( YARDIM ) Vadeli motosiklet almak mantıklı mı?
Reklamlar
-
Merhaba
Nakit 156.000 TL olan motosikleti
48.600 TL peşinat ve 12 x 13.400 TL
Toplam da 209.200 TL olarak ELDEN ödemeli şekilde almak mantıklı olur mu?
Özellikle şunu düşünüyorum, dolar, altın sürekli yükselişte. Ocak ayı da geliyor. Motosiklete zam gelmeden almak istiyorum.
Şuan pahalıya gelecek ama zaten 1 yıla kadar fiyatı 200.000 TL nin üzerinde olmaz mı?
(Not: Almak istediğim motosiklet
SYM JETX 125)
Reklamlar
-
şu sıralar almadığın herşey için zarar edersin. herşeyin fiyatı yükseliyor ayrıca symjetx125 lerin piyasası birazcık durgun gibi çok fazla fiyat farkı koycağını sanmıyorum 1 yıl içinde almışken jet14 almak daha mantıklı olabilir
-
%30 fazla ödeyeceksin.
Ülke ekonomisi o halde ki %30 farkı 2 haftada kapatadabilirsin 1 sene sonra yine de zarar edebilirsin.
al sat değil birkaç yıl binmek ise amacın; bence alınabilir.
-
Bankadan kredi alabilirsen 15-20 bin gibi kârın olur.
-
elden borçlanmak yerine 100.000 TL ihtiyaç kredisi çek, aynı hesaba gelir, borcun bankaya olur kişilere olmaz.
-
arkadaşın elinde nakit yok bence; ben öyle anladım
su an 160 cekse 220 bin ödemesi var 12 ayda total. yani burada sorulması gereken şey 10 bin için senet ile ugrasmaya değer mi
-
Konuyu ticari gözle değil de binici gözüyle baktığımızda "alınmış, alınmıştır" Bu nedenle amacınız motor sürmekse ve de finansal anlamda başka bir imkanınız yoksa alın, geçin.
-
[/COLOR]
sallami adlı üyeden alıntı
Bankadan kredi alabilirsen 15-20 bin gibi kârın olur.
Faize bulaşmak istemiyorum
---------- Mesajlar birleştirildi - 16:30 ---------- bir önceki mesaj zamanı 16:29 ----------
bilog35 adlı üyeden alıntı
şu sıralar almadığın herşey için zarar edersin. herşeyin fiyatı yükseliyor ayrıca symjetx125 lerin piyasası birazcık durgun gibi çok fazla fiyat farkı koycağını sanmıyorum 1 yıl içinde almışken jet14 almak daha mantıklı olabilir
Jet14 ' de de baktım ve ödeme olarak Toplamda daha az bir paraya tekabül ediyor. Ama jetx' in görünümü daha güzel ve su soğutmalı
---------- Mesajlar birleştirildi - 16:32 ---------- bir önceki mesaj zamanı 16:30 ----------
tugbay adlı üyeden alıntı
elden borçlanmak yerine 100.000 TL ihtiyaç kredisi çek, aynı hesaba gelir, borcun bankaya olur kişilere olmaz.
Teşekkür ederim
---------- Mesajlar birleştirildi - 16:33 ---------- bir önceki mesaj zamanı 16:32 ----------
arndiol adlı üyeden alıntı
arkadaşın elinde nakit yok bence; ben öyle anladım
su an 160 cekse 220 bin ödemesi var 12 ayda total. yani burada sorulması gereken şey 10 bin için senet ile ugrasmaya değer mi
Evet doğrudur. Elimde o kadar nakitim yok. Elden taksitle alma imkanım olabilir ama
Teşekkür ederim
-
Hacı Ahmet adlı üyeden alıntı
[/COLOR]
senet için verdiğin fark faiz olmuyormu?
-
Yanlış bilmiyorsam SYM'de şuan kredi kartına peşin fiyatına 12 taksit kampanyası var.
Kart kullanıyorsanız hiç peşinatsınız alabilirsiniz.
-
Benimde yukarıdaki arkadaş gibi faize bulaşmak istemeyip, faiz vermen ilgimi çekti, neyse benim önerim kredi kartına vade farksız taksit yapılıyor, sari sitede gördüm. Bu arada vade farkı olduğu için vade dediğin şey faiz oluyor.
-
İnanç gereği faizden hoşlaşmıyorsanız, biraz bekleme süresini göze alıp hem de daha az maliyetli Eminevim gibi seçenekleri de bir araştırmanızı öneririm.
-
Vade oranina bağlı hocam cuzzi vade oranlari koyan markalar var ve bana çok mantiklı geliyor. Ama japonlar %42 civari koyuyor 12 takside bence nakit daha makul bu durumda
-
maximusti, adlı üyeden alıntı
Motosiklet 156 bin iken 209 bini kabul etmemi diyorsanız, bu vade farkı olarak kabul ediliyor.
