Motora binerkene aklıma gelen
Reklamlar
-
Yan ve orta ayaklarınızın vidalarını ara ara kontrol edin.
Eski motorum Bmw F800s de motor racing gibi olduğunda yatık duruyordu yan ayakta, Meğersem 3 vida da 1 tane tuttuğu için öyleymiş
Yeni motorum Honda Vfr CrossRunnerda da geçen gün orta ayağın bir tarafındaki vidanın düştüğünü farkettim.
Ara ara kontrol edin kesinlikle.
Reklamlar
-
tugbay adlı üyeden alıntı
Yan ve orta ayaklarınızın vidalarını ara ara kontrol edin.
Eski motorum Bmw F800s de motor racing gibi olduğunda yatık duruyordu yan ayakta, Meğersem 3 vida da 1 tane tuttuğu için öyleymiş
Yeni motorum Honda Vfr CrossRunnerda da geçen gün orta ayağın bir tarafındaki vidanın düştüğünü farkettim.
Ara ara kontrol edin kesinlikle.
Sağolasın, bir paranoyam daha oldu. Benim gibi takıntılı birine söylenecek şey mi bu. Zaten motoru garajdan çıkarıp binmem yarım saati buluyordu onu kontrol et bunu kontrol et derken. Buna da dikkat edeceğim artık.
-
espresso adlı üyeden alıntı
Sağolasın, bir paranoyam daha oldu. Benim gibi takıntılı birine söylenecek şey mi bu. Zaten motoru garajdan çıkarıp binmem yarım saati buluyordu onu kontrol et bunu kontrol et derken. Buna da dikkat edeceğim artık.
Güzelinden bir tane civata sabitleyici alıp tüm civataları bunla tekrar sıkıp montajlamak tüm dertlere deva, gerçi torkunda sıkılınan bir civata kolay kolay bir daha gevşemez. Yanlış bilmiyorsam her civata sabitleyicinin kuruma süresi farklı oluyordu kimisi 1 gün bile sürüyordu.
-
Ehehe sana paranoyalarını depreştiricek bir anımı yazayım 2004 model ilk Vstrom um ile 6. vites yolda gidiyorum vites küçülmek için sol ayağı aşağı basıyorum oops hiç bir şeye değmiyor , küçük bir şaşkınlıkla çektim debriyajı 6. vitesde durdum bi baktım vites levyesi şaseden ayrılmış mafsaldan sallanıyor , elimle yerine vidaladım sıkabildiğim kadar sıktım işyerinde Loctite sürüp tekrar montajladım bir daha 80.000 km boyunca gevşemedi , sanırım fabrikada tutturup sıkmayı unutmuşlar , Japon abilerimize hiç yakıştıramadım ama Japon bayrağınıda profilden kaldırmadım severim kendilerini ;)
-
Nikkfurie adlı üyeden alıntı
Ehehe sana paranoyalarını depreştiricek bir anımı yazayım
2004 model ilk Vstrom um ile 6. vites yolda gidiyorum vites küçülmek için sol ayağı aşağı basıyorum oops hiç bir şeye değmiyor , küçük bir şaşkınlıkla çektim debriyajı 6. vitesde durdum bi baktım vites levyesi şaseden ayrılmış mafsaldan sallanıyor , elimle yerine vidaladım sıkabildiğim kadar sıktım işyerinde Loctite sürüp tekrar montajladım bir daha 80.000 km boyunca gevşemedi , sanırım fabrikada tutturup sıkmayı unutmuşlar , Japon abilerimize hiç yakıştıramadım ama Japon bayrağınıda profilden kaldırmadım severim kendilerini ;)
vstrom'u alırken satıcı ile yetkili serviste buluştuk, bakımını da yaptırmış olayım demiştim. o arada ne kadar sıkılacak kontrole dilecek cıvata varsa kontrol edin ben anlamam yolda kalmamak için japon alıyorum demiştim usta da merak etme her yerini kontrolden geçiriyoruz bakımda demişti. Umarım doğru demiştir, yeni motor heyecanı ile ustanın başında durmak yerine motordan çıkardığımız arka ve yan çantaları açıp içlerinde ne yedek parçalar bana miras kalmış onlara baktım o ara. Sıfır debriyaj seti bile var, usta: gerekmez şimdilik devriyaj gayet iyi durumda ama bu sende dursun, olur da lazım olursa takarız demişti.
-
.....yedek parçalar bana miras kalmış onlara baktım o ara. Sıfır debriyaj seti bile var, usta: gerekmez şimdilik devriyaj gayet iyi durumda ama bu sende dursun, olur da lazım olursa takarız demişti.
