Kapat
Üye Girişi
Motovento
Motomax
1. sayfa 12 SonuncuSonuncu

kapora atan kişiye ulaşamıyorum ne yapsam

REKLAM ALANI
    j700 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Honda CB125 ACE
    motoru alacak kişi 1000 lira kapora atmıştı Pazartesi gelip alacam demişti ama dünden beri ulaşamıyorum ne telefona bakıyor ne whatsappa bakıyor

acil motoru satmam lazım para lazım

REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
    Alpbatur - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    K 1600 GTL
    Bugün salı motoru satabilirsin daha sonra kaporasını geri yollarsın

izzmarit - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Benelli TRK502
    Başka alıcı varsa satarsın, kaporayı veren arkadaş sana dönüş yaptığında kaporasını gönderirsin olay kapanır.
    Kapora verdim diye istediğim zaman alırım algısı oluşuyo bazılarında.
    Benelli TRK502 - Hyosung GV250 - Regalraptor SPT350 - Kanuni Caracal200 - Kanuni Windy125 - Kawasaki GPZ500 - Kawasaki EN500 - Aprilia MANA850 - Regalraptor Spyder250 - Honda VT600 - Zealsun ZS150-19

maximusti, - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    KTM DUKE 250
    hazırda alıcısı var ise bekleme sat direkt. neticede pazartesi gününe sözleşmişsiniz, daha öncesinde bir mazeret belirtmediyse hakkından feragat etmiş olur.

Beto87 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Honda CB 650F
    Sat alıcısı varsa. Bebe ararsa da sen cevap verme, bir kaç gün de o beklesin. Aradım açmadın, ben de sattım dersin haftasonu gibi.
    espresso bunu beğendi.

shruikan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    turuncu
    benim arkadaşım olur kendisi. sen parayı bana gönder ben ona veririm.
    maximusti, ve bilog35 bunu beğendiler.

Kaporayı niye geri gönderiyor dediği tarihte gelmez de motor satılırsa kapora yanar.

Motosikleti
    symphony200
    Alıntı Lol0038 adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Kaporayı niye geri gönderiyor dediği tarihte gelmez de motor satılırsa kapora yanar.
    Açliktan ölsem o paraya cökmem oyle. Coken ile de alisveri keserim

Motosikleti
    RS 660, Tuareg 660
    Bu gibi sebeplerden hiç kapora mapora işlerine girmedim.
    Dün de kask için bir arkadaşla anlaştık, kapora göndereyim mi dedi, aman dedim bahsetme bana =)
    yaşlıveacemi bunu beğendi.

Hayır önemsiz bir meblağ zaten de demek istediğim kapora gönderen kişi malın başkasına satılma ihtimalini ortadan kaldırır eğer almazsa da satıcı bu süre zarfında başkasına belki satabilecekken satamamış olur kaybettiği zamanı kapora telafi eder. Yanlış mı biliyorum. Yoksa herkes kapora göndersin sonra vazgeçip geri alsın o zaman ne anlamı kalır ki aracı birine bekletmenin.
    computeus bunu beğendi.

Motosikleti
    2022 DL650A
    Alıntı Lol0038 adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Hayır önemsiz bir meblağ zaten de demek istediğim kapora gönderen kişi malın başkasına satılma ihtimalini ortadan kaldırır eğer almazsa da satıcı bu süre zarfında başkasına belki satabilecekken satamamış olur kaybettiği zamanı kapora telafi eder. Yanlış mı biliyorum. Yoksa herkes kapora göndersin sonra vazgeçip geri alsın o zaman ne anlamı kalır ki aracı birine bekletmenin.
    Kapora alan beklemeyip sattıysa iade etmeli tabi ki

Beto87 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Honda CB 650F
    En iyisi kaporayla uğraşmamak. İlk gelen alır, yok öyle 3 kuruş para gönderip malı da sahibini de esir etmek. Ayrıca adam sana kaporayı gönderdikten sonra başkası arayıp daha fazla para teklif ederse ne olacak? Gereksiz aksiyon bence.

