Oncelikle selamin aleykum sorum su
İcradan motorsiklet alirken nasil bir surec oluyor ve misal aldik diyelim bunu bir yada iki sene sonra satmaya kalksak basimiza neler gelir bunları danışmak istiyorum
Herkese iyi günler
Oncelikle selamin aleykum sorum su
İcradan motorsiklet alirken nasil bir surec oluyor ve misal aldik diyelim bunu bir yada iki sene sonra satmaya kalksak basimiza neler gelir bunları danışmak istiyorum
Herkese iyi günler
Aleyküm selam.
İcradan taşıt almak risktir. O yüzden öncelikle gidip görmek gerek. Bilirkişi raporlarına itibar etmeyiniz. Yetersiz. Uzun süre yatan motorun masrafı da çok olur.
Gittin beğendin, ihaleyi kazandın ve süreç başladı. İhale bedeli + yüzde 20 kdv + damga vergisi +teslim harcı (2024 yılı için 1004 TL olsa gerek)+ icra müdürlüğünce tesliminde taksi parası vb (uygulama değişmekle birlikte) akabinde motosiklet trafiğe çıkabilecek durumda ise noterden ruhsat çıkarma, ruhsatı kayıp ise başka bir süreç, üstünüze aldıktan sonra devretmenizde bir sakınca bulunmamakta. Çünkü borçla, icrayla bi ilişiği kalmıyor. Sadece yeddiemine giriş öncesi gecikmiş muayene varsa bazı TUVTURK istasyonları o dönemi sizden talep ediyor. Orada uygulamalar farklı.
Motosiklet.
Batil inanc deyin ya da sacmalik deyin ama icra dan satilik olan herhangi bir esyayi almayi düsünemiyorum bile. Tabi icra ya nasil düstügüde önemli diyebilirsiniz ama alamiyorum. Ahli mal kavrami bri sekilde kafama yerlesmis. Atamiyorum.
ağlayanın malı gülene yar olmaz
*herkesin bakış açısına saygımız var
tickles my pickle to see that motor wiggle
Ben de bu konulara "nesnel" ya da "profesyonel" bakamayanlardanım. Ben de icradan mal almam hele tanıdığımın malıysa "Allah yazdıysa bozsun"
Hele motosiklet gibi sıkıntılı araçta asla, kesin kaza bela olur ya sakat kalırız ya da artçı ölür.
Peki, icraya veren gariban bir alacaklı, borçlu bir dolaşıksa hacizli mal satılmasın mı?
(Bir iki kere mecburi yeddi eminlik yapmışlığım var. Erken satılması bazen borçlunun yararına olur, faiz az işler.)
Bence mantık ve inanç ( dini ] olarak almakta bir sakınca yok ama ben de böyle işlerden psikolojikman uzak duranlardanım.
---------- Mesajlar birleştirildi - 22:30 ---------- bir önceki mesaj zamanı 22:27 ----------
Osman emmi benim de kısa bir ticari hayatım oldu bir çok kişi ödeyemeyeceğini bildiği halde kocan kocan çek kesiyordu.
Yani göz göre göre can yakıyorlardı. Sonra da arsız sürüsü biz suçlu değiliz borçluyuz diye feryat figan ağlaşıyordu..
Bu bankaların yatacak yeri yok çek teminatını yatırdım mı kahvede oturan adama çek kocanı veriyorlar. On dan sonra kim kime ittirirse.
Efendilerin kusurlari, kolelerin erdemi olmustur. Enayilik, zayiflik, korkaklik, pısıriklik, kolelerin ahlak kurallari olup yardimseverlik, alcakgonulluluk comertlik adini almistir.
Efendiler herseyi almis, kolelere sadece Tanriyi birakmistir. Cennetin anahtarini Kolelerin prangasi olan erdemlerinin altina saklamis, kendi Tanrilarini ise öldürmustur.
Aglayanin mali gulene yar olmasa, efendiler efendi olmazdi. Lakin bir fark var. Aglayan garibanin mali garibana yar olmaz. Cunku Vicdan duvari kolenin ruhuna cökerken, efendinin gunesine bulut dahi olamaz.
Yani demem o ki; hepimiz koleyiz
bugün,etik denen yazısız kurallar bütününün karşısına, kapitali koyarak kendilerine "efendi" etiketini koyanlar, yarın kapital için herşeyi yaparlar, bunların etiketleri bizde bir çoktur
tickles my pickle to see that motor wiggle
İşin ahlaki/dini boyutu bir yana yediemine malı almaya gittiğinde büyük süprizlerle karşılaşma ihtimalin var. Dışardan gideri var görünür, yanına gidince ocağını söndürür. O yüzden çok riskli bir iş. En azından bu işin kaşarı olmuş birisini bulman gerekiyor malı almadan önce seni yediemine sokacak ve motoru iyice incelemene müsade ettirecek birisi. Ben şahsen asla bulaşmam, kimsenin ahı olmasa da o psikoloji insana olmayacak kaza yaptırır.
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)