Başka bir açıklamam ise şöyle:
Faiz, parayı satmaktır diyebiliriz
Ama burada motosikleti belli bir fark ile pahalıya satmaktır diyebiliriz.
---------- Mesajlar birleştirildi - 20:09 ---------- bir önceki mesaj zamanı 20:08 ----------
erensel adlı üyeden alıntı
Yanlış bilmiyorsam SYM'de şuan kredi kartına peşin fiyatına 12 taksit kampanyası var.
Kart kullanıyorsanız hiç peşinatsınız alabilirsiniz.
O kadar limitim olan kredi kartım yok
Yoksa çok iyi olurdu
---------- Mesajlar birleştirildi - 20:12 ---------- bir önceki mesaj zamanı 20:09 ----------
Kasım38 adlı üyeden alıntı
Benimde yukarıdaki arkadaş gibi faize bulaşmak istemeyip, faiz vermen ilgimi çekti, neyse benim önerim kredi kartına vade farksız taksit yapılıyor, sari sitede gördüm. Bu arada vade farkı olduğu için vade dediğin şey faiz oluyor.
Teşekkür ederim.
Vade farkı faiz değildir. 2 side farklı şeyler. Yukarıda açıklama yapmaya çalıştım.
---------- Mesajlar birleştirildi - 20:13 ---------- bir önceki mesaj zamanı 20:12 ----------
tommygun adlı üyeden alıntı
İnanç gereği faizden hoşlaşmıyorsanız, biraz bekleme süresini göze alıp hem de daha az maliyetli Eminevim gibi seçenekleri de bir araştırmanızı öneririm.
Teşekkür ederim
-
Karta vade farksiz alabileceginiz motoru bu sekilde almak hic amaa hicccc mantikli degil.
Kontagi cevirip eve geldiginizde motorun degeri 85-90 bin tl ye dusecek haberiniz olsun.
-
senet için verdiğin fark faiz olmuyor mu?
O faiz olmaz, Faik olur.
-
Mr.wind adlı üyeden alıntı
Karta vade farksiz alabileceginiz motoru bu sekilde almak hic amaa hicccc mantikli degil.
Kontagi cevirip eve geldiginizde motorun degeri 85-90 bin tl ye dusecek haberiniz olsun.
O miktarda limiti olan kartım yok
Teşekkür ederim
-
Herkesin inancı kendine özeldir.
Ancak vade farkı da faizdir. Adı farklıdır. Hayat kadınına argo cümledeki sıfatı ile hitap etmemek gibi.
-
Kar ya da zararda olmanız enflasyonun 12 ayda ne kadar artacağı ile ilgili.
Şöyle hesaplıyorum:
48.600 her türlü baştan verilecek.
Kalan 107.400 tl. Ya peşin verilecek ya da 12 ayda toplam 160.800 tl olarak ödenecek.
160.800-107400=53.400 tl faiz ödenecek.
(53.400/107.400)x100 = 49,7 % ödeyeceğiniz faiz oranı.
Ödeme 12 ayda yapılacağı için ortalama 6 aylık faiz oranına tekabül eder. 6 aylık faiz %49.7
Yıllık faiz ise 2x49,7= 100%
1 yıl sonra enflasyonun %100 olacağını ben düşünmüyorum. Dolayısıyla enflasyon oranına göre çok fazla ödemiş olacaksınız. Durumum varsa peşin alırdım. Yoksa mecburen taksitle.
-
dr.katil adlı üyeden alıntı
Kar ya da zararda olmanız enflasyonun 12 ayda ne kadar artacağı ile ilgili.
Şöyle hesaplıyorum:
48.600 her türlü baştan verilecek.
Kalan 107.400 tl. Ya peşin verilecek ya da 12 ayda toplam 160.800 tl olarak ödenecek.
160.800-107400=53.400 tl faiz ödenecek.
(53.400/107.400)x100 = 49,7 % ödeyeceğiniz faiz oranı.
Ödeme 12 ayda yapılacağı için ortalama 6 aylık faiz oranına tekabül eder. 6 aylık faiz %49.7
Yıllık faiz ise 2x49,7= 100%
1 yıl sonra enflasyonun %100 olacağını ben düşünmüyorum. Dolayısıyla enflasyon oranına göre çok fazla ödemiş olacaksınız. Durumum varsa peşin alırdım. Yoksa mecburen taksitle.
Çok teşekkür ederim
---------- Mesajlar birleştirildi - 21:30 ---------- bir önceki mesaj zamanı 21:29 ----------
KONU KAPANMIŞTIR. HERKESE TEŞEKKÜR EDERİM
---------- Mesajlar birleştirildi - 21:31 ---------- bir önceki mesaj zamanı 21:30 ----------
---------------------
Reklamlar
Konu içerisindeki kullanıcılar
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)