Motosikleti
    2022 DL650A
    Alıntı Beto87 adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    En iyisi kaporayla uğraşmamak. İlk gelen alır, yok öyle 3 kuruş para gönderip malı da sahibini de esir etmek. Ayrıca adam sana kaporayı gönderdikten sonra başkası arayıp daha fazla para teklif ederse ne olacak? Gereksiz aksiyon bence.
    Daha fazla para teklif eden olursa gayet satılır, kapora da iade edilir. Bence de uğraşmaya gerek yok, gereksiz bürokrasiler.

Paraya çökmeye niyeti olandan başkasını ilgilendirmez kapora açıkçası... Parası olan basar alır zaten motoru, parası olmayanla (abi bir yerden gelecek vs. diyenlerle mesela) neden uğraşalım?
    Beto87 ve espresso bunu beğendiler.

Motosikleti
    BMW F650 GS (2006 Model)
    Kaporadır, ön ödemedir, avanstır hiç girmemek lazım bu işlere.
    Ürünü senin için 1 gün tutarım, yarın gelip aldın aldın, almazsan hayatımıza devam ederiz demek lazım.
    Ben şimdiye kadar hep böyle yaptım, bir zararını görmedim.

Kapora deyince aklıma geçmiş zaman geldi.
    2016 civarı bir araba (Peugeot 206) sahibiydim.
    Kullanmadığım için satayım dedim.
    Neredeyse her gün Diyarbakır'dan, Urfa'dan vs. arıyorum diyenler çıktı.
    Kapora göndereyim, gelip arabaya bakayım diyorlardı.
    Bir araba için onca yol gelinir mi yahu diyerek hepsini reddettim.
    Hatta en sonunda birisini azarladım; gelip bakacaksın, arabayı beğenmedim, bunun için mi getirttin beni diyeceksin, karşılıklı gerileceğiz dedim, kapattım telefonu.
    En sonunda İstanbul'dan birisine sattım arabayı.

Sonradan öğrendim ki böyle bir üçkağıt/dolap varmış.
    2-3 kilometre öteden geliyor belki ama Diyarbakır'dan geldim, arabanın kusurunu bana söylemedim, yol masrafımı ver diyorlarmış.
    Vermeyen vermiyor tabii ama bazen de veren çıkıyordur, kime yuttururlarsa artık.
    Şans eseri böyle bir olay yaşamadan kurtulmuştum.
    espresso bunu beğendi.

Motosikleti
    falcon flash 100
    Kaparo bir alış verişte belirli bir müddet satılan malı bekletmek için satış bedelinden düşülmek için ödenen kiradır.

Geçerli bir mazeret yoksa alıcı sözleşilen tarihte gelmediği takdirde kaparo iade veya bir kısmi iade veya hepsini iade etme keyfiyeti satıcıya bağlı. İşin özeti bu.

Ben bu güne kadar bir çok alış veriş yaptım hiç kaparo almadım da vermedim de. Satarken alıcıyla kaparo istemiyorum dediğin tarihte gel al malı bekletiyorum o tarihten sonra bir dakika beklemem sana da kaç para verirsen ver satmam demişimdir.

Bir mal alırken de şu tarihte geleceğim bir lira kaparo vermem ben gelene kadar başka alıcı çıkarsa hiç bekleme sat demişimdir. Çok şükür şimdiye kadar da kaparo vermesem bile alacağım dediğim malı almaktan vazgeçmedim.

Alıntı Beto87 adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Ayrıca adam sana kaporayı gönderdikten sonra başkası arayıp daha fazla para teklif ederse ne olacak?
    Kaparo aldığı halde vaat edilen süre gelmeden sırf daha fazla verdi diye satarsa şerefsizlik olacak.

Alıntı Cyan adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Daha fazla para teklif eden olursa gayet satılır, kapora da iade edilir.
    Söyleyecek bir sözüm yok.
    ilker a. bunu beğendi.

Motosikleti
    2022 DL650A
    Alıntı yaşlıveacemi adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    ...
    Kaparo aldığı halde vaat edilen süre gelmeden sırf daha fazla verdi diye satarsa şerefsizlik olacak.

