300-400 CC scooter önerilerinize açığım
Reklamlar
-
Merhabalar, ilk bakmaya başladığımda 250 cc bakıyordum fakat uzun yola eşimle beraber çıkacağım için ve eşyalar olacağı için 300-400cc scooterlara yöneldim aklımda olan modeller arasında çok kararsızım.
Burgman 400
Xmax 300 400
Downtown 300
Xcitng 400
Joyride 300
Aslında gönlüm burgmandan yana fakat bütçe dolayısıyla eski model alacağım için 150-160 bin bandında parçasını bulamayabilirim diye korkuyorum.
Bir de şunu eklemeliyim benim için en önemli şeylerden biri ise yakıt.
Reklamlar
-
250cc üzerine çıktığınız anda yakıta önem vermemeyi öğrenmeniz gerekecek.
Bir süre 2500 cc sürdükten sonra da daha yüksek cc'ye geçince amaaan yaksın boşver helal olsun ne güzel gidiyor diyeceksiniz.
Her gün işe 50-100km zornlu olarak sürmüyorsanız yakıt o kadar da çok farketmiyor.
-
Maalesef günde 64 kilometre işe yol gidiyorum. Haftada bir 200-300 km yol yapıyorum.
O yüzden mümkün olduğunca sorunsuz ve yakıtı az olan bir şey bakıyorum
-
Elimdeki motoru satabilirsem bende downtown alacağım. Imkanınız varsa bir deneyin isterseniz aşırı konforlu geldi bana.
-
Voge'nin 350 cc bir sukuteri var güzel sattı kullanıcı yorumları genelde olumlu , henüz kullanma fırsatım olmadı ama motor Bmw C400 ile birebir aynı altyapıya sahip , dışarıdan malzeme kalitesini incelediğinizde iyiymiş dedirtiyor , sitede de bir kaç üye kullanıyordu isimlerini hatırlayamadım..
-
Onunda 150-160 bin bandında bulmak zor ve servis açısından parça açısından çok tehlikeli duruyor
---------- Mesajlar birleştirildi - 11:50 ---------- bir önceki mesaj zamanı 11:49 ----------
Ben de onu sırf konforundan dolayı ekledim listeye, hanım rahat etsin motora pek alışık değil diye
-
Frknkrbs adlı üyeden alıntı
Maalesef günde 64 kilometre işe yol gidiyorum. Haftada bir 200-300 km yol yapıyorum.
O yüzden mümkün olduğunca sorunsuz ve yakıtı az olan bir şey bakıyorum
Bulabilirseniz xmax 300 alın. xmax 400 de size uyar ama onlar artık üretilmiyor, piyasada temiz bulursanız alın ama xmax 300e göre daha çok yakıyor. xmax 300 ve 400 arası güç olarak öyle aman aman fark yok bu yüzden xmax 400 üretimi bitti zaten, xmax 300 avrupada daha çok satılıyor, oralarda xmax 250 satışı yok onun yerine hepsi 300cc satılıyor. bizde ötv sorunlarından dolayı xmax 300 pahalıya geldiği için çok satmadı ama düzgün motordur.
Forumdan @mertowski arkadaş xmax 300 sürüyordu, eşini de artçı alıp uzun yolculuklara da çıkıyordu, her türlü gücü yeter.
artçı olmasa yalnızca istanbul içi işe git gel olacaksa xmax 250 de olur. ama uzun yolda artçı ile gücü yetmeyebilir.
-
espresso adlı üyeden alıntı
Bulabilirseniz xmax 300 alın. xmax 400 de size uyar ama onlar artık üretilmiyor, piyasada temiz bulursanız alın ama xmax 300e göre daha çok yakıyor. xmax 300 ve 400 arası güç olarak öyle aman aman fark yok bu yüzden xmax 400 üretimi bitti zaten, xmax 300 avrupada daha çok satılıyor, oralarda xmax 250 satışı yok onun yerine hepsi 300cc satılıyor. bizde ötv sorunlarından dolayı xmax 300 pahalıya geldiği için çok satmadı ama düzgün motordur.
Forumdan @mertowski arkadaş xmax 300 sürüyordu, eşini de artçı alıp uzun yolculuklara da çıkıyordu, her türlü gücü yeter.
artçı olmasa yalnızca istanbul içi işe git gel olacaksa xmax 250 de olur. ama uzun yolda artçı ile gücü yetmeyebilir.
Peki xmax hakkında konfor olarak çok eksik bir motor diyorlar bu konuda konforlu hâle getirebilir miyiz yoksa rakiplerinden hep geride mı kalır ne yaparsak yapalım
-
Exciting 400 limited edition aldi arkadasim yeni. 2. el 8 binde daha. Scooter a asik oldum desem yerirdir. Durusu gidisi muazzam bi motor. 2. el uyguna da geldi fiyati.
Yalniz servis sikinti. Dogantred yedek parca konusunda sicmis durumda. Orjinal balata yok serviste oyle soyleyim.
Parca konusu duzgun olsa ben o motoru dusunurdum cok guzel gercekten. Ama bu sekilde almak biraz bile bile lades olayi.
Joyride300 kullanmadim ama Sym nin olayi belli. Butun modelleri ayni. En iyisi degil. En konforlusu teknolijigi de degil. Ama tas gibi motor sacma sapan kronik yok.
Sym nin en basit motoru symphony200 bende. Dengesi gidisi yakiti frenleri saglamligi tartisilmaz. Kesin joyride da ayni mentalite urunudur.
Burgani yamahayi konusmaya gerek yok zaten butce varsa maceraya gerek yok isimden kaliteden tercih sebebi.
Velhasil;
duygularim xciting, mantigim japon, fakir yanim joyride der.
-
Frknkrbs adlı üyeden alıntı
Peki xmax hakkında konfor olarak çok eksik bir motor diyorlar bu konuda konforlu hâle getirebilir miyiz yoksa rakiplerinden hep geride mı kalır ne yaparsak yapalım
xmax sport scooter gategorisinde. Uzun yold akonforsuz oluyor sospansiyonları sert diye. Onun suspansiyonları şehir içinde ya da asfalt yolda gitmeye göre ayarlanmış. Kendi sınıfına göre ara hızlanmaları ve virajı çok iyi mesela.
-
Yeni nesil burgmanları spor tarza geçmesine bir türlü alışamadım, sevemedim. Eski kasa 15 16 model burgi 400 ler daha çok hoşuma gidiyor. Joymax ten bende sizin gibi 350 400 cc ye geçmek istiyordum. Her gün sahibinden e baka baka şu an ki aldığım motor neredeyse 250 cc fiyatına denk geldi. Km si yüksekti. Bakımı düzenli olarak yapıldıktan sonra km ye fazla takılmıyordum. Sonunda hayalimdeki 2 motordan birini almanın verdiği keyif iyi ki almışım dedirtiyor. 2 hafta önce istanbuldan adana, mersin yaptım. Şimdiki motoru almadan önce de 350 400 cc de alsam aklım hep üst cc de kalacaktı. Almışken son durak olsun diyip burgman 650 yeni kasa olan modelinden aldım. Masrafları çok ama olsun onu göze almıştım. Aslanı besleyen yemini düşünmez misali.
Reklamlar
Konu içerisindeki kullanıcılar
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)