Merhaba
Ocak ayında Euro 5+ 'a geçilmesinden dolayı, şuan motosiklet markaları ellerinde ki Euro 5 motosikletleri satmak için kampanyalar yapıyorlar. Peki Ocak ayı ve sonrası için yüksek bir zam gelir mi acaba?
Merhaba
Ocak ayında Euro 5+ 'a geçilmesinden dolayı, şuan motosiklet markaları ellerinde ki Euro 5 motosikletleri satmak için kampanyalar yapıyorlar. Peki Ocak ayı ve sonrası için yüksek bir zam gelir mi acaba?
Döviz artacağı ve muhtemelen faiz indirimleri başlayacağı için zam gelecektir. Motosiklet almak isteyenler için şu dönem en uygun zaman.
Geçtiğimiz günlerde önümüzdeki yıl enflasyonun düşüş hızını arttırmak için asgari ücrete zam yapılmaması gerektiği gibi bir tartışma dinlemiştim. Eğer öyle bir senaryo gerçekleşirse çok çok minik bir ihtimal zamlar "ertelenebilir". Ama bence her halükarda gelecektir. Hatta kampanya adı altında, geçen yılın liste fiyatından veriyoruz gibi şeyler söylenebilir.
kredi ucuzlayıp, döviz de artarsa fiyat artar. yoksa motosiklet satıcıları biz euro5+'a geçtik fiyatları artırıyoruz diyemez böyle bir piyasada. şu anda fiyatların düşmesi de motosiklet satıcılarının "euro5+ öncesinde tüketicilere bi nefes aldıralım" yaklaşımından gelmiyor. MOTOSİKLET SATAMADIKLARI İÇİN fiyatları düşürüyorlar. diğer şartlar aynı kaldığında euro 5 motoru satamayan satıcı euro 5+'ı da satamayacağı için fiyatı artıramazlar.
Ülkeye herşeyde olduğu gibi motorlarda dolar ile girip üzerine vergi uyguladıkları için fiyatlar dolar kuruna bağlı ve vergi dilimine. Baskılanan kurun nereye gideceği belli değil. İnmeyeceği kesin bence. Dolayısı ile artış olur. Şuanki kampanyalar iyiydi, bi arkadaşa 399 a suzuki gsx 8 s aldık. 99 bin peşin kalanı 10 taksit. Bu fiyata alınacağını sanmıyorum. Euro 5+ ve daha öncekilerde olduğu gibi emisyonlar sürdürülebilir dünya zırvalamalarının herşeyi daha da limitlediğini görüyoruz. Dolayısı ile gücü ve torku daha da düşmeden almakta fayda var. Tabiiki taksitli.
Ocak ayından sonra sadece E5+ motosiklet ithalatı yada üretimi yapılabilecek , mevcutta bayide duran sıfır km motor 2019 E4 bile olsa satış yapılabilir , yani bayiler biriken stokları eritmek için indirime gidiyor E5+ ile ilgisi yok..
satan bayi asgari ücretle yada ona paralel fiyatta işçi çalıştırıyor,
asgari ücrete zam gelince hepsine otomatik olarak gelecek.
Bizim gençliğimizde doğu bloku ülkelerinde etin fiyatı 30, yumurtanın fiyatı 35, bilmem neyin fiyatı 40 senedir aynı diye propaganda yapılırdı o aklıma geldi neredense.
Abi 80 lerde Rusya ya gittim şehir içi otobüs bedava , telefon bedava , evlerde doğalgaz bedava , kira yok denecek kadar azdı bana bir garip gelmişti , sonra komünizm tamamen bitti oralarda da herşey uçtu et fiyatıda uçmuştur , en son 2010 da Ukrayna ya gittim komünizm zamanlarında özgür değildik ama karnımız toktu şimdi özgürüz ama zor geçiniyoruz diyorlardı..
Gelmezmiş. Bizzat Damat Berat'tan duydum.
Konunun Euro5+ ile alakası olmadığını ana haber bültenlerinde bile söyleseler doğru bilgi yayılmayacak sanırım =)
Euro5+'a Ocak'ta geçmiyoruz mesela, geçen Ocak'ta geçtik zaten.
Ocak ve sonrası için yüksek zam gelir mi?
Gelir tabii, dövize kurulan baskı bir yerde kalkacak, ki kalkması da lazım şu an sabit durması hiçbirimiz için iyi de değil. Fiyatlar artmıyor diye iyi bir şey zannediyoruz ama maalesef şu an fakirleşmemize ekstra katkı sağlıyor dövizin sabit durması. :/
Motosiklet ÖTV'sini nasıl hala artırmadılar onu da anlamış değilim. Ben oradan da tatlış bir gol bekliyorum.
MT-07 30bin TL iken "abartıyorsun" diyorlardı.
RS660'ı 140bin TL'ye aldım, "daha ne olacak abartma" dediler.
Şu an 600bin TL mi oldu ne oldu?
Padişahım çok yaşa.
Tabi zor geçinirler lahana, patates ve domuz etinden başka bir şey yemiyor votkadan başka içecek bilmiyorlardı .
Giyim olarak ta ne bulurlarsa onu giyiyorlardı.
o günkü yaşam tarzları ile bu günkü yaşam tarzları çok farklı bu günkü tarzın sonu yok sen yeter ki paradan haber ver.
geçen bayide bir motorcuyla konuştum servise getirmiş motorunu.suzuki gsx1000s ilk çıktığında almış 17 bin euroydu o zaman diyor şu an yani ağustos kampanyasında 580bin tl 15 bin euro ediyormuş.2 senedeki zararı var sen düşün hem kaçıran perişan şu an
Herkese düşüncelerinizden dolayı teşekkür ederim
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)