Yarın sabah muayenem var telefon tutucu muayenede sorun yaratır mı merak ettim.
Yarın sabah muayenem var telefon tutucu muayenede sorun yaratır mı merak ettim.
telefon tutucu muayeneden geçer ama çıkarıp muayeneden sonra takmak, foruma bu soru için konu açmaktan zor olmamalı bence
Görmezler bile
Telefon tutucudan kalmak için adamla husumetli falan olman lazım.
Benim motorumda sonradan takılan; ön cam, koruma demiri, yan çanta demiri mevcut. Muayeneden sadece hafif kusur far ayarı hatalı diyerek geçtim.
Ne farmış arkadaş bugüne kadar hiçbir muayenede far ayarım düzgün çıkmadı. Gördüğüm kadarıyla çevremdekilere de aynı kusur yazıyorlar.
En son aldığım ikinci el motosikletin geçmiş muayenesinde de aynı kusur var.
Tekniyenlere eğitimde her rapora far ayarı yazacaksınız diye eğitim mi veriyorlardır nedir :D
Şaka bir yana telefon tutucudan dolayı muayeneden kalacağınızı sanmam.
Diyelim ki geçirmediler, iki dakikada sökün bir daha girin.
Valla hocam benim de aynı. Yıllardır hem araba hem motor ne kadar taşıtım varsa illa ki far ayarı hatalı diyor. Hep de kontrol ederim far ayarını. Hatta bu son motorumun farını muayeneden önce bakıma soktuğumda çok yukarıyı gösteriyor diye yamaha yetkili serviste ayarlattım. Ona rağmen yine yazdılar.
Sosyal sorumluluk projesi olarak tüm muayene istasyonlarına gözü bozuk teknisyen yerleştirdiler bence.
Hepsinin göz ayarı bozuk olduğu için bizim far ayarları bozuk çıkıyor.
Benim motor 2 sene önce fardan kaynaklı hafif kusurlu geçmişti, bu sene aynı farla muayeneye girdiğimde kusursuz geçti. Ya muayene prosedürü değişmiş ya da benim motor kendi kendini tedavi etmiş.
Ağır kusur şartları internette var. Bu şartlar harici bir kusurla bırakamazlar diye biliyorum.
hocam herhangi bir kusur bulamazlarsa para iadesi yapmak zorundalar diye bi söylenti var, ne kadar doğru bilmiyorum, bu sebeple her araca far ayarından hafif kusur veriyor olaabilirler.
aracı bayiden sıfır alıp aynı gün muayeneye soksan bile o far ayarını yazıyorlar, o olmazsa motor no okunamadı falan yazıyorlar. acaba çalışanlara bi eksi puan mı oluyor bişi bulamayınca anlamadım (:
telefon tutucu görüşü, yol tutuşunu, freni vs engellmiyorsa sorun olmaz.
benim motorda siyah cam, full sistem egzoz, koruma demirleri vardı, o şekilde sorunsuz geçti.
Far ölçümü yapılırken muayene de sürücü motorun üzerinde otuyor.
Her sürücünün ağırlığı farklı, motorun kafasının yukarı kalkmasına neden olabiiyor, yada topcase vs.
O nedenle sürücü üzerinde değilken yapılan ayar-ölçüm aynı çıkabilir.
Benim görüşüm bu.
Motor muayeneden geçer, tutucu kalır...
matrix far için de far ayarı bozuk diye kusur yazılmıştı bir audiye.
yani motosiklette iki teker var,iki tekeri eksik diye kusur yazmayla eşdeğer bir durum.
1.5 Sene once Fiat Bravo model eski aracimi muayeneye goturdum. arabada kusur yok bakimli idi.
Lavuk cikti kapidan "Abi kaldi arac egzos aski aparati eksik" dedi. Ertesi gun araci saticam aciliyet de var.
Aradim servisi acil randevu lazim yardimci olun dedim. Durumu anlattim şase numarasindan bakti ve su saka olsa komik olacak ama trajik cumleyi soyledi: "aracin orjinali boyle bu modellerde aski aparati yok" dedi.
Muayene istasyonu servisten bi rapor getirin hatayi duzeltelim dedi. Bende be amk cocuklari sizin hataniz icin ben ne ugrasiyorum dedim. Amk kismini icimden dedim tabi.
Baktim bu mankafalar ugrasilmaz, gittim sanayiye durumu anlattim. egzoscu "abi bunlarda aski aparati yok" dedi. Dedim biliyorum kardes, ama sen yap yine de uydur birseyler dedim.
Tamam abi dedi ve icinde 50 yildir bekleyen cikma aparatlarin oldugu koliyi karistirdi. Yalandan uymuyor bunlar falan dedi. Fazla para koparmak icin ayak yapti ipne. Anladim ama yapcak birsey yok aciliyet var. Zaten TR de acil isin oldugunda herkes Vampir Jony sinse donusuyor.
Velhasil buda boyle bir animdir Tuvturke sevgilerimi yolluyorum.
Çeşme TüvTürk'ün de "böyle şasi numarası olmaz" diyerek araba bırakmışlığı var.
İşin ilginci talepleri üzerine Borusan'dan çekilen fax'ı da kabul etmemişlerdi.. Diz boyu rezillik.
Benim de far ayarı muhabbetine uyuzluğum vardı, bir keresinde bir gün önce sanayide arabaya far ayarı yaptırdım, oradan kusur çıkmadı, trafik setiyle ilgili bir şeye kusur yazmışlardı.
Sonra XJ6'da iki kere "kusursuz" raporu aldım, kağıdın altında KUSURSUZ yazıyor, vay be dedim :D
Mart'ta RS'in muayenesini yaptırdım.
Kısa hüzmeli far ayarı hatalı :D
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)