Kapat
Üye Girişi
Motovento
Motomax

EICMA 2024'de Honda Bir Sürpriz Yapar mı?

REKLAM ALANI
    Punctum - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Honda CB750 Hornet / Kanuni Seha 150
    motorcycle.com'dan Dennis Chung, Honda'nın geçen yılki EICMA'da duyurduğu ancak piyasaya sürmediği naked motosiklet serisinin amiral gemisi olan CB1000 Hornet'i, EICMA 2024'de bu kez gerçek anlamda piyasaya sürebileceğini dile getirmiş.

https://www.motorcycle.com/bikes/new-model-preview/honda-hornet-cb1000-finally-ready-for-production-44607976

Hatta Chung, Honda'nın 116 kW (155 HP) lik CB1000 SP versiyonunun tanıtılmasının da sürpriz olmayacağından bahsetmiş. Bu versiyonda e-clutch (elektronik debriyaj) kullanılmasını da bir ihtimal olarak görmesine karşılık, bu sistemin agresif bir sokak motoru için pek de iyi bir donanım olmayacağını düşünüyor...(Then again, it is Honda) (Honda bu yaaani diyor)

Bakalım, Honda geçen yıl seri üretime geçirmediği bu modeli ile en yakın rakibi Yamaha MT10 SP'ye alternetif çıkaracak mı?

Bari arka maşasını balkon demirinden yapmasalar
    g.haşmet bunu beğendi.

REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
    sallami - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Kymco Downtown350i/Dominar 400/Suzuki GSX-8S
    Ben gördüm ferforje yapmışlar.
    trequartista, Beto87 ve g.haşmet bunu beğendiler.
    ''Bir adam hangi yolda gidiyorsa, o yol onun kendi seçimidir.'' İp Man

Nikkfurie - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    BMW , Piaggio , Sym
    Bence Honda'nın Mt9 gibi bir motora ihtiyacı var..
    espresso bunu beğendi.

Motosikleti
    Alıntı Nikkfurie adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Bence Honda'nın Mt9 gibi bir motora ihtiyacı var..
    Honda, CB750 Hornet ile aslında MT08 ayarında bir klasmana oturtmuş orta sınıf naked kategorisini. MT09'dan aşağıda ama MT07'den epey yukarda bir naked.

Elinde tüm dünyada büyük ilgi gören böyle bir ürün varken, orta sınıfta fazladan bir çıplak motor üretmeye ihtiyaç duymamış ki, bence de doğru bir strateji. CB1000 Hornet'i piyasaya sürecekken, neden bir de CB900 Hornet olsun ki?

Aslına bakarsanız MT09 varken MT10'u da üretmesi (veya tersi), bence Yamaha'ya fazladan müşteri kazandıracak bir tercih değil. En azından Türkiye'de durum böyle. MT07'yi biraz daha güncel teknolojiler ile donatıp, biraz daha güçlendirseler zaten MT09'a gerek kalmayacak. Bir üst sınıf naked alacak adam, doğrudan MT10'a yönlenecek.

Tabii bunlar bizim kişisel uydurmalarımızla yazıp çizdiklerimiz. Yoksa dünya çapındaki en büyük 2 motosiklet üreticisinin satış/pazarlama stratejistleri, eminim bizden çok daha geniş bir ufukla bakıyorlardır meseleye...

Nikkfurie - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    BMW , Piaggio , Sym
    4 silindirliler ağır , pahalı ve 70-80 bg civarı motorunu yükseltmek isteyenler için çok güçlü geliyor , MT9 ve türevleri bu aralıkta çok güzel bir yerde , Honda'da 800-1000 cc aralığında 100-120 bg çift silindir bir makine olsa ilgi görürdü ki MT9 gayet iyi satıyor , dört silindir 1000 lik makinadan inen adamı bile mutlu edecek potansiyeli var..
    g.haşmet bunu beğendi.

Motosikleti
    Arkadaşlar bu gay haşmet "O" mu?
    F54 ve trequartista bunu beğendiler.

Motosikleti
    2022 DL650A
    Alıntı sallami adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Arkadaşlar bu gay haşmet "O" mu?
    Şüphesi olan? :D
    espresso ve Beto87 bunu beğendiler.

Motosikleti
    Alıntı Nikkfurie adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    4 silindirliler ağır , pahalı ve 70-80 bg civarı motorunu yükseltmek isteyenler için çok güçlü geliyor , MT9 ve türevleri bu aralıkta çok güzel bir yerde , Honda'da 800-1000 cc aralığında 100-120 bg çift silindir bir makine olsa ilgi görürdü ki MT9 gayet iyi satıyor , dört silindir 1000 lik makinadan inen adamı bile mutlu edecek potansiyeli var..
    Naked motosiklet, şehir içi kıvrak kullanım için tasarlanmış, ekonomik, güçlü, hafif, işlevsel bir klasman. Bu klasmanda dediğiniz gibi 4 silindir, ağır, alt devirleri sönük, yakıt tüketimi fazla olan motosikletlerin özellikle ülkemiz gibi fakir coğrafyalarda ilgi görmemesi (veya az görmesi) çok normal. MT09 bana göre de çok iyi motosiklet. 3 silindir ama 4 silindir performansını aratmayan bir makine. Bildiğim kadarıyla Honda'nın bu sınıfta güncel bir 3 silindir motosikleti yok ve bu topa da pek girmek istemiyor. CB750 Hornet ile bahsettiğim şehir içi kullanıcılarını çok çok memnun eden bir ürünleri var zaten. Aslında şu anda trend 2 silindir, güçlü, ekonomik, donanımlı çıplak motorlar. 3 silindir her markanın yer aldığı bir mecra değil. Dolayısı ile naked kategorisinde biraz daha performans beklentisi olanlar için CB1000 Hornet'i sunacaklar.

