Turuncu Go kablosuz takip cihazı kullanan var mı? Stabil çalışıyor mu? Vaadedildiği gibi bataryası 40 gün dayanıyor mu?
Turuncu Go kablosuz takip cihazı kullanan var mı? Stabil çalışıyor mu? Vaadedildiği gibi bataryası 40 gün dayanıyor mu?
Bunu ben de merak ediyorum.
Bende normal aküye bağlanan turuncu takip cihazı var. aküden sökünce 6-8 saat kadar dayanabiliyor. BU yeni aküye bağlanmayan modelinin içindeki bataryası demek ki oldukça iyi ki 40 gün demişler.
Şimdi bu 40 gün denmiş, 30 gün bile olsa yine iyi ama ara ara çıkarıp evde şarj etmek gerek o ara motorun güvenliği ne olacak onu anlamadım, o noktada bir güvenlik açığı var. Keşke yine aküye bağlı olsa ama kontak açıkken şarj olup kontak kapatıldığında kendi aküsünden 30-40 gün gidecek şekilde olsa daha güvenli olurdu.
Turuncu'nun genel olarak mobil uygulamasını beğenmiyorum. Snaki düzgün bir yazılı ekibine masraf etmemişler gibi duruyor, ki öyle 2-3 kişilik ekiple olmaz bu işler, bu seviyede bir yazılım, yani telefondaki uygulama + arka planda çalışan sunucularda onbinlerce takip cihazından anlık akan çok miktarda verinin kaydedilmesi, bu yükü kaldıracak sistemlerin tasarlanıp kurulması falan sağlam bir ekip gerektirir bu da ucuz bir şey değil.
Çoğu zaman gezierimden sonra eve döndüğümde uygulamadan bakıyorum, bazı yerlerde hiç kayıt düşmemiş. haydi telefon çekmeyen yere denk geldi, oralarda cihaz içinde verileri biriktirip hat bulduğunda iletmesi lazım, öyle saatlerce telefon çekmeyen yerlerde de olmuyorum, bu gibi durumlarda veri kaybetmesi kabul edilemez. Yine uygulamada animasyon yerinde kimi aralarda veri olmuyor, ya verileri kaydetmemiş ya da o verileri işleyip aktaran yerlerde bir şeyler takılmış oluyor bu da kabul edilemez.
Yani vaat ettiklerini tam yapamıyor. Tek artısı sürekli parkettiğim yerde bir hareket algılanırsa telefonla araması. En azından ben evdeyken biri çalmaya kalkarsa telefon çalıp beni uyandıracak ama ben pencereden höyt diyene kadar motoru götürme olasılığı da var.
2 yıllık süreli almıştım, 2 yıl dolmak üzere, deva eder miyim yoksa başka markaya mı bakarım ama onlarda da benzer sorunlar olacağından şüpheleniyorum.
Telefon araması olan başka marka bulursam geçiş yapacağım.
Şimdi baktım. Bazı kullanıcılar şarj için 1 hafta civarı demiş. Arama yapan başka cihaz olarak turkotec s20 yazılmış. İnceliyorum.
arama niye ısrarla istiyorum, bu cep telefonu uygulamaların bildirimlerine böyle ciddi bir konuda güvenemem. oldu ya evdeki internet kesildi, telefon bir şekilde mobil dataya da geçmedi, ne olacak, uygulama sunuculara bağlanp bildirim alamayacak. Ama telefon araması telefon şebekeye bağlı olduğu sürece çalışıyor. Hem benim gibi telefondaki tonla ıvır zıvır uygulamaların sanki bütün telefon kendilerininmiş gibi zırt port bildirim göndermesinden sıkılıp bildirim seslerini kapattıysak daha da fena. Turuncu'yu aldığım zaman telefon araması yapan tek markaydılar, şimdi bir kaç marka daha çıkmış.
Eğer başka marka alırsam turuncu'yu motordan sökmeyeceğim, sadece akü bağlantısını sökerim cihaz durur, olur da acemi bir hırsıza denk gelirse ilk onu görüp aha buldum deyip söker, ikinci bir cihaz olacağı aklına gelmez.
Motorist de arama yapmaya başlamış. Kablosuz cihaz seçeneği de var. Yeni seçenekler olması çok iyi.
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)