Yamaha Tenere yakıt göstergesi sorunu
Reklamlar
-
Merhaba.
Geçtiğimiz haftasonu Tenere nin hakkını vermek için araziye çıktım. Geniş çaplı bir çukurdan geçerken tam dengemi sağlayamadım ve motoru olduğu yerde sağa bıraktım. Depo kapağı üstünden bir miktar yakıt aktı. Ardından ekrandaki yakıt göstergesi sürekli yanıp sönmeye başladı. Motoru kapatıp tekrar çalıştırsamda bu yanıp sönme devam ediyor. Muhtemelen depo içinde şu an tek dişlik yakıt vardır. Ama halen gösterge yakıtı full gösteriyor.
Kendimin onarabileceği bir durum mu yoksa servise mi gitmeliyim? Şimdiden gelecek cevaplar için teşekkür ederim.
Reklamlar
-
Sert düşüş olmadıysa şamandıranın takılı kalması muhtemel.Depoyu doldurmayı deneyin sorun çözülebilir.
2. ıhtımal ise düşmenin etkisiyle yakıt deposuyla gösterge ekranı arasındaki soket veya soketlerin birinde gevşeme yaşanmış olabilir.
-
geçmiş olsun.
kitapçıkta 25 sayfada eğer hepsi yanıp sönmeye başladıysa, elektriksel arıza var. servise gidin diyor.
kitapçık
Siz gene de kolaydaysa depo soketlerini bir kontrol edin. Akü soketleri sökülüp bekleyip tekrar takmak (belki?) işe yarayabilir.
edit: @jamiryo'nun dediği çözüm olmadığı taktirde bunlar denenebilir.
-
Benim eski Yamaha'da sıkça karşılaştığım sıkıntıydı. Hava filtresi değiştirirken, buji değiştirirken falan sürekli depoyu söküp takmak gerekiyordu. Aynen @jamiryo'nun dediği olay. Takarken bazen sensörün kablosu olduğunu tahmin ettiğim bir kablo düzgün oturmuyordu, o zaman işte kullanıcıyı uyarmak için aynı bu şekilde yanıp sönüyordu.
Bahtsız bedevinin bayrak taşıyanı değilsen tenere'yi öyle yere bıraktın diye bişeylerin kırılmış dökülmüş olma ihtimali çok çok düşük. muhtemelen bu soket yerinden çıkmıştır. sök tak kontrol edebilirsen büyük ihtimalle çözülür.
-
Sorunun cevabını bilmiyorum ama sizdeki tenere müthiş bir renkteydi, nazar da vardır
-
-
bende de tenere vardı birtek ters takla atmadığım kalmıştı hiç sorun çıkarmazdı namussuz
yan yatmak ne ki 2 defa uçurumdan düştü
Reklamlar
Konu içerisindeki kullanıcılar
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)