Kapat
Üye Girişi
Motovento
Motomax

450sr rodaj

REKLAM ALANI

Arkadaşlar merhaba aranızda yeniyim ilk motorum olarak 450sr aldım fakat rodajı yanlış biliyormuşum ben 6000 deviri geçmemem gerekiyor sanmıştım fakat 500km ye kadar 4000deviri geçmemem gerekiyormuş. Motor şuan 200km de 200km boyunca rodajı yanlış yaptım, sizce motorda bi sıkıntı çıkar mı? Şuan yapmam gereken bir şey var mı? Cevaplarınız için şimdiden teşekkür ederim.

REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax

Motosikleti
    duke 390 150 beygir
    BİŞE OLMAZ zaten 6k civarı rodaj.gene de iyi bir mekanıkcıye sor.problem olcanı sanmıyorum 4k çok dusuk devir onun redline çok 10k falan

Motosikleti
    2022 Yamaha MT09-SP
    önerilen ilk 500 4000 dv. ondan sonra 1000'e kadar 6000 dv. benim motorda rodaj 1600'e kadar. Full kesici dolaşmadıysan sıkıntı olmaz. Rodaj bakımı benim tavsiyem 2 farklı etaptan oluşuyor, Mt09'uma bu şekilde yaptım motor uçuyor. Bayiden tek maarşla 1000km yol yaptım o süre zarfında 6. vites 2500 devir 100 km 4000 devir 100 km 5500 devir 100 km ve full 200, yani 8000 devir yaklaşık 500 km. Motorumun roket gibi olma nedeni pistonlar, silindir ve yataklar yavaşca ısındı, ilk defa ısınan metal parçalar düzleşme anlamında efsane bir etkileşime girdi çünkü sıpsıcak motorla 6000 devir girmedim ben, ılık motorla gittim 200 le giderken motorun soğutma suyu 60 derecelere kadar bile inmişti. ve motor yağı yavaşca ısındığı için metaldeki çapakları ılıkken hemen söküp attı doğrusal ısınmaylada az stres oldu motor ve rodajı kusursuz oldu. Tavsiyem de 1000 de yağı değişince artık şehir içi en fazla 8 bin devire kadar kullanarak bi 500 km daha yapmak ama şehir içi motorun rodajı bitti. Artık silindirleri ısıtcaz 1500'de tekrar yağ koycaz bu sefer iyi yağ koyabilirsin. Ve rodaj bitti motor roket gibi. Ondan sonra senin motorda kaç binde bilmem ama 5000 de bir veya yılda 1 tam sentetik yağ ile bakımını yap. Senin konuya gelirsekte motoruna gelen tek zarar yakıtı fazla yakması
    ön teker eskimesin :-))

mt09 hele hele SP'si zaten uçuyor :D

Motosikleti
    2022 Yamaha MT09-SP
    dostum motor limitörsüz 285 görüyor dişli bitiyor, şakaya alacağın motoru düşünmeni tavsiye ederim.
    ön teker eskimesin :-))

Alıntı cemalesmen adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    dostum motor limitörsüz 285 görüyor dişli bitiyor, şakaya alacağın motoru düşünmeni tavsiye ederim.
    Şakaya aldığım bir motor değil , siz yanlış anlamışsınız . Uçuyoru gerçekten uçak gibi olduğu için dedim 250-280 hızları rahatlıkla gördüğü için

---------- Mesajlar birleştirildi - 00:29 ---------- bir önceki mesaj zamanı 00:16 ----------

Alıntı uurrdmrr adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Şakaya aldığım bir motor değil , siz yanlış anlamışsınız . Uçuyoru gerçekten uçak gibi olduğu için dedim 250-280 hızları rahatlıkla gördüğü için
    + olarak ana sayfada gördüğüm için söylüyorum o konuya yazmam gerekli konu başlığıyla uygun olmuyor ama 900cc bir motosiklet sürüyorsunuz ve daha motosikletlerde balans ayarı olduğunu bilmiyor musunuz? Lastikleri yeni değiştiğinizde yüksek hızlarda titreme veya sağa sola sallama varsa balans yapmanız gerekli , bunu da evde kolaylıkla deneyebilirseniz tabi öyle bir soru soruyorsanız ön lastiği nasıl sökebileceğiniz kadar mekanik bilginiz yoktur demek oluyor . Sökebiliyorsanız da lastiği jantla beraber 2 eşit yere sabitledikten sonra hafif bir hızla çevirin sonra elinizle tutun ve lastiği durdurun ,lastik yukarı veya aşşağı doğru dönmeye devam ediyorsa balans ayarı gerekiyordur . 125cc , neredeyse 10 yıllık motosiklet süren birisi bile bunu biliyorsa 900cc motosiklet süren birisinin illaki bunu bilmesi gerekli :D . Forumdaki takılan kişiler illaki beni 1-2 konuda görmüştür . Yaptığım mecaza karşı böyle sert bir cevap vermeseydiniz daha tatlı bir dille anlatabilirdim.

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)

Bu Konudaki Etiketler