Motosikletin yan yatması motora zarar verir mi ?
Reklamlar
-
Herkese iyi akşamlar dileyip konuya hızlıca gireyim daha motoru alalı 1 ay oldu acemiliklerim halen tutuyor ve ben de motorumu park ettikten sonrs üstünden iner iken yan devirdim bir sorun olmuş mudur herhangi bir elektronik/yürür aksam vesairesinde, biraz takıntılıyım motoruma titiz davranmakta şimdiden cevaplarınız için teşekkür ediyorum( eklemeyi unutmuşum güzel bir takoz takılı motoruma)
Reklamlar
-
Uzun süre yatık durursa fren sistemi hava yapabilir , 5-10 dk yatık durursa karterdeki yağ hava filtresine yürüyüp kağıt filtreyi şişirip debisini düşürebilir , vites levyesini , fren levyesini , pegleri vs kontrol etmekte fayda var çatlak olabilir , genel kontrol iyidir..
-
Yan ayaklığı tam açmadığınızdan dolayı motordan inerken ayaklık kapanıp solunuza mı devrildiniz? Üzülmeyin, bir çok sürücünün başına geliyor. Motorunuza koruma takozu takmanızı öneririm.
-
motoru her yana devirdiğinde problem olsaydı %90'ımız bisiklet biniyor olurduk.
siz kendi kontrolünü yapın,yamulma kopma temassızlık yoksa devam.
-
Ben de ilk motorumu park halinde çok devirdim. Koruma takozu olduğu için motor çizik bile almadı.
-
Ben de vstrom'u ilk aldığımda kapalı alanda hakimet eğitimi sırasında yavaş hızda dar dönüşte panikle ön freni sıktım sola devirdim, bende bir şey olmadı, koruma demirleri sayesinde motora da hiç bir şey olmadı. Koruma demiri şartmış. xmax gibi koruma demiri olmayan motoru devirsem en az 10-15bin masraf açardı.
-
espresso adlı üyeden alıntı
Ben de vstrom'u ilk aldığımda kapalı alanda hakimet eğitimi sırasında yavaş hızda dar dönüşte panikle ön freni sıktım sola devirdim, bende bir şey olmadı, koruma demirleri sayesinde motora da hiç bir şey olmadı. Koruma demiri şartmış. xmax gibi koruma demiri olmayan motoru devirsem en az 10-15bin masraf açardı.
Arkadaşımın babasında X-Max 300 var dükkanının yanına çekmişti araç geri geri gelirken vurmuş ve olduğu yerde düşmüştü o zamanda yaklaşık 20-25 bin tl ücret çıkmıştı, bu olayda yaklaşık 1.5 sene önce falandı sanırım şimdi kaç para çıkar tahmin bile edemiyorum.
-
Nikkfurie adlı üyeden alıntı
Uzun süre yatık durursa fren sistemi hava yapabilir , 5-10 dk yatık durursa karterdeki yağ hava filtresine yürüyüp kağıt filtreyi şişirip debisini düşürebilir , vites levyesini , fren levyesini , pegleri vs kontrol etmekte fayda var çatlak olabilir , genel kontrol iyidir..
Yağın hava filtresine gidip te kağıdı şişireceği yılbaşında ki piyangoda büyük ikramiyeyi bulmak gibi bir şey olsa gerek.
-
cevaplarınız içi çok teşekkür ederim içim çok rahatladı ama güzel de ders oldu
---------- Mesajlar birleştirildi - 16:16 ---------- bir önceki mesaj zamanı 16:02 ----------
Şöyle ki abi ayaklığı tam açıp ayaklık hizasına yatırcaktım ki ayakkabım zeminden kaydı ve motor bir anda yattı allahtan takoz vardı da bişey olmadı görünürde
''Motor gül gibidir, seversin katlanırsın dikenine''
-
ReapeRR adlı üyeden alıntı
cevaplarınız içi çok teşekkür ederim içim çok rahatladı ama güzel de ders oldu
---------- Mesajlar birleştirildi - 16:16 ---------- bir önceki mesaj zamanı 16:02 ----------
Şöyle ki abi ayaklığı tam açıp ayaklık hizasına yatırcaktım ki ayakkabım zeminden kaydı ve motor bir anda yattı
allahtan takoz vardı da bişey olmadı görünürde
Ben de o şekilde düşmüştüm bir keresinde.
Böyle konuları çok okuyunca bende paranoya olmuştu, yan ayağı açınca yere bir bakıyorum önce tam sağlam basmış mı diye.
Hatta geçtiğimiz yaz tek başıma gezerken yol kenarında durayım foto çekeyim dediğimde baktım yer müsait değil, taşlık yer, yan ayak tam denk gelmiyor, durmaktan vazgeçip bir kaç km ötede durmuştum, orada da yan ayak tam basmayacaktı, motoru yatırırsam tek başıma kaldıramam ağır motor dedim, son anda aklıma geldi az ötede büyükçe bir taş vardı, ayağımla onu yan ayağın altına ittirip sağlam tuttuğuna emin olunca motordan inmiştim.
-
Koruma takozunun motor gövdesine ve bağlantı kaynakların zarar verebileceğini bir yerde duymuştum.
-
Vista86 adlı üyeden alıntı
Koruma takozunun motor gövdesine ve bağlantı kaynakların zarar verebileceğini bir yerde duymuştum.
Öyle zarar verebilir ama sert ve hızlı düşmelerde olur diye biliyorum ve 3'Lü takozlarda bu sıkıntı daha çok görülüyor diye biliyorum tabi sadece kulaktan duyma bilgilerle
Reklamlar
Konu içerisindeki kullanıcılar
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)