Kapat
Üye Girişi
Motovento
Motomax

Uzun Yol Lastik Tamir Kiti Önerisi

REKLAM ALANI
    Phoenixs - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    S1000RR
    Merhaba,

uzun yola gitmeyi planlıyoruz önereceğiniz lastik tamir kiti var mıdır ? yada aktif olarak her daim yanınız da bulundurduğunuz ?

buna ek olarak pompa olarak tercihiniz ne olurdu ?

REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
    Beto87 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Honda CB 650F
    Ben fitil seti bulunduruyorum yanımda. Yapıştırıcısı, T kol delme aparatı ve falçatası var. Köpük de yanına alınabilir fakat galiba köpüğü bir kez kullanınca lastik daha sonra kullanılamaz hale geliyormuş. Fitil seti bana yetiyor. Hava için benzinlik yoksa diğer araçlardan pompa temin edilir illa ki.
    dundanbiri bunu beğendi.

izzmarit - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Benelli TRK502
    Daha önceleri yanımda fitil taşıyordum, uzun süre bekleyen fitillerde kuruma oldu. Şimdi vida benzeri bişeyler çıkmış onlardan aldım. 2 farklı boyda, hem arabaya hem motora koydum. Kullanma ihtiyacı oluşmadı ama bir lastikçi bulana kadar idare eder hiç değilse diye düşünüyorum.

Bende pompa arayışındayım. Ufak taşınabilir bişey tavsiye eden olursa bakayım.

Sonradan ekleme:

Co2 tüple şişirmek için bir aparat görmüştüm. O ürüne bakarım deyip pompa almamıştım, şimdi hatırladım
    dundanbiri bunu beğendi.
    Benelli TRK502 - Hyosung GV250 - Regalraptor SPT350 - Kanuni Caracal200 - Kanuni Windy125 - Kawasaki GPZ500 - Kawasaki EN500 - Aprilia MANA850 - Regalraptor Spyder250 - Honda VT600 - Zealsun ZS150-19

Motosikleti
    RS 660, Tuareg 660
    Köpükler öyle bir şeye yol açmıyor, bir kısım lastikçi öyle bir furya çıkardı.

Fitil seti var bende de, ancak artık fitil atmayacağım. KNmaster'ın yeni setine deliği kapamak için vida koymuşlar, ondan atıp sonra İstanbul'a gelince yama yaptırırım. Fitili bir kere attım, o sırada çelik tellere değerken hissettiklerim hiç hoşuma gitmedi.
    dundanbiri ve espresso bunu beğendiler.

Motosikleti
    Honda CB 650F
    https://kaanelektronik.com/urun/knma...tamir-vidasi/#

Bu daha iyiymiş fitilden. Sele altına da girer. Bilgi için teşekkürler killingroad.

izzmarit - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Benelli TRK502
    https://www.amazon.com.tr/Honorall-B...09MH9FVRC?th=1

Bu tarz bişey şişirmek için uygun olabilir diye düşünmüştüm. Taşıması kolay, şarjının bitmesi gibi durumlar olmaz diye. Co2 tüpleri de çok yer kaplamaz.

250TL iken almamıştım
    Benelli TRK502 - Hyosung GV250 - Regalraptor SPT350 - Kanuni Caracal200 - Kanuni Windy125 - Kawasaki GPZ500 - Kawasaki EN500 - Aprilia MANA850 - Regalraptor Spyder250 - Honda VT600 - Zealsun ZS150-19

Motosikleti
    Honda CB 650F
    Alıntı izzmarit adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    https://www.amazon.com.tr/Honorall-B...09MH9FVRC?th=1

Bu tarz bişey şişirmek için uygun olabilir diye düşünmüştüm. Taşıması kolay, şarjının bitmesi gibi durumlar olmaz diye. Co2 tüpleri de çok yer kaplamaz.

250TL iken almamıştım
    https://www.amazon.com.tr/Michelin-M...0BY9MWCXG&th=1

Ben olsam bunu alırdım. Çakmak girişi istiyor gerçi bu da. Sırt çantası ister ama.

