Kapat
Üye Girişi
Motovento
Motomax
1. sayfa 12 SonuncuSonuncu

Motorumun girdiği kesiciler düştü, nedendir?

REKLAM ALANI

Motosikleti
    Drift L 125, 2023 Siyah
    Drift L 125 kullanıcısıyım, yağ bakımlarını düzenli olarak yapıyorum ama hava filtresini vesaire hiç değiştirmedim.
    En son zincir ayarını kendim yapmıştım ve yapamadğımı ondan olduğunu düşünüp gidip bayiisine yaptırdım ama düzelmedi.
    4. viteste 92-94 de kesiciye girerken şimdi 88 de giriyor, 5. viteste 111 de girerken 108 de girmeye başladı.
    Sebebi ne olabilir, motorda bir sorun olabilir mi?

REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax

Motosikleti
    Ns 200 15" Spontini 110 23"
    Zincir ve debriyaj bakılacak yerler.

Motosikleti
    Drift L 125, 2023 Siyah
    Zinciri yağlattım, debriyaj ayarınıda kendime göre ayarladım ama nedendir ki

Nikkfurie - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    BMW , Piaggio , Sym
    debriyaj kaçırıyor desek öyle 3-5 km fark yaratmaz ilk başlarda 30-40 km düşüş olur sonra kalırsın yolda , tahminimce arka lastik basıncı çok fazla km çok az düşük gösteriyor , göstergede hafif sapma yaşanıyorda olabilir , lastik basıncını düşürüp dene önce..

Motosikleti
    Drift L 125, 2023 Siyah
    Tamamdır hocam lastik basıncını değiştirip deneyeceğim, yazıcam tekrardan buraya

shruikan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    turuncu
    sebebi psikolojik. kendini bir sorun olduğuna şartlandırdığın için...

abyasar - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Yok :(
    Alıntı Eren Bayram adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Drift L 125 kullanıcısıyım, yağ bakımlarını düzenli olarak yapıyorum ama hava filtresini vesaire hiç değiştirmedim.
    En son zincir ayarını kendim yapmıştım ve yapamadğımı ondan olduğunu düşünüp gidip bayiisine yaptırdım ama düzelmedi.
    4. viteste 92-94 de kesiciye girerken şimdi 88 de giriyor, 5. viteste 111 de girerken 108 de girmeye başladı.
    Sebebi ne olabilir, motorda bir sorun olabilir mi?
    Sonbahar yaklaştı. Rüzgarlar arttı. Bundan kaynaklı olabilir illa motoru suçlamayalım

Motosikleti
    Drift L 125, 2023 Siyah
    Hocam psikolojik niye olsun ki? Motorun kaçta kesiciye girdiğini biliyorum, girmiyor artık o hızlarda :D

---------- Mesajlar birleştirildi - 18:10 ---------- bir önceki mesaj zamanı 18:07 ----------

Hocam bir süredir böyle, güzel havada da böyle. Bir ayarı kaçık büyük ihtimalle ama baktıracak ustam yok

Motosikleti
    Dominar D400
    Zincir bozuldu ise zinciri yağlamak yetmeyebilir.

Motosikleti
    Ns 200 15" Spontini 110 23"
    Alıntı Eren Bayram adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Zinciri yağlattım, debriyaj ayarınıda kendime göre ayarladım ama nedendir ki
    Zincirin uygun olmayan gerginliği son hızı düşürür, debriyaj ayarından ziyade debriyajın kendisi buna sebep veriyor olabilir. Saçma bir bağlantı olabilir fakat belki motor yağınız buna sebep veriyor olabilir, yağdaki bozulmalar debriyajı azda olsa etkilemesi buna sebep veriyor olabilir. Mesela Spontini'de varyatör kirlendiği zaman son hızda bahsettiğiniz durumlar gerçekleşiyor ve açıp sadece temizlemem eski haline gelmesine yeterli oluyor.

Motosikleti
    BMW , Piaggio , Sym
    Son hızın düşmesi ile kesiciye daha düşük hızda girmek farklı şeyler , arkadaşın motosiklet 8000 devirde eskiden 100 gösterirken şimdi aynı devirde 95 gösteriyormuş , sukuter olsa kayış kaçırıyor diyebilirdik ama bu zincirli bir motosiklet , debriyaj da bu kadar ufak farklara sebep olmaz kaçırsa daha büyük farklar olur ayrıca iki kişi gaza yüklenince ani devir yükselmeleri yaşanır , bunların hiçbiri yaşanmıyorsa arka dişliyi biri arkadaştan habersiz bir diş büyütmüştür böyle birşey de olamayacağına göre ya lastik basıncı çok fazla arka lastik çapı genişledi yada gösterge hafiften eksik göstermeye başladı..
    espresso bunu beğendi.

