarladım. Konaklama ve Milano'yu gezme işini adam akıllı bir mevsime bıraktım diyelim. Otobüsleri gece yolculuğuna ayarladığım için gidiş ve gelişte uyuyup, bir gün boyunca da fuarı gezmiş olucam.

Motosikleti
    Mondial Rs 151
    Selamlar,
    Duomo katedralinin hemen yanında dünyanın önde gelen moda markalarının olduğu bir pasaj ya da pasajlar zinciri var. Giyimden parfüme, saatten takıya her türlü lüks eşya bulabilirsiniz. Bir de katedralin hemen yanında sergi salonu var. Şanslıysanız Leonarda da Vinci'nin bütün yapıtlarının olduğu sergiye denk gelmeniz olası. Tavsiye ederim ancak Mona Lisa olmuyor. Onun için Paris'e gitmeniz gerek.
    Gitmişken Genova da çok yakın mesafede. Bir uğrayın derim. Sahildeki Osmanlı kadırgası hala yüzer vaziyette duruyor. Gördüğümde çok etkilenmiştim.

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)