Bizim ülkemize gelir mi kuşkuluyum lakin gelse de, MT10 gibi çok çok sınırlı bir piyasaya sahip olacağını görmek için de kahin olmaya gerek yok.

Motosikleti
    Yamaha MT09 2021+yadea g5
    honda önce 1 sene önce tanıttığı hornet 1000 getirsin satsın.gerçekten şaka gibi 1 sene oldu motor ortada yok.mt09 da aynı dönem çıktı sp çıktı yetmedi otomatik mt09 yaptılar oda yetmedi yarın r9 çıkacak halaa hornet 1000 gelecek satışa çıkacakta görecezbildiğim kadarıyla hondada yeni motor yok hepsi geçen sene çıktı tanıtıldı çıksa çıksa otomatik versiyonları çıkacak.bu arada 2 gün önce ilk kez horneti denedim benim.cidden çok şaşırdım baya baya iyi gidiyormuş rs1250 tracer900 ü kovalıyorum hatta geçebiliyorum.8000den sonra güzel yırtıyor enteresan 2 silindire göre.

Motosikleti
    Alıntı tarzan rıfkı adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    bu arada 2 gün önce ilk kez horneti denedim benim.cidden çok şaşırdım baya baya iyi gidiyormuş rs1250 tracer900 ü kovalıyorum hatta geçebiliyorum.8000den sonra güzel yırtıyor enteresan 2 silindire göre.
    750 Hornet gerçekten de 7-8 bin devirden sonra bambaşka bir karaktere bürünüyor. Tabiri yerindeyse uysal bir kediden, vahşi bir kaplana dönüşüyor. Sesi bile değişiyor.

Daha motoru bile görmeden bok atanlar, neler kaçırdıklarının farkında değiller

1000 Hornet gelse de bir baksak duruma. MT09'a mı geçeceğiz, 1000 Hornet mi alacağız? Yoksa, bu paraya değmez, keyif aynı keyif mi diyeceğiz?

Forumdan Uzaklaştırıldı
    Alıntı Punctum adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    750 Hornet gerçekten de 7-8 bin devirden sonra bambaşka bir karaktere bürünüyor. Tabiri yerindeyse uysal bir kediden, vahşi bir kaplana dönüşüyor. Sesi bile değişiyor.

Daha motoru bile görmeden bok atanlar, neler kaçırdıklarının farkında değiller

1000 Hornet gelse de bir baksak duruma. MT09'a mı geçeceğiz, 1000 Hornet mi alacağız? Yoksa, bu paraya değmez, keyif aynı keyif mi diyeceğiz?
    mt09 a saygım var. güzel motor.
    ama fireblade encin li bir motor kullanmak vallahi çok isterdim.

Motosikleti
    Alıntı Kramer adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    mt09 a saygım var. güzel motor.
    ama fireblade encin li bir motor kullanmak vallahi çok isterdim.
    Sanırım fiyat burada çok belirleyici bir faktör olacak.

Motosikleti
    Evet, beklenen oldu ve Honda yeni CB1000 Hornet'i EICMA 2024'te nihai haliyle müşterilerine sundu. Hem de SP versiyonu ile birlikte...

https://www.eicma.it/en/honda-cb1000-hornet-tokyos-new-maxi-naked-is-also-available-in-sp-version/

Honda yine gücü, teknolojiyi, güvenliği olabilecek en rekabetçi fiyatla yaşama geçirmiş. Avrupa özelinde yaklaşık 10 000 Euro gibi inanılmaz bir rakamla rakiplerini oldukça zorlayacak bir fiyat politikası belirlemiş.

Bakalım bize hangi fiyattan gelecek...

Motosikleti
    Sayın Punctum sizden de şüphe etmeye başladım, sanki 2 kişilik oyunu tek siz oynuyorsunuz gibi geliyor. Son yazdıklarınız ve üslup hani acaba dedirtmiyor değil. Sizde Kuzey ege taraflarındasınız falan ben bir işkillendim yani.

Motosikleti
    Alıntı sallami adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Sayın Punctum sizden de şüphe etmeye başladım, sanki 2 kişilik oyunu tek siz oynuyorsunuz gibi geliyor. Son yazdıklarınız ve üslup hani acaba dedirtmiyor değil. Sizde Kuzey ege taraflarındasınız falan ben bir işkillendim yani.
    Yok valla, o şüpheleri ilk üye olduğum zamanlarda savuşturmuştum.

Doğduğum yeri seçme şansım olmadığı için, o konuda da yapabileceğim bir şey yok. Sonradan yerleşenler düşünsün
    sallami bunu beğendi.

Forumdan Uzaklaştırıldı
    Motosikleti
    SD 1290R
    Heyooo Honda! En büyük Honda! Vaşşş!

Motosikleti
    Honda, yeni CB1000 Hornet'i EICMA 2024'te nihai haliyle müşterilerine sundu sunmasına ama 2025'de Türkiye'ye getirmeyi düşünmüyor sanıyorum. Böyle şeyler duyuyorum.

Honda tamamen satış stratejisi ve ülke performanslarını değerlendirerek bir karar verecek. Türkiye'de en çok scooter'dan kar ettiği için, muhtemelen az satacağını düşündüğü bir modeli için riske girmeyecek.

Umarım yanılıyorumdur, yoksa MT09/10 yine rakipsiz kalacak bu segmentte...

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)

Bu Konudaki Etiketler