neden parmak iziyle çalışan kontak icat edilmiyor
Reklamlar
-
anahtarsız çalışma sisteminde de kumandayı yanımızda taşımak zorundayız parmak izi sistemi neden icat edilmiyor hem motoru ödünç isteyene vermemek için bahane olur. sadece benim parmağımda çalışıyor deriz
parmağı parmak izi okuyucuya sokalım tanımlı ise motor çalışsın tanımlı değilse alarmı çalsın
Reklamlar
-
arabada bile olmamış bir teknoloji motora dünyada gelmez.zaten anahtarsız giriş motor için efsane iş görüyor dahasına gerek yok
-
Daha telefonlarda bile doğru düzgün çalışmazken (ıslak el vb. durumlar) motosiklette büyük işkence olur, bir yağmur sonrasında motosikleti çalıştırana kadar akla bin karayı seçersiniz ve ufak bir arızada ciddi masraflar açabilir.
-
Sadelik ve basitlik iyidir. Bir makine ne kadar komplike ve elektroniği bolsa sorun çıkarma potansiyeli o kadar yüksektir.
-
tommygun adlı üyeden alıntı
Sadelik ve basitlik iyidir. Bir makine ne kadar komplike ve elektroniği bolsa sorun çıkarma potansiyeli o kadar yüksektir.
Katılıyorum.
Minimum gerekli teknolojinin dışındaki teknolojiler gereksiz maddi yük oluşturur.
Yanlışlıkla okuyucunun yüzeyine hasar versen kaldın ortada. Çekiciye alo dersin sonra.
-
tommygun adlı üyeden alıntı
Ya abi kimi zaman aklıma geliyor, bildiğim kadarıyla senin motosikletinde abs yok. Bu yokluk sana herhangi bir tedirginlik vermiyor mu? Benim her iki motosikletimde abs yok fakat gidebildikleri belli.
-
Motoseverrr adlı üyeden alıntı
Ya abi kimi zaman aklıma geliyor, bildiğim kadarıyla senin motosikletinde abs yok. Bu yokluk sana herhangi bir tedirginlik vermiyor mu? Benim her iki motosikletimde abs yok fakat gidebildikleri belli.
Bende benzin göstergesi bile yok. Yaptığım tüm kazaların sebebi düşük hızlarda panik anında yanlış fren kullanımı ve Abs olmayışı. Tedirgin miyim? Hayır. Yüksek hızlarda da yaşadığım tehlikeler oldu ama hepsini gaz açıp yön değiştirerek aştım, frene bassam ya da kornaya abansam şu an El-Fatihaydım.
-
Parmak izi ile kapı açma sistemleri falan hiç de güvenli değil.
Motosikletlerde ilk önce doğru düzgün immobilizer yapsınlar, sanırım kimi markalarda kontak anahtarı yerine tornavida ile zorlayıp motoru çalıştırıp götürüyorlar.
-
Anahtarsız çalıştırma sistemi olan bir motosikletin anahtarına baktığında cevabı bulabilirsin.
-
killingroad adlı üyeden alıntı
Anahtarsız çalıştırma sistemi olan bir motosikletin anahtarına baktığında cevabı bulabilirsin.
bana onlar da hiç güvenli değil gibi geliyor. Yani km bilir ne açıkları vardır.
Ama en saçması reno clio'lardaki kart tipinde anahtarlar. Normal anahtarsız çalışmayı daha üst model diye megane modellerine koymuşlar ama cliolarda hala o dandik kart şeklinde sistem var. Arabada o kart gibi şeyin takıldığı yer ve oradaki okuyucu falan maliyeti megane modellerindeki sistemden daha maliyetli bile olabilir ama sırf megane modellerinin lüküs algısını bozmamak için clio'lar hala o dandik kart şekindeki anahtar sistemiyle çalışıyor.
-
Motoseverrr adlı üyeden alıntı
....Benim her iki motosikletimde abs yok fakat gidebildikleri belli....
Küçük hafif sukuterlerde bazen kombine fren Abs den daha iyiymiş gibi geliyor bana , özellikle şehir içi düşük hızlarda (40-60 arası) bendeki kombine fren Peugeot Tweet abs li Medley'den daha iyi duruyor..