Veya bu:

https://www.amazon.com.tr/dp/B08JQJB...T1zcF9kZXRhaWw
    izzmarit bunu beğendi.

Motosikleti
    Honda Cb500f & SYM Joymax Z+
    Yıllarca tamir köpüğü kullandım. Hala da selemin altında Ipone SOS var. Geçici çözüm, lastik bir daha kullanılamaz vs bunların hepsi şehir efsanesi. Yıkayınca çıkıyor tüm köpük. Hava kaçırma sorunu da yaşamadım, lastik ölene kadar kullanılabilir.

Eksileri ne:
    Hacim kaplıyor.
    Basınçlı bir kutuyla geziyorsunuz. Isınma, delinme durumlarında patlayabilir.
    Kaliteli olanları pahalı. Ucuz olanları sibop tarafından kaçırıyor, etraf batıyor.
    Balansı bozabilir.
    Yıkatıp içten yama yapmak gerekebilir.

Köpük işi pahalı gelmeye başlayınca Motomax'ın fitil + CO2 tüplü tamir setini aldım.
    CO2 tüpü iyi hoş ama o da bir yerden sonra pahalı geldi. Bosch'un şarjlı pompasını aldım.

Fitil en mantıklı, en güvenilir çözüm. 100 yıldır kullanılıyor sonuçta

KNMASTER ın co2 tüplü seti var, bence yeterli bir set.

espresso - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Suzuki Vstrom DL650 XT
    Bende tamir köpüğü var, motorun sol yan çanta demiri iç tarafında silindir şeklinde bir avadanlık kutusu var eski sahibi arkadaş oraya koymuş, tahminim 2018 sonu alınmış hala duruyor, kesin süresi geçmiştir.
    Arka çantamda da xioami şarjlı pompa var. zaten en az 2 haftada bir lastik havalarını onunla kontrol ediyorum eksikse tamamlıyorum, TPMS göstergesi de var oradan görebiliyorum rahatça basınçta eksilme var mı diye.

Eski motorumda Formulax patlak önleyici sıvı kullanmıştım, lastikleri yenilediğimde uygulamıştım, sonrasında şansıma hiç lastiğim patlamadı. xmax'ın son hızı gibi hızlarda balan sorunu da yapmamıştı. Şimdiki motorumu alalı 5-6 ay oldu, lastikleri yenilemem lazım diyerek formulax uygulamasını erteledim ama yeni lastik alınca ilk işlerimden biri olacak. Bu formulax jel lastikler patlak değilken içine konuyor, çivi falan girerse çiviyi çıkarınca deliği tıkayıp orada sertleşiyor, lastiğin ömrü kadar ömrü var yani sonradan tekrar yama yaptırmaya grek kalmıyor.

Fitil yama yavsiye edilmiyor diye görmüştüm, yolda kalmamak adına geçici çözüm olabilir en yakın zamanda lastikçiye gidip mantar yama yaptırmak en iyisi.

dundanbiri - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    TVS JUPİTER 125
    Lastik tamir ilacı uyguladım, işe yarar mı daha test edilmedi

yola çıkarken, fitil seti-köpük-çakmak şarjlı pompa(osram manuel göstergeli olan)taşıyorum, fitil atmadım hiç, yapabilir miyim bilmiyorum, neresinden delindiğine göre değişir muhtemelen, yolda lastiği patlak araç görürsem daha çok onlar kullanır vida olayını yeni gördüm ondanda alırım
    Aşklar biter yollar bitmez dedim, ne aşk bitti ne de yollar..

Motosikleti
    Honda Cb500f & SYM Joymax Z+
    Alıntı espresso adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Fitil yama yavsiye edilmiyor diye görmüştüm, yolda kalmamak adına geçici çözüm olabilir en yakın zamanda lastikçiye gidip mantar yama yaptırmak en iyisi.
    Mantar yamaya da çok güvenmemek lazım:

Ekleme: Mantarları karıştırmışım Bizim mantar dediğimiz, internal patch diye geçiyor. En sağlamı yani.
    dundanbiri bunu beğendi.

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)