O debriyaj seti senden sonraki sahibine miras kalacak emin ol ;)
-
Benim koruma takozum kırılıp yere düşmüştü, eski motorumda da arka sol sinyalim düşmüştü de tarla kenarlarında arayıp bulmuştum. Bir keresinde sağ pandizot düştü, bir keresinde de plaka düştü. Plakayı buldum ama pandizotun yenisini sipariş vermiştim.
-
O debriyaj seti senden sonraki sahibine miras kalacak emin ol ;)
Yedek fren balataları da çıkmıştı çantadan, geçen hafta fren hidroliklerini değiştirmek için denimoto'ya gittiğimde fren balataların bitmemiş, değiştirmeye gerek yok dedi hala duruyor. Ne olur ne olmaz diye bakım zamanı gelince o yedek parçaları da alıp gideceğim servise. Sanırım bana birazcık daha yakın diye Maslak tarafındaki servise gideceğimm bu sefer.
Amortisör yağlarının da değişmesi lazım ne de olsa 2015 model motor, bunun için de Cyan'ın bahsettiği o taraflardaki amortisör işinde uzman olan usta'ya gitme niyetim var. Suspansiyonda hiç sorun yaşamadım henüz ama ne olur ne olmaz.
Bana elektrikçi usta lazım. Motorda sis farları, arkada çakar fren lambaları falan bir sürü aksesuar eklemiş arkadaş, hatta önde tomtom navigasyon vardı, onu söktüm ama kablosu içeriden duruyor, ön paneli sökmem gerek onu sökemedim kaldı öyle kablo orada. Sis farlarına da bir şey oldu bazen yanıyor bazen yanmıyor, çukura girince gidiyor ama kabloları kontrol edince bağlantılarda bozuk bir şey göremedim. Bir elektrikçi tesisatı elden geçirip toparlaması bu arada bana da nereden ne gidiyor göstermesi lazım, bir kere ne nereden gidiyor anlayınca gerisini ben de hallederim.
-
Bana elektrikçi usta lazım. Motorda sis farları, arkada çakar fren lambaları falan bir sürü aksesuar eklemiş arkadaş, hatta önde tomtom navigasyon vardı, onu söktüm ama kablosu içeriden duruyor, ön paneli sökmem gerek onu sökemedim kaldı öyle kablo orada. Sis farlarına da bir şey oldu bazen yanıyor bazen yanmıyor, çukura girince gidiyor ama kabloları kontrol edince bağlantılarda bozuk bir şey göremedim. Bir elektrikçi tesisatı elden geçirip toparlaması bu arada bana da nereden ne gidiyor göstermesi lazım, bir kere ne nereden gidiyor anlayınca gerisini ben de hallederim.
üsküdar Cemo Garaj
-
Yedek fren balataları da çıkmıştı çantadan, geçen hafta fren hidroliklerini değiştirmek için denimoto'ya gittiğimde fren balataların bitmemiş, değiştirmeye gerek yok dedi hala duruyor. Ne olur ne olmaz diye bakım zamanı gelince o yedek parçaları da alıp gideceğim servise. Sanırım bana birazcık daha yakın diye Maslak tarafındaki servise gideceğimm bu sefer.
Amortisör yağlarının da değişmesi lazım ne de olsa 2015 model motor, bunun için de Cyan'ın bahsettiği o taraflardaki amortisör işinde uzman olan usta'ya gitme niyetim var. Suspansiyonda hiç sorun yaşamadım henüz ama ne olur ne olmaz.
Sana yakın sayılır Şirinevler'de elektrikçi bir arkadaşım var aynı zamanda Turuncu takip , sis farı , çakar montajı , interkom tamiri vs yapıyor numarasını gönderiyorum , grenaj sök tak temiz çalışır , klemenssiz makaronsuz montaj yapmaz..
-
Sana yakın sayılır Şirinevler'de elektrikçi bir arkadaşım var aynı zamanda Turuncu takip , sis farı , çakar montajı , interkom tamiri vs yapıyor numarasını gönderiyorum , grenaj sök tak temiz çalışır , klemenssiz makaronsuz montaj yapmaz..
bugün açık mıdır
-
Yobaaz adlı üyeden alıntı
bugün açık mıdır
zannetmiyorum çadırı nevaleyi almış bi sahildedir hava mis
-
Şirinevlerde hangisi?
Daha önce xmax'e turuncu takip ve sis farı taktırmıştım HPS motor diye bir yerde ama çok yoğunlar, bir de onlardan bir şey almadan varolan tesisatı toparlayın işine girmezler diye şirinevleri düşünmemiştim. Sıfırdan sis farı falan yaptıracak olsam düşünebilirdim orayı.