Motosikleti
    RS 660, Tuareg 660
    Bu motor hızı nereden ölçüyor ki lastik basıncı azalıp dönüş çapı düşünce hızın düştüğünü bilsin? Motora bağlı hareketli bir parçadan ölçmek zorunda, şanzıman çıkışı, abs ring vs. Hiç biri lastiğin dönüş çapının azaldığını bilmiyor? "Sesli" düşünüyorum, aynı devirde hızın daha düşük çıkması için bir debriyaj problemi dışında bir şey gelmiyor aklıma - benim aklıma gelmiyor olması da olası tabi.

Ha evet fark çok daha fazla olmalıydı orasını ben de anlamadım.

Motosikleti
    BMW , Piaggio , Sym
    Alıntı killingroad adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Bu motor hızı nereden ölçüyor ki lastik basıncı azalıp dönüş çapı düşünce hızın düştüğünü bilsin? Motora bağlı hareketli bir parçadan ölçmek zorunda, şanzıman çıkışı, abs ring vs. Hiç biri lastiğin dönüş çapının azaldığını bilmiyor? "Sesli" düşünüyorum, aynı devirde hızın daha düşük çıkması için bir debriyaj problemi dışında bir şey gelmiyor aklıma - benim aklıma gelmiyor olması da olası tabi.

Ha evet fark çok daha fazla olmalıydı orasını ben de anlamadım.
    Bazı büyük motorlarda şanzuman çıkışından ölçüm yapılıyor ama bir çok motorda tekerlek göbeğinden hız ölçülür ki Drift L de göbekten ölçüyordur , lastik basıncı çoksa çap 10-15 milimetre büyür kilometre göstergede düşer..

Motosikleti
    RS 660, Tuareg 660
    Alıntı Nikkfurie adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Bazı büyük motorlarda şanzuman çıkışından ölçüm yapılıyor ama bir çok motorda tekerlek göbeğinden hız ölçülür ki Drift L de göbekten ölçüyordur , lastik basıncı çoksa çap 10-15 milimetre büyür kilometre göstergede düşer..
    abi işte tekerdeki ringden ölçüyorsa, ring nereden bilecek çapın azaldığını da daha düşük bilgi iletecek ki? tekerdeki bilgi, biz atıyorum 45cm yarı çapında lastik kullanıyoruz, atıyorum saniyede 17 tur attığı zaman 95kmh ile gidiyoruz. 4. vites 8000rpm'de 17 tur atıyor lastik saniyede ve hızımız da kadrana 95kmh olarak yansıyor.
    Lastik çapı azaldı diyelim lastik inik. Yine 4. vitesteyiz yine 8000rpm'deyiz, lastik ne durumda olursa olsun saniyede 17 tur atacak ve 95kmh'deyiz diyecek. O sırada lastik abartı büyükse gerçek hız 110kmh olur mesela ama kadran yine 95kmh der. Lastik çok ufaksa gerçek hız 78kmh olur mesela ama kadran yine 95kmh der. Kadranın gösterdiği hızın bilgisi tekerin saniyede kaç tur attığından geçiyorken debriyajın kaçırması dolayısıyla motor+lastik devrinin olması gereken olmaması dışında kadran nasıl yanlış gösterebilir? ben bişeyi mi kaçırıyorum?

tigermbz - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Ducati 797
    ibresi, daha farklı bir kalibrasyonla eskisinden farklı hesaplıyor olabilir sürati
    çaynabike larda genel bir durumdur

sorunun doğrusu: motosikletim, neden artık farklı süratlerde kesiciye giriyor?

Motosikleti
    BMW , Piaggio , Sym
    abi işte tekerdeki ringden ölçüyorsa, ring nereden bilecek çapın azaldığını da daha düşük bilgi iletecek ki? tekerdeki bilgi, biz atıyorum 45cm yarı çapında lastik kullanıyoruz, atıyorum saniyede 17 tur attığı zaman 95kmh ile gidiyoruz. 4. vites 8000rpm'de 17 tur atıyor lastik saniyede ve hızımız da kadrana 95kmh olarak yansıyor.
    Lastik çapı azaldı diyelim lastik inik. Yine 4. vitesteyiz yine 8000rpm'deyiz, lastik ne durumda olursa olsun saniyede 17 tur atacak ve 95kmh'deyiz diyecek. O sırada lastik abartı büyükse gerçek hız 110kmh olur mesela ama kadran yine 95kmh der. Lastik çok ufaksa gerçek hız 78kmh olur mesela ama kadran yine 95kmh der. Kadranın gösterdiği hızın bilgisi tekerin saniyede kaç tur attığından geçiyorken debriyajın kaçırması dolayısıyla motor+lastik devrinin olması gereken olmaması dışında kadran nasıl yanlış gösterebilir? ben bişeyi mi kaçırıyorum?
    Buradan sonrasını ücreti mukabilinde anlatabilirim zira baya bi mühendislik eğitimine girer şaka bir yanada mesela 21 inç Africa Twin lastiğini çıkar 17 inç lik lastik tak göstergede hız olduğundan çok fazla gösterir , umarım anlayabilmişinizdir..(ön tekerden örnek verdim ama bazı motorlar arkadan ölçüyor mesela MT25)

