Kapat
Üye Girişi
Motovento
Motomax

Ehliyet sınavında haksız yere bırakıldım

REKLAM ALANI

Merhaba Tekirdağ'dayım öğrenciyim Eylülün son haftası pazar günü a2 ehliyet sınavında girdim her engeli yaptım tam 2. Etaba geçecek iken ehliyet sınavı görevlisi koşarak yanıma geldi. Kontağı kapattı sen yere bastın dedi bana oysaki ben ne çizgiye temas ettim ne de ayağımı yere basmıştım kabul etmedim sonra bana dedi sen dengeni kaybediyordun ayağın kaydı muammelesi çekti 8 de dönerken gazı çektim diye beni biraz sarsmıştı
    ama buna da itiraz ettim adam bana 8 den düz çıktın dedi bende dedim dönmeden nasıl düz çıkabilirim dedim yine kabul etmediler ve ekipmanları çıkardılar öğrenciyim hakkımı nasıl arayabilirim ehliyet kursu 2. Sınav hakkı için 2250 istiyor haksız yere bırakıldığımı düşünüyorum yönetmelikte yazmayan nedenlerden elendim yardımcı olabilir misiniz

REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax

Merhabalar. Ben farklı bir şehirde komisyon üyeliği yapıyorum. Yönetmelikte yazmayan diye bir şey yok. Bırakmak için kurs görevlilerinin dediği gibi belli yanlışlar yapmana gerek yok. Gözle görülür bir yanlışlık yapmasan da komisyon senin trafiğe çıkmanı tehlikeli gördüyse, araç hakimiyetini zayıf bulduysa bırakabilir. Hakkını arayamazsın, çünkü listede o kadar fazla ve geniş yorumlu madde var ki inanamazsın. Olay tamamen, fazlasıyla komisyon takdirindedir.

Ben de bariz hata yapmamasına rağmen bir çok kişiyi bırakmışımdır. (Ayrıca çok iyi kullanmasına rağmen bariz hata yapanları da görmezden geldiğim olmuştur.) Trafiğe çıkmasını tehlikeli görmem yeterlidir. Çünkü geçirdiğimiz kişi ertesi gün ehliyet alıp kendine veya başkasına zarar verebilir.

Dediğiniz gibi haksızlık da olabilir. Bir şey diyemiyorum o an görmeden. Belki de ayağını koyduğunu sanmıştır bir an başka yere bakarken. Ancak dönüşü yok. Kursun da sadece sınav ücretini alması gerekir. Sınav ücretinin 2250 lira olduğunu sanmıyorum. Benim olduğum şehirde 750 lira çünkü.

mandarake - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    MT-650
    Cenk78 dediği gibi komisyona geniş bir takdir hakkı veren maddeler var.yine de kararlıysan cimere başvurabilirsin.kursun 2250tl almasının sebebi sınav parası ve zorunlu ders ücreti.devlet kaldıysan sınavdan önce ders almanı şart koşuyor.

Mallaca - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    BMW R 1250 GS ADV
    ama buna da itiraz ettim adam bana 8 den düz çıktın dedi bende dedim dönmeden nasıl düz çıkabilirim dedim yine kabul etmediler

Abisi, sekizden düz çıkan o kadar çok aday var ki.. diğer arkadaşlara katılıyorum. O sekizi yaparken tedirginliğin, sekizin içinde gaz açman nedeniyle motorun sarsılması vs. o komisyon üyesi ne ehliyet alıp, trafiğe çıkacak güveni vermemiş olman yeterli.

%100 haksızlık yapılmış da olabilir fakat komisyonun geniş takdir hakkı olduğu için itirazın sonuçsuz kalacaktır. Sen bir sonraki sınava hazırlanmaya bak.
    espresso bunu beğendi.

arndiol - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Kusura bakmayın da 45 saniye süren saçmasapan bir parkurda "trafiğe cıkması tehlike oldugunu öngörmek" iyi bir yaklaşım değil.

45 saniyede ne kadar anlıyorsunuz bunu? ya da parkuru ezbere öğrenen bir kişi aslında parkur dışında tamamen yeteneksiz olabilir bunu da öngörebiliyor musunuz?

Parkur belli kurallar belli. hata yapmadıysa öngörüye göre insan elemememelisiniz.
    bassturbin ve Tokus bunu beğendiler.

Ben saçma sapan olduğunu düşünmüyorum. Giden motora herkes hakim olur. Önemli olan düşük hızda ne kadar hakim olduğundur. Ertesi gün düşük hızda iki kamyonun arasından geçmeye çalışıp kamyonun altına girebilir hakimiyeti zayıf olduğu için. Ayrıca sınavda sadece parkur yok. Parkuru geçtikten sonra yola da çıkılıyor. Parkur dışında yeteneksizse ana yolda, köy yolunda, mahalle arasında, hemzemin geçitte, kavşakta da görebiliyoruz nasıl kullandığını.

Yobaaz - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    TRK 502X
    Alıntı Öğrenci Moto adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Merhaba Tekirdağ'dayım öğrenciyim Eylülün son haftası pazar günü a2 ehliyet sınavında girdim her engeli yaptım tam 2. Etaba geçecek iken ehliyet sınavı görevlisi koşarak yanıma geldi. Kontağı kapattı sen yere bastın dedi bana oysaki ben ne çizgiye temas ettim ne de ayağımı yere basmıştım kabul etmedim sonra bana dedi sen dengeni kaybediyordun ayağın kaydı muammelesi çekti 8 de dönerken gazı çektim diye beni biraz sarsmıştı
    ama buna da itiraz ettim adam bana 8 den düz çıktın dedi bende dedim dönmeden nasıl düz çıkabilirim dedim yine kabul etmediler ve ekipmanları çıkardılar öğrenciyim hakkımı nasıl arayabilirim ehliyet kursu 2. Sınav hakkı için 2250 istiyor haksız yere bırakıldığımı düşünüyorum yönetmelikte yazmayan nedenlerden elendim yardımcı olabilir misiniz
    daha fazla pratik yap

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)

Bu Konudaki Etiketler