Kapat
Üye Girişi
Motovento
Motomax

Yamaha Tenere yakıt göstergesi sorunu

REKLAM ALANI
    Siyahi - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Tenere 660
    Merhaba.
    Geçtiğimiz haftasonu Tenere nin hakkını vermek için araziye çıktım. Geniş çaplı bir çukurdan geçerken tam dengemi sağlayamadım ve motoru olduğu yerde sağa bıraktım. Depo kapağı üstünden bir miktar yakıt aktı. Ardından ekrandaki yakıt göstergesi sürekli yanıp sönmeye başladı. Motoru kapatıp tekrar çalıştırsamda bu yanıp sönme devam ediyor. Muhtemelen depo içinde şu an tek dişlik yakıt vardır. Ama halen gösterge yakıtı full gösteriyor.
    Kendimin onarabileceği bir durum mu yoksa servise mi gitmeliyim? Şimdiden gelecek cevaplar için teşekkür ederim.

REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax

Sert düşüş olmadıysa şamandıranın takılı kalması muhtemel.Depoyu doldurmayı deneyin sorun çözülebilir.
    2. ıhtımal ise düşmenin etkisiyle yakıt deposuyla gösterge ekranı arasındaki soket veya soketlerin birinde gevşeme yaşanmış olabilir.
    killingroad ve Siyahi bunu beğendiler.

sey_47 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    BWS 100
    geçmiş olsun.
    kitapçıkta 25 sayfada eğer hepsi yanıp sönmeye başladıysa, elektriksel arıza var. servise gidin diyor.
    kitapçık

Siz gene de kolaydaysa depo soketlerini bir kontrol edin. Akü soketleri sökülüp bekleyip tekrar takmak (belki?) işe yarayabilir.

edit: @jamiryo'nun dediği çözüm olmadığı taktirde bunlar denenebilir.
    Siyahi bunu beğendi.

Motosikleti
    RS 660, Tuareg 660
    Benim eski Yamaha'da sıkça karşılaştığım sıkıntıydı. Hava filtresi değiştirirken, buji değiştirirken falan sürekli depoyu söküp takmak gerekiyordu. Aynen @jamiryo'nun dediği olay. Takarken bazen sensörün kablosu olduğunu tahmin ettiğim bir kablo düzgün oturmuyordu, o zaman işte kullanıcıyı uyarmak için aynı bu şekilde yanıp sönüyordu.

Bahtsız bedevinin bayrak taşıyanı değilsen tenere'yi öyle yere bıraktın diye bişeylerin kırılmış dökülmüş olma ihtimali çok çok düşük. muhtemelen bu soket yerinden çıkmıştır. sök tak kontrol edebilirsen büyük ihtimalle çözülür.
    espresso ve Siyahi bunu beğendiler.

selsa - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Vstrom 800DE
    Sorunun cevabını bilmiyorum ama sizdeki tenere müthiş bir renkteydi, nazar da vardır
    Siyahi bunu beğendi.

Siyahi - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Tenere 660
    Evet kırılacak, dökülecek şekilde düşmedim. Tam rampayı çıkmaya hazırlanırken, dengeyi sağlayamayıp daha hareket edemeden motoru olduğu yerde gidonu tutaraktan yavaşça yere bıraktım. Dediğim gibi depo kapağı üstünden 6-7 damla kadar yakıt aktı. Acaba bu akan yakıt soketlerin içine girdide ondan mı bu hatayı verdi anlayamadım. Depo altındaki kablolara ulaşmak pek mümkün değil. Gidon altında bir kaç soket var. Muhtemelen o kablolardan birisidir. Teşekkürler

---------- Mesajlar birleştirildi - 16:52 ---------- bir önceki mesaj zamanı 16:50 ----------

Alıntı selsa adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Sorunun cevabını bilmiyorum ama sizdeki tenere müthiş bir renkteydi, nazar da vardır
    Olabilir. Dağa çıktığımız motor grubundaki arkadaşlarda rengini çok beğenmişti. CRF ci arkadaştan şüpheliniyorum

selsa bunu beğendi.

F54 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    crf 1000L + dio
    bende de tenere vardı birtek ters takla atmadığım kalmıştı hiç sorun çıkarmazdı namussuz
    yan yatmak ne ki 2 defa uçurumdan düştü

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)