Motosikleti
    Ducati 797
    verelim eline 20 lira da git şurda adam pıçakla bizim için
    sanarsın quentin fiziği anlatacak
    2 x pi x r çevre uzunluğundan, bir turda şukadar mesafe gidiyorsa, bunu kaç milisaniyede yapıyor (timer), çarparsın, bölersin, metreyi kilometreye, saniyeyi saate çevirirsin; al sana kaç km/h yapıyor. tabi ki tekerin çevre uzunluğu düştüğünde öncekine kalibre bir hız ölçer, gerçekte olduğundan daha hızlı gösteriyor olacaktır.

Motosikleti
    RS 660, Tuareg 660
    Alıntı Nikkfurie adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Buradan sonrasını ücreti mukabilinde anlatabilirim zira baya bi mühendislik eğitimine girer şaka bir yanada mesela 21 inç Africa Twin lastiğini çıkar 17 inç lik lastik tak göstergede hız olduğundan çok fazla gösterir , umarım anlayabilmişinizdir..(ön tekerden örnek verdim ama bazı motorlar arkadan ölçüyor mesela MT25)
    Yani 17inçlik lastikteki abs ring farklıdır dışında bir anlam çıkartamadan ben buradan yaw.
    Rokethanede iki biraya hallederiz. =)
    Yalnız göstergede olduğundan fazla olması başka bir şey, burada göstergedeki hız değişiyor, reelle arasındaki farkın ne olduğu değil konu.

Alıntı tigermbz adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    verelim eline 20 lira da git şurda adam pıçakla bizim için
    sanarsın quentin fiziği anlatacak
    2 x pi x r çevre uzunluğundan, bir turda şukadar mesafe gidiyorsa, bunu kaç milisaniyede yapıyor (timer), çarparsın, bölersin, metreyi kilometreye, saniyeyi saate çevirirsin; al sana kaç km/h yapıyor. tabi ki tekerin çevre uzunluğu düştüğünde öncekine kalibre bir hız ölçer, gerçekte olduğundan daha hızlı gösteriyor olacaktır.
    Reel hızın değişmesinden bahsetmiyoruz ki. Ring yine 10 tur dönecek, 21-17 inç ringleri arasında fark olabilir ama arkadaşın sorusuna dönersek lastiğin basınç veya aşınmadan kaynaklanabilecek çap değişimleri çok düşük seviyede olacaktır. reel hız değişir, ama abs sensörünün bundan haberi yok, kadrandaki hız neden değişsin?[COLOR="Silver"]

Motosikleti
    Ducati 797
    Reel hızın değişmesinden bahsetmiyoruz ki. Ring yine 10 tur dönecek, 21-17 inç ringleri arasında fark olabilir ama arkadaşın sorusuna dönersek lastiğin basınç veya aşınmadan kaynaklanabilecek çap değişimleri çok düşük seviyede olacaktır. reel hız değişir, ama abs sensörünün bundan haberi yok, kadrandaki hız neden değişsin?[COLOR="Silver"]
    vazgeçtim. sömür bunu @nikkfurie

Motosikleti
    RS 660, Tuareg 660
    Sana da bir Türkçe öğretmeni tutayım mı yanında?

Lastik yarıçapı değiştiği zaman aracın reel hızı değişir. Lastiğin çapını hala aynı zanneden abs sensörü hala aynı sayıda tur attığı için kadrana aynı hızı verir.
    Lastiği büyütürsen kadranın yine 3500rpm'de 100kmh gösterir ama sen 105kmh ile gidersin.
    Lastiği küçültürsen kadranın yine 3500rpm'de 100kmh gösterir ama sen 90kmh ile gidersin.
    ABS ring'in haberi mi var "aaa artık benim bir turum 80cm değil 90cm dur ona göre hızı göstereyim" diyecek.

1. sayfa 12 SonuncuSonuncu

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)