Söyleyecek bir sözüm yok.
    Abisi ticaret şerefsiz bir olay zaten diyeceğim malum sebeplerden gücüne gidecek ama mevzu tam da budur. Bu konuda da anlaşamayız; şeref ve ticareti aynı cümlede kullanılması saçma iki kavram olarak görüyorum çünkü. Bu konu ile ilgili daha önce de benzer söylemlerim olmuştur, aramak isteyen bulur. Şahsi fikrim bu yöndedir. Şerefine meraklıysan ticarete girmeyeceksin çünkü batarsın. Ticaret ahlâkı ile şerefi de karıştırmayalım, ikisi farklı kavramlar.
    Mr.wind bunu beğendi.

Motosikleti
    falcon flash 100
    Abisi ticaret şerefsiz bir olay zaten diyeceğim malum sebeplerden gücüne gidecek ama mevzu tam da budur. Bu konuda da anlaşamayız; şeref ve ticareti aynı cümlede kullanılması saçma iki kavram olarak görüyorum çünkü. Bu konu ile ilgili daha önce de benzer söylemlerim olmuştur, aramak isteyen bulur. Şahsi fikrim bu yöndedir. Şerefine meraklıysan ticarete girmeyeceksin çünkü batarsın. Ticaret ahlâkı ile şerefi de karıştırmayalım, ikisi farklı kavramlar.
    Herkesin tutum ve davranışı kendini bağlar.

Ben bu konuda ki şahsi fikrimi söyledim.

Motosikleti
    Yok.
    Kapora alindiktan sonra daha fazla fiyat veren var diye, ürünü baskasina satmayi ahlaki acidan ben de dogru bulmuyorum. O zaman kapora alinmayacak. Ama kaporayi veren de söz verdigi tarihte gelmiyorsa da kaporayi iade etmek saticinin insiyatifi altinda diye dusunuyorum. Ayrica yukarida yazdiklarinizdan her ticaret yapani da serefsiz statüsüne sokmanizida dogru bulmuyorum. Biraz abes olmus. Bu da benim sahsi fikrim. Bu durumda sizinle alisveris yapmamak lazim.
    Bir sey satacaksam da kapora almam.Söz benim icin yeterli. Ama cok uzun bir süre de beklemem orasi ayri.[COLOR="Silver"]

Motosikleti
    RS 660, Tuareg 660
    Şerefin denklemde olmaması şerefsizlik değildir, bence orada bir tercüme/iletişim kazası var.
    Ticaret denen kavram şerefle yapılabilecek veya şerefin denklemde var olabileceği bir kavram değil, söylenmek istenen bu diye anlıyorum.

Ben eskiden bi araba satarken çocuğun biriyle telefonda anlaştım, iki hafta süre istedi tamam dedim. O esnada ilanı görüp arayıp daha fazla fiyat teklif edip hemen almak isteyenler oldu, vermedim. Bu beni erdemli, şerefli bir insan yapmaz, zira konu bu bağlamın dışında bir konu. Kaparo iadesinin satıcının keyfine bağlı yorumlanması da bana mesela çok anlamsız geliyor, tamamı subjektif yargılar.

Motosikleti
    Yok.
    Alıntı killingroad adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Şerefin denklemde olmaması şerefsizlik değildir, bence orada bir tercüme/iletişim kazası var.
    Ticaret denen kavram şerefle yapılabilecek veya şerefin denklemde var olabileceği bir kavram değil, söylenmek istenen bu diye anlıyorum.

Ben eskiden bi araba satarken çocuğun biriyle telefonda anlaştım, iki hafta süre istedi tamam dedim. O esnada ilanı görüp arayıp daha fazla fiyat teklif edip hemen almak isteyenler oldu, vermedim. Bu beni erdemli, şerefli bir insan yapmaz, zira konu bu bağlamın dışında bir konu. Kaparo iadesinin satıcının keyfine bağlı yorumlanması da bana mesela çok anlamsız geliyor, tamamı subjektif yargılar.
    Kesinlikle size katiliyorum. Ama anlatilmak istenilen sizin yazdiginiz gibi ise yazilandan cikan anlam ile ayni degil. En azindan ben o sekilde anlamadim.

Kapora konusu kisiden kisiye degisen subjektif bir konu. Kaporayi alan satici gerekli süreyi bekledikten sonra alicinin vazgecmesi sonucunda kendi deger yargilarina göre kaporayi iade edebilir ya da bekledigi süreye karsilik alikoyabilir. Karisik bir durum aslinda. Bir tane dogru yok.

1. sayfa 12 SonuncuSonuncu

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)