Kapat
Üye Girişi
Motovento
Reklam Alanı
Motomax
Reklam Alanı
4. sayfa BirinciBirinci ... 234

Motora binerkene aklıma gelen

Motovento
    REKLAM ALANI
    Nikkfurie - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    BMW R1200GS / Piaggio Medley / Peugeot Tweet
    Alıntı tugbay adlı üyeden alıntı Mesajı göster

Aynı durumu yaşadım.

Sol şeritte yapıştıra yapıştıra gidiyorum, 1-2-3-4-5-6 dedim hız güzel yerlere çıktı.

Yavaşlarken vites küçültmem gerekli, 5 5 yok vites pegi yok

bir şekilde yavaşlattım, uygun yerde peg yerine vida sabitledim, sonra Honda bana 4000 fatura kesti
    O an bir problem yaşanmasa bile bir süre insanı psikolojik etkiliyor böyle şeyler bir kaç gün boyunca yolda giderken gözle kontrol edip tedirginlik yaşadım , dümdüz yolda sıkıntı değilde viraja girerken vites küçültemeyince sıkıntı yaşanabilirdi , geçen senede benzer birşey yaşadım bizim köfte ekibiyle Uçmakdere'de yardırıyoruz bir anda sağ silindir gitti gaz teli bağlantı zımbırtısı yerinden çıkmış , o güzelim virajları tedirgin döndüm :(
    espresso bunu beğendi.

REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax

Motosikleti
    BMW F650 GS (2006 Model)
    Bu arada, Denimoto'dan konu açılmışken, ben bir şey sorayım.

Motorumda yıllardır biriken ufak tefekten tut, ciddi sayılabilecek seviyeye kadar problemler var.
    Belki bazılarının çözümü basittir ama elim anahtar tutmadığı için, tamirat için garaj/mekan eksikliğinden, zamansızlıktan vs. bu işleri tam anlamıyla çözemiyorum.
    Yıllar içinde birkaç ustaya gittim ama kimisinin tavrından, kimisinin ustalığından memnun kalmadım, kimisi de evime çok uzak olduğu için tercih edilebilir olmadı.

Gittiklerim şunlar:
    Borusan (döviz kurundaki artış sebebiyle 2018 civarı bırakmak zorunda kaldım ama en memnun kaldığım yerdi, hiçbir sorun yaşamadım)
    İstanbul/Göktürk'te ismini hatırlamadığım iki yere götürdüm; birisi kapandı, diğerine de bir daha götüremedim çünkü bana çok uzak kalıyor.
    Güngören'de İbrahim Usta'ya gittim 7-8 kez, ustalığına laf edecek değilim ama kimyamız tutmadı diyelim.
    Her birine birkaç sefer olacak şekilde mahalle aralarındaki ufak dükkanlara (ustalara) götürdüğüm oldu, ustalıkları tartışılır seviyedeydi.

Özet olarak, klişe olacak ama, motorumu kendi motoru gibi tamir edecek, bakım yapacak vs. bir yer arıyorum.

Şimdi Motosenkron'u denemek istiyorum.
    Genel olarak nasıldır Motosenkron?

Sıkıntılarım da şunlar:

* Arka tekerlek rulmaninda boşluk var.

* Zincir değişim zamanı geldi de geçti. Önceki değişim sonrası, bazı zamanlarda 1. viteste giderken "tak tak tak" diye ses geliyor. Çözemedik bir problemi. Her zaman olmaması da cabası. Bazen oluyor, bazen olmuyor. Başka bir arkadaşın bu problemime benzer bir konuda açılmış bir başlığı var: https://www.motosiklet.net/forum/mt-...gelen-ses.html

* Son zamanlarda, debriyajı çekince, (özellikle 1. ve 2. vitesteyken) kuş gibi ciyaklamay başladı. Yeni ortaya çıktı bu sorun.

* Arka frenimde sorun vardı, başlık da açmıştım (balatalar diski sıkılı halde kalıyordu). Denimoto elinden geldiğince çözdü ama başka bir markanın parçasını benimkine uydurduğumuz için sorun %100 çözülemedi. Denimoto Murat Bey'den çok memnun kaldım bu arada, hem tavrı hem ustalığıyla tam aradığım yer ama maalesef dükkanını kapatıyormuş.
    espresso bunu beğendi.

Nikkfurie - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    BMW R1200GS / Piaggio Medley / Peugeot Tweet
    Alıntı ilker a. adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Bu arada, Denimoto'dan konu açılmışken, ben bir şey sorayım.

Motorumda yıllardır biriken ufak tefekten tut, ciddi sayılabilecek seviyeye kadar problemler var.
    Belki bazılarının çözümü basittir ama elim anahtar tutmadığı için, tamirat için garaj/mekan eksikliğinden, zamansızlıktan vs. bu işleri tam anlamıyla çözemiyorum.
    Yıllar içinde birkaç ustaya gittim ama kimisinin tavrından, kimisinin ustalığından memnun kalmadım, kimisi de evime çok uzak olduğu için tercih edilebilir olmadı.

Gittiklerim şunlar:
    Borusan (döviz kurundaki artış sebebiyle 2018 civarı bırakmak zorunda kaldım ama en memnun kaldığım yerdi, hiçbir sorun yaşamadım)
    İstanbul/Göktürk'te ismini hatırlamadığım iki yere götürdüm; birisi kapandı, diğerine de bir daha götüremedim çünkü bana çok uzak kalıyor.
    Güngören'de İbrahim Usta'ya gittim 7-8 kez, ustalığına laf edecek değilim ama kimyamız tutmadı diyelim.
    Her birine birkaç sefer olacak şekilde mahalle aralarındaki ufak dükkanlara (ustalara) götürdüğüm oldu, ustalıkları tartışılır seviyedeydi.

Özet olarak, klişe olacak ama, motorumu kendi motoru gibi tamir edecek, bakım yapacak vs. bir yer arıyorum.

Şimdi Motosenkron'u denemek istiyorum.
    Genel olarak nasıldır Motosenkron?

Sıkıntılarım da şunlar:

* Arka tekerlek rulmaninda boşluk var.

* Zincir değişim zamanı geldi de geçti. Önceki değişim sonrası, bazı zamanlarda 1. viteste giderken "tak tak tak" diye ses geliyor. Çözemedik bir problemi. Her zaman olmaması da cabası. Bazen oluyor, bazen olmuyor. Başka bir arkadaşın bu problemime benzer bir konuda açılmış bir başlığı var: https://www.motosiklet.net/forum/mt-...gelen-ses.html

* Son zamanlarda, debriyajı çekince, (özellikle 1. ve 2. vitesteyken) kuş gibi ciyaklamay başladı. Yeni ortaya çıktı bu sorun.

* Arka frenimde sorun vardı, başlık da açmıştım (balatalar diski sıkılı halde kalıyordu). Denimoto elinden geldiğince çözdü ama başka bir markanın parçasını benimkine uydurduğumuz için sorun %100 çözülemedi. Denimoto Murat Bey'den çok memnun kaldım bu arada, hem tavrı hem ustalığıyla tam aradığım yer ama maalesef dükkanını kapatıyormuş.
    Ataşehir'de Finansşehir karşısında Şenol Güneş Bulvarı Speed Motor Nazım ustayı tavsiye ederim..

REKLAM ALANI
4. sayfa BirinciBirinci ... 234

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)