Selamlar.
Yan ayak açıkken, motorun sol pegine basarak binilebilir mi?
Yan ayak bu yükü taşıyabilir mi?
Motorun sele yüksekliği fazla olduğunda, üzerinden bacağınızı atmanız zor olabiliyor.
Selamlar.
Yan ayak açıkken, motorun sol pegine basarak binilebilir mi?
Yan ayak bu yükü taşıyabilir mi?
Motorun sele yüksekliği fazla olduğunda, üzerinden bacağınızı atmanız zor olabiliyor.
Ducati değilse korkmayın .
Sebebi; yan ayak motor bloğuna bağlı ve sadece motosikletin ağırlığı için tasarlanmıştır.
Motorun artçı selesine 60 lt çanta bağladığımda mecburen yaptığım şey. Buarada o şekilde sol pege basarak motora binerken gidonu da sağa yani tam ters tarafa döndürürseniz daha iyi olur.
Bence ayaklığa mümkün olduğunca inip, binerken yük bindirmemek.
Bir kere yerinden oynattın mı eski halini alması çok zor.
Eski Nc'lerde de yan ayaklığın eğilmesi gibi bir sorun hatırlıyorum. Yanlışsam düzeltin.
Nc'Leri bilmiyorum da.
2016-2017 africa twinlerde çok oldu. Çotadanak ortanadan 2'ye kırılan yan ayaklık vukuatları.
20
Eski ve çin malı olan Voge 300 rally motoruma hep pege basarak ata biner gibi bindim. Hatta motor yüksek olduğu için motoru döndüreceğim zaman sürekli yan ayak üzerinde döndürüyordum. En ufak bir sıkıntı olmadı. Modelin spesifik bir kroniği yoksa hiç bir problem olmaz.
vstrom 650'yi ilk aldığımda xmax'den alışkanlık ayağımı kaldırıp binmeye çalıştım binemedim kocaman motora, sonra bana satan arkadaş gösterdi, hep önce sol pege basıp öyle biniyorum artık, başka türlü kocaman motora binmem imkansız. O yan ayak yeterince sağlam yapılmıştır herhalde.
Hiç bir zaman pege basıp binmek zorunda kalmadım. Ki benim arka selede çanta var hep, normalden daha yüksek. Arka seledeki çantanın körüğünü açıp doldurduğum zaman bile bacağımı ön sele üzerinden diğer tarafa atabiliyorum.
Boy çok kısaysa yapacak bir şey yok ama diğer türlü azıcık pilates falan yapın esnetin bacaklarınızı. İki örnek:
Tendon incinmesi olduğunda esnetme egzersizi vermişti doktor. Bileğinizi ters yönde büküp esnetiyorsunuz. İlk başta 70 derece anca yaparken İki üç hafta içinde 100 dereceyi geçti.
Yurt dışında konferans gibi organizasyonlar oluyor bazen, aynı işi yapan binbir milletten insan bir arada buluşuyor. Haliyle akşamları birlikte yemek yiyoruz. Kore ve Japonya'da geleneksel iyi restoranların bazılarında yere oturuyorsunuz. İşte o durumda Amerikalıları izlemek süper zevkli oluyor. Yere oturamıyor adamlar. Tek tük yoga yapan varsa bağdaş kuruyor. Yoksa durum feci.
Alaturka tuvalete oturur gibi cömeşemiyorlar da, "squat" pozisyonu yani. Bir çoğu ayakkabısını bağlamak için bile kıçını yere yaklaştıramıyor. Youtube da "Asian squat" öğreten ve alıştırma egzersizleri gösteren videolar var
Velhasıl uğrasın azcık kaldırın bacağınızı. Yapabilirsiniz!
Pilates belli bir yaştan sonra şart tommygun. Öteki türlü sırt ve bel ağrısı kaçınılmaz. Genetik yapın çok çok iyiyse ve işin çok aktifse bu gecikebilir. Ama işi benim gibi masa başı olanlar için kırk yaşından sonra başlıyor bu. 50 yaşına yaklaşıyorum. Haftada üç kez 15 dakika pilates sonrası 50 dakika ağırlık çalışıyorum. Aradaki günlerde de ya bisiklet, ya yürüme, ya başka tür bir fiziki aktivite, hiç olmazsa da günün sonunda eliptikte takılıyorum yarım saat. Yaş elliye yaklaşıyor ama 30 yaşımdan daha iyi durumdayım. Türkiye'deki kel göbekli tipik orta yaşlı adam profili kader değil.
---------- Mesajlar birleştirildi - 19:13 ---------- bir önceki mesaj zamanı 19:01 ----------
Ama çalışmak gerekiyor işte.
Aha, benden bahsediliyor.
Pazartesiden itibaren emekliyim. Enine çizgili tshirt'i buradan mı veriyorsunuz dedim SGK'daki memura işlem yapılırken ama anlamadı ters ters baktı, sanırım kendimiz alıyormuşuz.
Şimdi ben çok uzun boylu değilim, kısa da değilim, orta boyluyum, ama koskoca vstrom 650'ye ayağımı kaldırmak için hem de motosiklet pantalonu ve botlar varken imkansız. Gençken spor yapmamış biri olarak vücut alışk değil, birden öyle esnemeli sporlara girişirsem hastanelik olurum. Hem bu tarz yüksek motorlara hep öyle biniyorlar, bir tek ben değilmişim. Demek ki ayağı o kadar yukarı kaldırabilerek binmek istisna.
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)