-
Bence gerekli değil ancak anahtar kaybetme durumu için şifre / parmak izi kombinasyonlu bir güvenli ilave sistemi olabilir.
tabi bunlar maliyet.
-
Aşklar biter yollar bitmez dedim, ne aşk bitti ne de yollar..
-
Nikkfurie adlı üyeden alıntı
Küçük hafif sukuterlerde bazen kombine fren Abs den daha iyiymiş gibi geliyor bana , özellikle şehir içi düşük hızlarda (40-60 arası) bendeki kombine fren Peugeot Tweet abs li Medley'den daha iyi duruyor..
Kombine freni ellede yapabiliyoruz , fakat ben iptal ettim o sistem yüzünden sağ manet sıkıştı yandan araba çarpıyordu bende o günden sonra direkt iptal ettim, o gün bu gün problemsiz kullanıyorum.
---------- Mesajlar birleştirildi - 09:18 ---------- bir önceki mesaj zamanı 09:15 ----------
dundanbiri adlı üyeden alıntı
Hiç abs'li motosikletim olmadı
ön lastik salarken toparlıyorum veya kızaklıyor ama bu durumlar nadiren oluyor, o değil de sana ns 200 vereyim mi ?
sen motoru toplamayacaksın belli
Benim ns 200'ü satıyorum.
Pembe kar yağsa başlayacağım söz , fakat yavaştan başladım toplayacağım gibi duruyor. Volan çektirmem yoktu onu aldım birde üst kapağı komple dağıttım egzantrik milinde karıncalanma var birde subaplar kaçırıyor, alt takımı yakın zamanda komple açıyorum bakalım yataklar, şanzıman grubu ve karterin temizliği nasıl çıkacak.
-
parmak izini çalmak dünyanın en basit işi. çay içtiğiniz bardaktan bile parmak izinizi alıp aracınızı çalabilirler.
-
Yorumların büyük çoğunluğuna katılıyorum. Öyle ki termodinamik yasasi geregi, tüm sistemler zamanla bozulma (aslinda homojenize) olma egilimindedir.
Parmak izi konusu cok detayli arkadaslar, optik ve kapasitif olanlardan baska, ultrasonik yöntemle alinabilenler cam, resim, hatta 3 boyutlu membran üzerinden dahi kopya edilemiyor.
Aşagidaki konuyu takip edebilirsiniz. Eş zamanli olarak iris tanıma modülü ekleniyor oldugundan ara ara yaziyorum.
https://www.motosiklet.net/forum/mt-...i-sistemi.html
-
espresso adlı üyeden alıntı
bana onlar da hiç güvenli değil gibi geliyor. Yani km bilir ne açıkları vardır.
Ama en saçması reno clio'lardaki kart tipinde anahtarlar. Normal anahtarsız çalışmayı daha üst model diye megane modellerine koymuşlar ama cliolarda hala o dandik kart şeklinde sistem var. Arabada o kart gibi şeyin takıldığı yer ve oradaki okuyucu falan maliyeti megane modellerindeki sistemden daha maliyetli bile olabilir ama sırf megane modellerinin lüküs algısını bozmamak için clio'lar hala o dandik kart şekindeki anahtar sistemiyle çalışıyor.
anahtarsız çalıştırmaya güzel bir hırsızlık örneği, adamlar verici bir antenle sinyal yükseltip, ellerindeki farklı bir verici ile arabanın kapılarını açıyor ve güzelce alıp götürüyor.
daha fazla teknoloji demek, daha fazla sensör ve elektrik aksam demek, bu da hata/arıza yapabilme oranını ciddi oranda arttırır.
bir tanıdığım megane 2 ler ilk çıktığında en full paketini aldı, ilk hafta yağmur sensörü bozuldu, sonra far sensörü sonra başka birşey sensörü 1 sene sonunda en son şehirler arası yolculukta immbobilizer yada kart okuyucu sisteminde arıza yüzünden yolda kalınca illallah etti ve aynı arabanın en boş paketi ile takasladı, 5 6 sene boyunca sadece yağ değişimi yaptırdı arabaya (o dönemin şartlarında gerçekten çok ciddi sıkıntılar bunlar)
parmak izinden önce gerçekten ilk alınması gereken önlem immo olmalı bence.
Reklamlar
Konu içerisindeki kullanıcılar
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)