---------- Mesajlar birleştirildi - 16:18 ---------- bir önceki mesaj zamanı 16:16 ----------
tommygun adlı üyeden alıntı
üsküdar Cemo Garaj
Oranın da adını duymuştum. Kardeşim Tracer 9'u ilk aldığında sis farı ve elciklere ışık montajı yaptırmıştı, iyi düzgün iş yapan biri diyordu ama boş zamanını yakalamak zor olabilir.
Ama nasıl olsa İstanbul'a gelirsem Kadıköyde kardeşimde kalıcam, önceden arayıp konuşursam ona gitmem kolayıma gelir. Lastik değiştirmek için mutlaka istanbula bir geleceğim o ara bu işi de aradan çıkarttırırım.
-
-
Şirinevlerde hangisi?
Daha önce xmax'e turuncu takip ve sis farı taktırmıştım HPS motor diye bir yerde ama çok yoğunlar, bir de onlardan bir şey almadan varolan tesisatı toparlayın işine girmezler diye şirinevleri düşünmemiştim. Sıfırdan sis farı falan yaptıracak olsam düşünebilirdim orayı.
---------- Mesajlar birleştirildi - 16:18 ---------- bir önceki mesaj zamanı 16:16 ----------
Oranın da adını duymuştum. Kardeşim Tracer 9'u ilk aldığında sis farı ve elciklere ışık montajı yaptırmıştı, iyi düzgün iş yapan biri diyordu ama boş zamanını yakalamak zor olabilir.
Ama nasıl olsa İstanbul'a gelirsem Kadıköyde kardeşimde kalıcam, önceden arayıp konuşursam ona gitmem kolayıma gelir. Lastik değiştirmek için mutlaka istanbula bir geleceğim o ara bu işi de aradan çıkarttırırım.
HPS nin sahibi Çetin de yakın arkadaşım ama dediğin gibi çok yoğunlar , telefonunu gönderdiğim arkadaşla beraber çalışıyorlardı şimdi ayrılar..
-
@espresso
geçen hafta fren hidroliklerini değiştirmek için denimoto'ya gittiğimde
Hocam geçen hafta Denimoto'da mıydın?
Ben 11:00 gibi oradayım.
Arkadaşla sohbet ederken, Trakya'dan biri geliyor, yoldaymış dedi.
Hem iş hem gezmeye geliyordur dedim.
Sendin heralde o
Yarım saat daha dursaymışım karşılaşacakmışız demek ki
-
ilker a. adlı üyeden alıntı
@espresso
Hocam geçen hafta Denimoto'da mıydın?
Ben 11:00 gibi oradayım.
Arkadaşla sohbet ederken, Trakya'dan biri geliyor, yoldaymış dedi.
Hem iş hem gezmeye geliyordur dedim.
Sendin heralde o
Yarım saat daha dursaymışım karşılaşacakmışız demek ki
Evet bendim, 12'ye doğru oradaydım. 3e kadar falan sürdü benim işim.
Murat dükkanı kapatıyormuş üzüldüm.
-
Evet, kapatıyormuş, muhtemelen Almanya'ya gidecekmiş.
-
Ehehe sana paranoyalarını depreştiricek bir anımı yazayım
2004 model ilk Vstrom um ile 6. vites yolda gidiyorum vites küçülmek için sol ayağı aşağı basıyorum oops hiç bir şeye değmiyor , küçük bir şaşkınlıkla çektim debriyajı 6. vitesde durdum bi baktım vites levyesi şaseden ayrılmış mafsaldan sallanıyor , elimle yerine vidaladım sıkabildiğim kadar sıktım işyerinde Loctite sürüp tekrar montajladım bir daha 80.000 km boyunca gevşemedi , sanırım fabrikada tutturup sıkmayı unutmuşlar , Japon abilerimize hiç yakıştıramadım ama Japon bayrağınıda profilden kaldırmadım severim kendilerini ;)
Aynı durumu yaşadım.
Sol şeritte yapıştıra yapıştıra gidiyorum, 1-2-3-4-5-6 dedim hız güzel yerlere çıktı.
Yavaşlarken vites küçültmem gerekli, 5 5 yok vites pegi yok
bir şekilde yavaşlattım, uygun yerde peg yerine vida sabitledim, sonra Honda bana 4000 fatura kesti
-
Moderatör
https://www.instagram.com/p/DAwZ6K5tDK2/
Ön camın sağlam mı onu da kontrol et garajdan çıkmadan
Reklamlar
Konu içerisindeki kullanıcılar
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)